به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، سید محمد جواد موسوی نایب رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان و عرضه کنندگان کالاها و خدمات انرژی های تجدیدپذیر درباره کسری برق کشور گفت: همه ما شاهد هستیم که کشور با کسری جدی برق مواجه است و در آینده حتی بیشتر از این نیز خواهد بود. از سوی دیگر، به دلیل کمبود گاز، توسعه نیروگاه های فسیلی نه پایدار است و نه امکان پذیر است.
وی افزود: همچنین سرعت ساخت نیروگاه های تجدیدپذیر بسیار بالا است زیرا به صورت مدولار، در اندازه های کوچک و متوسط و در تعداد زیاد ساخته می شوند و سالانه ده ها یا صدها هزار نیروگاه تجدیدپذیر می توان ساخت. و به موازات آن در استان ها و شهرستان ها. کشور باید توسط شرکت های بخش خصوصی ساخته شود.
موسوی با بیان اینکه «دولت چهاردهم فراخوان شده است تا بر توسعه انرژی های تجدیدپذیر تمرکز کند»، گفت: امروز در داخل انجمن ساتکا شاهد هستیم که بیش از سیصد کارآفرین، سازنده، تامین کننده و مهندس مشاور در همه حوزه ها فعال هستند. بخش های خاصی از کشور؛ کسب و کارهای جدید نیز می توانند به سرعت فعال شوند. بنابراین، ساخت سالانه یکصد هزار نیروگاه خورشیدی با ظرفیتهای 5، 10، 20، 100، 200 و 500 کیلووات (متوسط ظرفیت 10 کیلووات) ما را به مجموع ظرفیت نصب شده سالانه هزار مگاوات انرژی خورشیدی میرساند. . گیاهان
وی ادامه داد: صد هزار نیروگاه خورشیدی در کشور به معنای ساخت سه هزار نیروگاه خورشیدی در هر استان کشور در سال است که رقمی مقرون به صرفه است. در آلمان سالانه یک میلیون نیروگاه خورشیدی کوچک ساخته می شود که به ظرفیت ماهانه بیش از هزار مگاوات و ظرفیت سالانه 14 هزار مگاوات می رسد.
درخواست اجرای کامل ماده 16 قانون پرش تولید دانش بنیان
وی ضمن تاکید بر اینکه وزارت نیرو مبالغ بند 16 را در قبوض برق صنایع دریافت کرده است، افزود: طی سال های 1402 و 1403 وزارت نیرو مبالغ ماده 16 را در قبوض برق صنعتی اعمال و وصول کرد. ; این مبالغ در سال 1402 معادل 2500 میلیارد تومان و در سال 1403 معادل 6000 میلیارد تومان (ماهیانه 500 میلیارد تومان) می باشد، اما مبالغ فوق به حساب مشمولان (ساتبا، بنیاد معاونت فناوری و اقتصاد علمی ریاست جمهوری و) واریز شده است. صندوق نوآوری و شکوفایی) تشکیل نداد.
موسوی گفت: پرداخت نشدن مبالغ ماده 16 موجب عدم توسعه آزمایشگاه های مرجع در حوزه انرژی های تجدیدپذیر، توسعه نیافتن شرکت های دانش بنیان و استارت آپ ها در حوزه انرژی های تجدیدپذیر و همچنین اعطای تسهیلات شده است. به صنایع افزود: احداث ظرفیت های جدید نیروگاهی و کسری برق. با توجه به حضور وزیر جدید نیرو و توجه وی به توسعه انرژی های تجدیدپذیر، امیدواریم این مبالغ با سرعت بیشتری به حساب مشمولان واریز شود.
عدم اعطای تسهیلات به صنایع برای احداث نیروگاه های تجدیدپذیر
وی با اشاره به برگزاری سلسله همایش های استانی برای اطلاع رسانی به صنایع افزود: بازخوردی که از این همایش ها به دست می آید این است که بسیاری از صنایع به ویژه صنایع متوسط خواستار تسهیلات برای احداث نیروگاه های خورشیدی هستند. این موضوع در تدوین ماده 16 قانون فوق به درستی مورد توجه قرار گرفت و 25 درصد از منابع ماده 16 باید به تأسیسات صنایع برای احداث نیروگاه های تجدیدپذیر اختصاص یابد، اما به دلیل عدم پرداخت مبالغ فوق. توسط توانیر، تسهیلات تاکنون اعطا نشده است.
انتهای پیام