نریمانی به تشریح جزئیات بیشتر روند تدوین، تصویب و اجرای قانون جهش تولید دانش بنیان پرداخت و گفت: برای بررسی مسائل و چالش های کسب و کارهای دانش بنیان در مجلس، روند تدوین طرح دانش بنیان را آغاز کنید. جهش تولید، تصویب قانون جهش تولید دانش بنیان در شورای اسلامی، ابلاغ آن از سوی ریاست جمهوری برای اجرا و تشکیل جلسه شورای راهبری فناوری ها و تولیدات دانش بنیان از جمله اقدامات انجام شده در این جهت
دکتر رضا اسدی فر از اعضای هیئت علمی پژوهشکده مطالعات فناوری ریاست جمهوری، دیگر سخنران این نشست نیز گفت: مفهوم بسیار مهمی که باید به آن توجه کنیم و برای توسعه کشور بسیار مهم است، وجود است. یک “سازمان توسعه”. از آنجایی که نهادهای مختلف درگیر مسائل روزمره هستند، سازمان توسعه ای به وجود نمی آید و فلسفه تشکیل سازمانی تحت عنوان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز وجود سازمانی برای کمک به توسعه کشور جدای از مشکلات روزانه
علیزاده ادامه داد: در این قانون از یک سو تمامی اختیارات قانونی و اجرایی به شورای راهبری فناوری ها و تولیدات دانش بنیان داده شده است و از سوی دیگر کارگروه تایید صلاحیت معاونت علمی ریاست جمهوری. ، فناوری و اقتصاد دانش بنیان که از دیدگاه من تقسیم کار در درست انجام نشده است. یعنی تصمیم گیرنده، مجری و ناظر همه در یک گروه متمرکز شده اند.
وی افزود: اگر سایر وزارتخانه ها نیز در روند تدوین پیش نویس قرار می گرفتند، بسیار خوب بود و مقاومت آنها در مرحله اجرا تا حد زیادی کاهش می یافت.
عضو شورای علمی پژوهشکده مطالعات فناوری ریاست جمهوری، حرکت از مفهوم کسب و کار دانش بنیان به مفهوم اقتصاد دانش بنیان را ضروری دانست که نتیجه آن حمایت از بخش خصوصی به سمت آموزش نوآوری است. .
وی درباره جایگاه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در اجرای این قانون گفت: دفتر علم و فناوری به عنوان یک نهاد سیاستگذار در حوزه هایی راه اندازی شده است که امیدواریم با بلوغ نهادهای اجرایی بتوانیم در این زمینه اقدام کنیم. این امر نقش خود را در عرصه سیاستگذاری حفظ کرده و کمتر وارد عرصه های اجرایی می شود.
نریمانی در پایان با اشاره به اینکه این قانون به صورت طرحی به مجلس ارائه شده است، خاطرنشان کرد: با تغییر دولت حمایت ها از این طرح افزایش یافته و روند تصویب و اجرای آن تسریع شده است.
به گزارش ای بی اس نیوز، دکتر بهنام طالبی مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامه ریزی فناوری و نوآوری وزارت علوم در نشست سیاستگذاری «تحول قانون جهش تولید دانش بنیان» به میزبانی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور و با همکاری معاونت علمی رئیسجمهور و معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به صورت حضوری و مجازی قابلیتها و مزایای قانون جهش را برای پارکها، مراکز رشد و کسبوکارهای دانشبنیان و واحدهای فناوری مستقر در پارکها و پارکها ارائه کردند. مراکز رشد
به گزارش وزارت علوم، در پایان این نشست، عموم مردم و حاضران در جلسه به بحث و تبادل نظر پرداختند.
دو ابهام قانون جهش دانش بنیان در نقش شرکت های دانش بنیان
دکتر نریمانی از اعضای شورای علمی پژوهشکده مطالعات فناوری ریاست جمهوری ضمن تشریح تاریخچه تدوین و شکل گیری قانون جهش تولید دانش بنیان و لزوم تصویب این قانون گفت: خواست اصلی از طراحان این قانون قرار بود وارد مرحله جدیدی از اقتصاد دانش بنیان شود که پس از مرحله اول که تصویب قانون جوامع دانش بنیان بود، با بزرگتر شدن شرکت ها وارد مرحله ای شدیم که این شرکت ها هم از اقتصاد کشور خدمات دریافت می کنند و هم ارائه می کنند.
وی افزود: یکی از نتایج قانون جهش تولید دانش بنیان، تقویت جایگاه معاونت علم و فناوری در نظام حاکمیتی کشور بوده است.
وی افزود: اکنون دو ابهام وجود دارد که نقش شرکت ها را تایید نمی کند. اولاً تعداد شرکتهای فعلی شرکتهایی هستند که فقط دارای پروانه کسب هستند و تعداد مشاغل ایجاد شده در این شرکتها بررسی نشده است. ابهام بعدی شاخص صادرات محصولات دانش بنیان این شرکت ها است که باید به درستی بررسی شود تا سهم این شرکت ها در اقتصاد دانش بنیان به درستی برآورد شود و بر اساس آن میزان حمایت در نظر گرفته شود.
دکتر علیزاده از اعضای هیات علمی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور نیز گفت: فرض ما در اجرای این قانون این است که اهمیت کسب و کارهای دانش بنیان در اقتصاد دانش بنیان به دانش تایید شده و در حال حاضر نیازمند آن هستند. قانون جدید برای حمایت
طالبی اضافه کرد: در ابتدای شکل گیری این قانون با نگاه تجربی خود کارگروهی با حضور مسئولان پارک تشکیل دادیم که یکی از برکات آن این است که در اکثر بندهای این قانون جای پا از مشاغل مستقر در پارک ها و مراکز رشد قابل مشاهده است.
انتهای پیام
طالبی در ادامه تاثیرات مثبت قانون جهش تولید دانش بنیان بر پارک ها و پردیس های علم و فناوری را مورد تاکید قرار داد و گفت: اکثر مفاد این قانون حمایت از پارک ها بود و وزارت عطاف نیز تلاش کرد مشارکت جدی داشته باشد. در روند تدوین آن.
وی بیان کرد: توسعه زیرساخت های مورد نیاز و رفع موانع فعالیت های دانش بنیان از جمله تدارکات عمومی و ارتقای تاب آوری و رقابت بین المللی از دیگر فعالیت های انجام شده است.
در جلسه سیاست گذاری «تحول قانون جهش تولید دانش بنیان» با اشاره به دو ابهام قانون جهش دانش بنیان در مورد نقش شرکت های دانش بنیان، مطرح شد که اکنون دو ابهام وجود دارد که نقش را تایید نمی کند. مربوط به کار. اولاً تعداد شرکتهای فعلی شرکتهایی هستند که فقط دارای پروانه کسب هستند و تعداد مشاغل ایجاد شده در این شرکتها بررسی نشده است. ابهام بعدی شاخص صادرات محصولات دانش بنیان این شرکت ها است که باید به درستی بررسی شود تا سهم این شرکت ها در اقتصاد دانش بنیان به درستی برآورد شود و بر اساس آن میزان حمایت در نظر گرفته شود.
وی قانون جهشی تولید دانش بنیان را تحولی بزرگ دانست و گفت: مزایای این تغییرات در سال های آینده محسوس خواهد بود.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز