وی با بیان اینکه به بهانه حمایت از تولید داخلی، واردات در شرایط سختی قرار می گیرد که حتی میزان واردات نیز کمتر از رقم تعیین شده کشور است، گفت: شاهدیم که دولت ها در مدیریت زنجیره تولید اشتباه کرده اند. به برنج داخلی و برنج داخلی با رشد غیرمنطقی و جهشی در چند نوبت و بازههای زمانی کوتاه بیش از 50 درصد رشد داشته است، در حالی که برای برنجهای وارداتی توسط واردکننده با ارز آزاد و بدون حمایت دولتی نرخ اوراق ثابت است.
وی افزود: فضای رقابتی حاکم منجر به ارائه محصول با کیفیت و قیمت مناسب می شود و عدم مداخله در بازار موجب تنظیم بازار و در نهایت رعایت حقوق مصرف کننده می شود.
وی گفت: در این شرایط تسریع و تسهیل واردات می تواند مشکلات بازار را حل کرده و از کاهش عرضه و افزایش قیمت این محصول جلوگیری کند.
وی با اشاره به اینکه تمام یک میلیون تن برنج وارداتی بخش خصوصی در سال گذشته در بازار تامین و مصرف شده است، تصریح کرد: با توجه به شرایط بازارهای جهانی و نزدیک شدن به برداشت، کمک دولت به واردکنندگان می تواند پاسخگوی نیاز کشور باشد. نیاز دارد. نیاز به برنج
مسیح کشاورز دبیر انجمن واردکنندگان برنج در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، اظهار داشت: از سال 1398 که ارز واردات 4200 تومانی برنج لغو شد، به جای کاهش دخالت دولت در بازار برنج، غیرمنطقی ها را افزایش داد. قیمت برنج در بازار
کشاورز ادامه داد: تصمیم گیران در بدنه دولت باید به این نکته توجه کنند که امسال دو کشور تامین کننده بیش از 25 درصد گندم و 16 درصد ذرت جهان یعنی روسیه و اوکراین درگیر جنگ هستند و این امر باعث قیمت گندم به 50 درصد می رسد.” ذرت 30 درصد افزایش می یابد و این احتمال وجود دارد که روسیه به دلیل تحریم ها نتواند گندم و ذرت صادر کند و اوکراین نیز به دلیل تحریم های روسیه قادر به صادرات گندم و ذرت نباشد. شغل، و خریداران محصولات هر دو کشور باید به محصولات جایگزین روی بیاورند.
کشاورز افزود: دولت علاوه بر رفع موانع واردات، باید سیاست های تحمیل شده بر بخش خصوصی داخلی را نیز حذف یا تعدیل کند و تبعیض بین عرضه کنندگان برنج داخلی و خارجی را از بین ببرد.
absnews
وی افزود: برخی معتقدند اگر در واردات برنج دخالتی نشود، این محصول بیش از حد وارد می شود و به تولید داخلی آسیب می رساند، اما باید توجه داشت که این در واقع اشتباه دلالان دولتی است. با ایجاد کمبود در بازار، سود را به حداکثر برسانید.
وی گفت: به روز رسانی ارزش ها به قیمت های جهانی و تسریع در دریافت سفارش و همچنین رفع دوره خاموشی از اقداماتی است که باید به سرعت انجام شود تا با شکاف واردات و کمبود در بازار به ویژه در ماه مبارک مواجه نشویم. “
دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران گفت: تجربه سه سال گذشته سندی مستند و قابل اتکا بر این واقعیت تلخ است که دولت با ایجاد موانع بر سر راه واردات برنج، برنج به بهانه حمایت در تحقق این مهم ناکام مانده است. تولید کمک کرد تا از سبد مصرف 6 دهک کم درآمد کشور خارج شود.
وی با اشاره به اینکه مشکلات و موانع ایجاد شده منجر به کاهش تولیدات وارداتی در سال گذشته علیرغم افت حداقل 30 درصدی شد، خاطرنشان کرد: از آنجایی که بخشی از نیاز داخلی برنج بر روی محصولات وارداتی متمرکز شده است، اکنون می توان تشخیص داد که یک میلیون تن برنج وارداتی در سال 1400 مقدار کمی در بازار باقی مانده است.
کشاورز گفت: واردکنندگان بخش خصوصی هیچ گاه سرمایه خود را به خطر نینداخته اند و بیش از حد توان خود وارد بازار نمی کنند و دولت نباید نگران این موضوع باشد.
واردات برنج در خوراک دام در برخی کشورها
دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران ادامه داد: افزایش ذخایر احتیاطی کشورهای عربی و چین به ویژه در عرضه برنج باعث افزایش قیمت در هند و پاکستان شده است.
دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران خاطرنشان کرد: بازار برنج وارداتی با وجود برندهای بسیار معروف، بازار رقابتی است که قیمت عرضه و تقاضا را تعیین می کند و نیازی به دخالت دولت نیست و تنها کاری که دولت باید باید داشته باشد. انجام این کار رفع موانع برای واردکنندگان است.
چین ذخایر برنج را افزایش می دهد
دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران گفت: در چنین شرایطی ایجاد موانع داخلی و ممانعت از ثبت سفارش واردکنندگان، کاهش چشمگیر واردات برنج را به دنبال خواهد داشت که قطعاً پیامدهای منفی برای مصرف کنندگان به ویژه اقشار ضعیف و محروم خواهد داشت. ” جامعه می شود.
وی افزود: در شرایط عادی قیمت برنج بالاتر از گندم است، اما با توجه به افزایش 50 درصدی قیمت گندم، جایگزینی برنج حتی برای خوراک دام برای بسیاری از کشورها مقرون به صرفه است و از طرفی دیگر. برخی از کشورها مانند چین نگران ایمنی هستند. مواد غذایی سطح ذخایر غذایی و محصولات کشاورزی خود را افزایش داده است.
وی افزود: در خصوص خسارت برنج خارجی نیز شاهد روند کنونی سیاست واردات قطره ای هستیم که با هدف حمایت از تولید داخلی اجرا شده است و برنج ملی به قدری گران شده که بیش از 6 دهک از سبد مصرف کننده یعنی نزدیک به 60 میلیون نفر از کشور خارج شده اند و ادامه این روند باعث محرومیت بیشتر مصرف کنندگان ایرانی از مصرف محصولات ملی می شود.