سیاری تاکید کرد: جوانان و تصمیم گیران آینده باید بدانند آنچه امروز داریم به راحتی به دست نیامده است اما به برکت خون شهداست که به این نقطه رسیده ایم و اقتدار و امنیت کشورمان در همه دنیا شناخته شده است. نیروهای مسلح و ملت قهرمان ایران اسلامی آماده و توانمند هستند تا هیچ دشمنی قدرت تعرض به مرزها و منافع ما را نداشته باشد، بنابراین مخلان امنیت باید بدانند که همه گوش به فرمان فرمانده کل قوا هستند و ما آماده دفاع از استقلال و امنیت کشور هستند.
وی با بیان اینکه نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران دارای چهار مرکز عمده آموزشی و راهبردی در استان گیلان است، تصریح کرد: درصد بالایی از کارکنان نیروی دریایی راهبردی جمهوری اسلامی ایران در استان گیلان دوره های آموزشی و رزمی مختلف را می گذرانند.
رئیس ستاد کل ارتش جمهوری اسلامی ایران با طرح این پرسش که دستاورد غرورآفرین عملیات مروارید چه بود؟ وی گفت: اولین و بزرگترین دستاورد نیروی دریایی ارتش در آذرماه 1394 این بود که توانست نیروی دریایی عراق را منهدم کند و هر سه بندر عراق را محاصره کند.
وی با اشاره به ویژگی های بارز شهید سرلشکر سید موسی نامجو وزیر دفاع وقت و فرماندهی دانشکده افسری گفت: در دوران دانشجویی دو سال شاگرد ایشان بودم. اخلاق، رفتار و کردار این شهید بزرگوار همیشه زبانزد بوده و بیشترین تأثیر را در بین دانش آموزان داشته است. سردار نامجو با دانش و مهارت و اعتقادات و فداکاری خود فرمانده و استاد بود و شخصیت خاص او مثال زدنی است.
وی با اشاره به فرارسیدن 14 مهرماه سالروز شکست حصر آبادان افزود: عملیات شکست حصر آبادان به دستور مستقیم امام (ره) انجام شد و با عملکرد موفق آبادان انجام شد. پس از یک سال تلاش از محاصره آزاد شد.
امیر دریادار حبیب الله سیاری در نخستین یادواره 71 شهید گیلانی نیروی دریایی راهبردی ارتش با حضور امیر دریادار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش، اسدالله عباسی استاندار گیلان و مسئولان نظامی و انتظامی در رشت شهدای گلزار برگزار شد. وی ضمن تسلیت رحلت پیامبر اکرم (ص) و امام حسین مجتبی (علیه السلام) و شهادت امام رضا (ع) گفت: برگزاری یادواره شهدا نشان می دهد که همچنان راه را ادامه می دهیم. شهدا و ما در این راستا گام های مصمم برمی داریم.
انتهای پیام
تبیین سیاری از دستاوردهای هشت ساله نیروی دریایی ارتش نمونه ای از تبیین جهاد برای نسل جوان است، وی گفت: دستاوردهای نیروی دریایی ارتش در دفاع مقدس با خون شهدا، جانبازان و روحانیون به دست آمد. اگر راه شهدا را ادامه دهیم و به کار شهدا ایمان داشته باشیم موفق خواهیم شد.
معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: به برکت این دستاوردها و به دستور فرمانده معظم کل قوا، نیروی دریایی راهبردی ارتش و سپاه امروز در دریاهای دوردست حضور موفق داشته و امنیت تجاری را تضمین می کنند. کشتی ها در دریای سرخ و ورودی کانال سوئز و خطوط ارتباطی.
وی با بیان اینکه عملیات اسکورت شناورهای تجاری یک عملیات اقتصادی بسیار مهم است، خاطرنشان کرد: عراق پس از شکست های پی در پی تلاش کرد خطوط ارتباطی ما را در دو بندر مهم خارک و امام (ره) قطع کند. عراق بیش از 2 میلیارد دلار برای بازسازی تجهیزات دریایی خود هزینه کرده است، اما ما اجازه ندادیم تجهیزات این کشور از طریق تنگه هرمز وارد شود. حتی شرقی ها هم متحد شدند و برای کمک به عراق حمله هوایی کردند تا بتوانند از محاصره دریایی ما عبور کنند، اما نتوانستند.
