اخبار سیاسی روز

دیاکو حسینی: چین می خواهد روابط متفاوتی با ایران داشته باشد

یک کارشناس مسائل بین‌الملل می‌گوید دعوت چین از رئیس‌جمهور ایران برای سخنرانی در اجلاس بریکس پلاس سیگنال شیرینی برای چین است مبنی بر اینکه ممکن است روابط متفاوتی با ایران داشته باشد و به دولت‌ها این پیام را می‌دهد که تعاملات وی می‌تواند شامل دشمنان آمریکایی نیز شود. .

وی در پاسخ به اینکه هدف چین از دعوت ایران به این گروه بندی چیست؟ وی گفت: ایران هنوز با استانداردهای اقتصادی بریکس فاصله دارد و هنوز ناپخته است و هنوز راه درازی در پیش دارد، اما تا کنون نشان می دهد که چین علاقه مند به رابطه با ایران است و در مقابل، ایران علاقه مند به رابطه با ایران است. چین.” البته باید توجه داشت که چینی ها علیرغم اختلافاتشان با آمریکا بر سر تایوان و عمل متقابل، نمی خواهند سازمان هایی مانند شانگهای و بریکس به کانون رویارویی با آمریکا تبدیل شوند.

دیاکو حسینی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با اشاره به دعوت چین از رئیس جمهور ایران برای سخنرانی در اجلاس سران بریکس پلاس که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، گفت: برجام در ابتدای شکل گیری جایی بود که قدرت های اقتصادی نوظهور گرد هم آمدند. . برای انعقاد ترتیبات بین این کشورها. با گذشت زمان و با به دست آوردن جایگاه چین در اقتصاد جهانی، بریکس به برندی برای چین تبدیل شد. تمرکز چین بر تلاش برای حفظ سازمان و گسترش قدرت قدرت های نوظهور در درون این گروه، برجام را به بستری سیاسی و اقتصادی برای مقابله با ایالات متحده تبدیل کرده است.

حسینی خاطرنشان کرد: برندسازی چین با گروه بریکس یا به عبارتی کشورهای جنوب جهانی می تواند نقش موثری در پیشبرد سیاست های چین ایفا کند، اما هنوز زود است که بگوییم با اهرم ها در این سیاست موفق خواهد شد. تاثیر برجام بریکس یک بلندگوی سیاسی برای چین است و ثابت می کند که مسیری متفاوت از ایالات متحده دارد. اما این اسپیکر برای موفقیت راه درازی در پیش دارد.

وی ادامه داد: “هدف بریکس مقابله با ایالات متحده نیست، زیرا ما به طور کلی چنین تصویری را در سیاست چین به طور علنی نمی بینیم، اما تصویرسازی برای ایجاد یک بلوک اقتصادی قوی قطعا وجود دارد. یکی از اهداف این گروه است. “

absnews

به گزارش ای بی اس نیوز، بریکس نام گروهی به رهبری قدرت های اقتصادی نوظهور است که با پیوستن به حروف اول اسامی انگلیسی کشورهای عضو (برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی) تشکیل شد. این گروه در ابتدا Brick نام داشت، اما پس از پیوستن به آفریقای جنوبی نام خود را به Brix تغییر داد. اگرچه همه اعضای بریکس به جز روسیه در دسته کشورهای در حال توسعه یا اقتصادهای نوظهور قرار می گیرند، اما عموماً با اقتصادهای سریع و فراگیر و نفوذ در تجارت جهانی و منطقه ای از سایر کشورها متمایز می شوند. بریکس نیمی از جمعیت جهان و 28 درصد از قدرت اقتصادی جهان را تشکیل می دهد.

وی گفت: در عین حال که تنش ها بین ایران و آمریکا بالاست، تنش ها بین چین و آمریکا نیز بالاست. دعوت چین از رئیس جمهور ایران برای سخنرانی در این اجلاس یک لمس شیرین است. چین به ایران می گوید ممکن است روابط متفاوتی با ایران داشته باشد و از سوی دیگر به آمریکا این پیام را می دهد که ممکن است تعاملاتش شامل دشمنان آمریکا هم شود. .

او گفت: «اگرچه بریکس قدرت قابل توجهی دارد، اما مشکلات زیادی دارد. کشورهای عضو از نظر جغرافیایی بسیار دور از هم هستند و برخی از این کشورها از نظر سیاسی و اقتصادی به شدت رقابت می کنند. مثل چین و هند یا چین و روسیه. علاوه بر این، برخی از اعضای این گروه روابط اقتصادی نزدیکی با آمریکا دارند. در عین حال معتقدم تبدیل این گروه بندی به یک سازمان بین المللی بزرگ دشوار است و باید به آینده موکول شود.