با تصویب نمایندگان مجلس در اجرای برنامه هفتم توسعه، میزان مالیات بر فرآورده های دخانی اعم از سیگار و دخانیات افزایش می یابد و این در حالی است که افزایش مالیات بر سیگار همواره موضوعی بحث برانگیز بوده است، چرا که تولیدکنندگان معتقدند افزایش قیمت ها افزایش می یابد. به افزایش قاچاق منجر می شود، اما مقامات وزارت بهداشت می گویند افزایش مالیات منجر به کاهش مصرف دخانیات می شود.
به گزارش ای بی اس نیوز، بر اساس اصلاحیه 5 ماده 73 لایحه قانون برنامه، علاوه بر مالیات بر ارزش افزوده اختصاصی محصولات دخانی موضوع بند «ت» ماده (26) قانون مالیات بر ارزش افزوده، مقرر شده است که در این قانون مالیات بر ارزش افزوده معین شده است. مالیات عملکرد، حقوق ورودی و حق انحصار محصولات دخانی از ابتدای سال 1403 هر سال مالیات هر نخ سیگار به شرح زیر افزایش می یابد:
1-1 تولید ملی با پانزده درصد (15%) برند ایرانی
1-2 تولید ملی با برند بین المللی بیست و پنج درصد (25%)
3-1 نخ سیگار وارداتی با هر مارک پنجاه درصد (50%)
1-4 هر بسته 50 گرمی تنباکو تولیدی کشور بیست درصد (20%) است.
1-5 هر بسته پنجاه گرمی تنباکوی آماده وارداتی حاوی پنجاه و پنج درصد (55%) است.
همچنین در برنامه هفتم توسعه، 100 درصد درآمدهای حاصل از اجرای این مولفه باید توسط سازمان امور مالیاتی وصول و به خزانه داری کل کشور واریز شود و در بودجه های سنواتی برای کاهش مصرف دخانیات، جلوگیری و درمان بیماری های ناشی از آن و توسعه امکانات ورزشی. اولویت باید با مناطق کم برخوردار و توسعه فضاهای ورزشی در مدارس باشد.
البته لازم به ذکر است که واردات رسمی سیگار از سال 1396 متوقف شده است و تمامی سیگارهای خارجی که تولید مشترک در کشور نیستند و دارای تصاویر هشداردهنده نیستند، قاچاق هستند.
در مجموع این بند در برنامه هفتم توسعه گنجانده شده است، در حالی که افزایش مالیات بر سیگار همواره موضوعی بحث برانگیز در کشور بوده است.
به طور کلی از 22 دی ماه سال 1400 مقرر شد که صنعت دخانیات کشور باید عوارض و مالیات محصول تولیدی را در قالب دو فصل پرداخت کند. بند «ت» ماده ۲۶ قانون ارزش افزوده دائمی و قانون انحصارها، تولیدکننده داخلی برند ایرانی را ۲۷ درصد، تولیدکننده داخلی برند بینالمللی ۴۲ درصد و واردکننده ۷۵ درصد مالیات را ملزم میکند. منجر به عوارض شد. همچنین مقرر شد هر ساله پنج واحد درصد به ارقام فوق اضافه شود تا مجموع مالیات و عوارض دریافتی از تولیدکنندگان داخلی برندهای ایرانی به 57 درصد، تولیدکنندگان داخلی برندهای بین المللی به 97 درصد و واردات 135 درصد افزایش یابد. . .
البته چند روز پس از اجرایی شدن این قانون، خبر تصویب مالیات پنبه سیگار توسط کمیسیون تلفیق مالی منتشر شد که مورد انتقاد تولیدکنندگان قرار گرفت و در نهایت رد شد. اما سوال از مالیات پنبه برای 1402 کارایی تبدیل شد. به گفته نایب رئیس اتحادیه عطاران، سقطفروشان و عمدهفروشان دخانیات در تهران، امسال به دلیل وضع مالیات جدید، قیمت سیگار نسبت به اسفندماه سال گذشته 10 تا 15 درصد افزایش مییابد. افزایش دادن پیدا کردن.
موضوع مالیات بر سیگار همواره باعث اختلافات بین وزارت بهداشت و تولیدکنندگان سیگار بوده است. تولیدکنندگان بر این باورند که افزایش مالیات بر سیگار باعث افزایش قاچاق میشود، اما جمعیت مبارزه با دخانیات بارها اعلام کردهاند که ایران کمترین مالیات را بر محصولات دخانی دارد و معتقدند افزایش این مالیات منجر به کاهش آن میشود. مصرف تنباکو
اخیراً رئیس دبیرخانه ستاد مبارزه با دخانیات وزارت بهداشت درباره مصوبه جدید مجلس در برنامه هفتم توسعه گفته بود که شاید این خبر جسورانه مبنی بر گران شدن سیگار صحت نداشته باشد. نرخ هایی که در حال حاضر تعیین شده به گونه ای است که تفاوت زیادی در قیمت محصولات دخانی وجود نخواهد داشت. به عنوان مثال یک پاکت سیگار 15 هزار تومانی 2250 تومان افزایش می یابد. و یه پاکت سیگار دیگه 25000 تومن میشه حدود 31000 تومن! آیا این ارقام متناسب با موضوعی شدن قیمت سیگار است؟ بدیهی است که این افزایش قیمت تاثیری در کاهش مصرف نخواهد داشت و تا زمانی که ساختار قیمت گذاری محصولات دخانی به گونه ای باشد که با درج حداقل قیمت ها بر روی بسته بندی محصولات دخانی، دخانیات صنعت دخانیات به دنبال پرداخت مالیات کمتر حتی یک 100 درصد افزایش مالیات، اما این باعث کاهش مصرف نمی شود.
از سوی دیگر انتظار می رود تولیدکنندگان همچنان نگران افزایش حجم کالاهای قاچاق در بازار به دلیل افزایش قیمت بوده و رایزنی های خود را آغاز کنند. اما این بار باید منتظر ماند و دید چه کسی برنده این درگیری خواهد بود.
انتهای پیام