رئیس ستاد کل ارتش با بیان اینکه امروز دیپلماسی دریایی حرکت بسیار مهم و ارزشمندی است که بیانگر اقتدار کشور است، گفت: در موضوع دیپلماسی دریایی بسیار فعال هستیم و پرچم جمهوری اسلامی ایران به نمایش گذاشته شده است. در آبهای آزاد که بیانگر قدرت و اقتدار نظام مقدس است جمهوری اسلامی است.
معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: یکی از شاخص ترین عملیات های دریایی حماسه 34 روزه خرمشهر بود. در خرمشهر یگانهای تکاوری، نیروهای مردمی و بسیج دانشجویی سازماندهی شدند و صبح روز 13 آبان 59 برای ادامه دفاع حرکت کردند و با نیرو وارد عمل شدند. بار دیگر دشمن در 18 آبان 59 از نخلستان های کوی ذوالفقاری قصد ورود به کشورمان را داشت که با کمک این رزمندگان برای دومین بار شکست خورد.
ای بی اس نیوز/گیلان رئیس ستاد کل ارتش جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه امروز دیپلماسی دریایی حرکت بسیار مهم و ارزشمندی است که بیانگر اقتدار کشور است، گفت: در موضوع دیپلماسی دریایی و پرچم اسلام بسیار فعال هستیم. جمهوری ایران در آبهای آزاد خودنمایی می کند که بیانگر ظرفیت و اقتدار نظام مقدس جمهوری اسلامی است.
معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر اینکه دستاورد چشمگیر عملیات مروارید، سیادت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران بر دریاها است، گفت: تا پایان جنگ اجازه هیچ گونه مانور رزمی به ارتش داده نشد. یگان عراقی و همه متوجه شدند که قدرت رزمی، منابع و منافع جمهوری اسلامی چیست؟ افتخاری که با خون شهدا به دست آمد و یکی از مهمترین دستاوردهای ارتش محسوب می شود.
وی ادامه داد: امروز در حوزه دریایی، مرزهای دریایی ما با حضور مقتدرانه نیروی دریایی، ارتش و سپاه امن است و امنیت خطوط ارتباطی ما در دریای آزاد حفظ میشود.
سیاری افزود: از سال 1378 در منطقه حضور داریم و حدود 5000 کشتی را اسکورت کرده ایم و با برقراری امنیت در دریاهای دور می توانیم امنیت اقتصاد کشور را تامین کنیم.
سیاری گفت: 80 تا 90 درصد صادرات کشور از طریق دریا انجام می شود. در این عملیات دو سکوی نفتی بزرگ عراق منهدم شد و اقتصاد عراق شکست خورد و قدرت دفاعی خود را از دست داد، اما کشورهای همسایه میلیون ها ضرر کردند. معاونت
وی با بیان اینکه نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران 71 شهید گیلانی تقدیم انقلاب و نظام کرده است، گفت: اولین شهید نیروی دریایی ارتش در گلزار شهدای بندرانزلی به خاک سپرده شد که در شلمچه به شهادت رسید. در سال 1378 اولین یادواره بزرگ 3800 شهید ارتش را در رشت گرفتیم.
رئیس ستاد کل ارتش گفت: کشورهای همسایه پول، نیروی انسانی، سلاح، مهمات و حتی فرودگاه خود را تا رسیدن به تنگه هرمز در اختیار عراقی ها قرار دادند اما نتوانستند وارد شوند و در این مدت ناوگان دریایی ما هدف قرار گرفت. از 1500 حمله هوایی که فقط 200 مورد آن بر روی کشتی ها بود. ماه مورد اصابت قرار گرفت و 20 کشتی مورد اصابت قرار گرفت.
سیاری با تاکید بر اینکه سلامت اقتصاد دریایی کشور بزرگترین دستاورد نیروی دریایی ارتش در دفاع مقدس است، افزود: امنیت مرزهای دریایی همواره برقرار است. در روز اول جنگ تحمیلی خطوط امنیتی خلیج فارس را تعیین کردیم و منطقه جنگی مشخص شد و به کشورهای دیگر اعلام کردیم که اگر وارد این منطقه شود وارد منطقه جنگی شده است که نتیجه آن امنیت کامل مرزهای دریایی، حاکمیت بر آبهای خلیج فارس، حفظ سکوهای نفتی، حفظ جزایر جنوبی کشور و چاههای نفت، امنیت خطوط دریاها و حاکمیت جمهوری اسلامی بر دریاها.
وی افزود: دستاورد بزرگ این عملیات این بود که تمام نقشه های دشمن به هم خورد و نقشه راه عراق تغییر کرد تا تا پایان جنگ نتوانند در آن مسیر حرکت کنند.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز