معاون اقتصادی بانک مرکزی با اشاره به رشد متوازن بخشهای مختلف اقتصادی ایران و افزایش تابآوری اقتصاد کشورمان در برابر شوکهای اخیر جهانی، گفت: ذخایر ارزی ایران با توجه به رشد نفت و نفت در حال افزایش است. بخش های غیر نفتی صادرات و ایران بدهی خارجی ندارد.
به گزارش رکنا، به نقل از بانک مرکزی ایلنااز، دکتر محمد شیریجیان; معاون اقتصادی این بانک طی سخنانی در نشست معاونان و مدیران بانک های مرکزی کشورهای خاورمیانه و آسیای مرکزی صندوق بین المللی پول (MENAP) با اشاره به تلاش بسیاری از کشورها برای کاهش تورم با ابزارها و سیاست های مختلف پولی، گفت: روند قابل توجه کاهش تورم شاخص قیمت مصرف کننده (CPI) و شاخص قیمت تولید کننده (IPP) نیز در ایران آغاز شد.
معاون اقتصادی بانک مرکزی گفت: در ماه های اخیر با تثبیت ارزش ریال، فشارهای تورمی تا حدودی کاهش یافته است. با این وجود، سیاست های نظارتی بانک مرکزی برای تضمین روند کاهش تورم به سطوح مناسب و هدفمند، به ویژه با توجه به افزایش تقاضا و رونق فعالیت های داخلی، همچنان پابرجا خواهد ماند.
دکتر شیریجیان در ادامه سخنان خود تاکید کرد: وضعیت کنونی اقتصاد ایران با وجود تکانه های اخیر جهانی نسبت به قبل بهتر شده است و فعالیت های اقتصادی در مسیر شکوفایی قرار دارد به طوری که تولید ناخالص داخلی واقعی افزایش خواهد یافت. 4 درصد در سال 2022 و نرخ رشد در سه ماهه اول و دوم سال 2023 به ترتیب به 5.3 و 6.2 درصد افزایش یافت و همچنین دستیابی به رشد در بخش های مختلف اقتصادی متعادل بود.
معاون اقتصادی بانک مرکزی همچنین خاطرنشان کرد: علیرغم بهبود قوی اقتصادی، برنامههای مختلفی برای مقابله با ریسکهای اقتصادی در نظر گرفته شده است و با توجه به شرایط موجود، بانک مرکزی به دقت ریسکهای ثبات مالی ناشی از آن را رصد میکند. توسط آسیب پذیری های سیستم .
وی افزود: بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اقدامات مدیریت جریان سرمایه (CFM) را برای تعدیل کاهش نرخ ارز و صیانت از نظام مالی اجرا کرده است. همچنین این بانک نظارت خود را بر شبکه بانکی تقویت کرده و اصلاح بانک ها با هدف رسیدن به سطح استاندارد شاخص های مالی استاندارد در دستور کار بانک مرکزی قرار گرفته است.
نرم افزار موبایل ایلانا