ذائقه بازارهای جهانی باید به تولیدکنندگان انار منتقل شود
یزدان پناه افزود: محصول فرآوری نشده ارزش بسیار کمتری نسبت به محصول فرآوری شده دارد و باید با توسعه صنایع تبدیلی فرآوری و به بازارهای جهانی عرضه شود.
وی کمبود صادرکنندگان حرفه ای در حوزه انار را برشمرد و افزود: تولیدکنندگان و صادرکنندگان دو مقوله متمایز اما مرتبط با یکدیگر هستند و باید با تولید هم افزایی محصول سالم و فراهم کردن بستر صادرات کمک کنند.
صدرالدین نیاورانی در نشست تخصصی «صادرات انار و فرآورده های آن، فرصت ها، چالش ها و راهکارها» که به همت اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی دفتر ساوه و همچنین انار تخصصی برگزار شد. مرکز خدمات وابسته به جهاد دانشگاهی ساوه در دفتر اتاق بازرگانی واقع در شهرستان کاوه. وی با تاکید بر اینکه بسته بندی نقش مهمی در افزایش صادرات محصولات دارد، بر تشکیل کمیته ای متشکل از تولیدکنندگان و صادرکنندگان در اتاق بازرگانی به منظور تولید محصول سالم و عاری از آفت و همچنین عاری از مشکل تاکید کرد. از دانه های سفید انار
وی افزود: کالای سالم آبروی یک شهر است و اگر کالای سالم روانه بازارهای خارجی شود قطعا خریداران خارجی مشتری دائمی و خریدار مستمر محصول خواهند بود.
استفاده از تجارب جهانی در زمینه صادرات انار، تعیین جغرافیای خاص برای انار ساوه، رفع نقاط ضعف و ایجاد نقاط قوت در حوزه صادرات، ارائه راهکارهای تخصصی برای مبارزه با آفات انار، تشکیل انجمن ملی انار و ثبت آن استفاده از ظرفیت بنگاه های دانش بنیان. تولید محصولات باکیفیت و تشکیل جلسات تخصصی در اتاق بازرگانی ایران و معاونت فناوری ریاست جمهوری از جمله مواردی بود که در این جلسه مطرح شد.
در ادامه محمد راوشی از باغداران و باغداران انار ساوه گفت: فروش انار سایر نقاط کشور به عنوان انار ساوه به برند انار این شهرستان لطمه زده است.
انتهای پیام
نایب رئیس اتحادیه سراسری محصولات کشاورزی و عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی ایران خاطرنشان کرد: استفاده از برند انار ایرانی توسط برخی کشورها و صادرات آن به کشورهای دیگر ظلم و ستمی است که به انار تولیدی داخل کشور تحمیل شده است و متأسفانه محصول ایرانی با بسته بندی شکیل در بازارهای ترکیه به فروش می رسد و به کشورهای دیگر صادر می شود.
سید سعید رضوانی با اشاره به اینکه حدود نیمی از صنایع استان مرکزی در ساوه مستقر هستند، افزود: در قطب صنعتی کشور با داشتن بزرگترین شهر صنعتی ایران، تنها چهار نقشه بازدید کشاورزی وجود دارد که یک حیف
ای بی اس نیوز/مرکزی نایب رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی گفت: باید ذائقه بازارهای جهانی به انارکاران منتقل شود تا بازارهای جهانی انار را از دست ندهیم.
وی خواستار انتقال دانش روز تولید انار سالم و عاری از هرگونه آلودگی و آفت به انارکاران مرکز تولید این محصول در ساوه شد و گفت: نشست تخصصی صادرات انار و فرآورده های آن، فرصت ها، چالش ها و راهکارها فرصتی برای انتقال دانش و علم روز به تولیدکنندگان سازماندهی شده است تا بتوانند با اطمینان خاطر محصولات خود را صادر کنند و ارزآوری کسب کنند و برای کشور ثروت آفرینی کنند.
نیاورانی با تاکید بر اینکه انار ایرانی باید به بازارهای دور دنیا مانند کره جنوبی، آلمان، فرانسه، ایتالیا و … صادر شود که انار ندارند، افزود: انار در کشوری مانند عربستان تولید می شود اما به دلیل ضعیف بودن آن. پوست، آنها را نمی توان حرکت داد.” و فقط برای مصرف داخلی استفاده می شود.
وی افزود: عرضه انار از سایر نقاط کشور به مبادی ورودی و خروجی ساوه و همچنین نگهداری آن در برخی سردخانه های سطح شهر باعث شد که به دلیل مخلوط شدن انار سایر نقاط با آفات مختلفی مواجه شویم. با انار ساوه و کیفیت انار این منطقه زیر سوال است.
علی یزدان پناه یکی دیگر از باغداران و پرورش دهندگان انار ساوه نیز گفت: صادرات انار تا سال 1385 رونق داشت، سپس کاهش یافت و مشکل اصلی نبود بازار مناسب و ارتباط موثر با دنیاست.
وی با تاکید بر اینکه در دنیا نمی توان جلوی تجارت را گرفت، افزود: سیاست دولت در حوزه صادرات انتقال انار به کشورهای همسایه است اما این کشورها بازار انار ایران نیستند و باید به بازارهای دور دست رفت، هرچند که موانع وجود دارد مانند تحریم ها در این راستا.اما باید راهکارهایی برای گردش ارز کشور ایجاد شود تا این درآمد به بدنه اقتصادی کشور بازگردد.
در ادامه این نشست حاضرین به بیان نظرات خود در خصوص صادرات انار و فرآورده های آن، فرصت ها، چالش ها و راهکارها پرداختند.
حسین رفیعی با اشاره به اینکه انارهای ساوه از نظر کیفیت و طعم خاص و شناخته شده هستند، افزود: در تولید انار چالش هایی مانند کرم گلو، آفتاب سوختگی، دانه سفید و … وجود دارد که نیاز به بررسی کارشناسی دارد. او در استفاده از بررسی های کسب و کار مبتنی بر دانش تخصص دارد.
نماینده رسمی اتاق بازرگانی استان مرکزی ساوه نیز گفت: ساوه با توجه به شرایط اقلیمی و آب و هوایی خود انواع محصولات کشاورزی را تولید می کند و در جشنواره ملی انار فضای خالی برای نظرات انارکاران در نظر گرفته شد. و صادرکنندگان این شهر.
وی افزود: هیچ صادرکننده ای در حوزه انار نتوانسته به صورت مستمر صادرات داشته باشد که این امر عمدتا به دلیل تحریم، نوسانات ارزی و مشکلات اقتصادی است.
وی با تاکید بر اینکه برای تقویت صادرات باید محصول سالم تولید شود، افزود: باید ذائقه بازارهای جهانی به تولیدکنندگان انار منتقل شود تا بازارهای جهانی انار را از دست ندهیم.
رئیس مرکز خدمات تخصصی انار وابسته به جهاد دانشگاهی ساوه نیز اهداف برگزاری این نشست تخصصی را برشمرد و گفت: این نشست با هدف ارائه راهکارها و فرصت هایی برای تولید انار با کیفیت و عاری از آفت تشکیل شد تا با استفاده از نظرات ارائه شود. با حضور اساتید دانشگاه، فعالان اقتصادی، تولیدکنندگان و صادرکنندگان این هدف محقق می شود.
وی گفت: انارهای تولیدی ساوه در مقایسه با انار سایر نقاط کشور از کیفیت بالایی برخوردار است و این شهرستان در زمینه صنایع تبدیلی سرآمد است اما در زمینه صادرات موانع بزرگی بر سر راه این محصول وجود دارد. .
وی گفت: انار نباید فقط به کشورهای حاشیه خلیج فارس و همسایه صادر شود که اصلا صادرات کارآمدی نیست. بسیاری از کشورهای همسایه مانند افغانستان و هند انار دارند و به کشورهای دیگر صادر می کنند و ایران نمی تواند به کشورهایی که انار دارند صادرات موفقیت آمیز داشته باشد.