• Latest
  • Trending
دولت قبل واردات گندم را به حفظ خودکفایی ترجیح داد

دولت قبل واردات گندم را به حفظ خودکفایی ترجیح داد

15 اردیبهشت 1401
وزیر امور خارجه قطر با بورل درباره مذاکرات هسته ای صحبت می کند

وزیر امور خارجه قطر با بورل درباره مذاکرات هسته ای صحبت می کند

31 اردیبهشت 1401
جایگاه امل و حزب الله در مجلس همچنان مستحکم است/ کابینه آینده نزدیک به مقاومت است

جایگاه امل و حزب الله در مجلس همچنان مستحکم است/ کابینه آینده نزدیک به مقاومت است

31 اردیبهشت 1401
مجلس موضوع توله یوزپلنگ ایرانی را بررسی می کند

مجلس موضوع توله یوزپلنگ ایرانی را بررسی می کند

31 اردیبهشت 1401

تونل افتخار دوبل در سانتیاگو برنابئو (عکس)

31 اردیبهشت 1401
157 مصوبه در سفر به آذربایجان غربی تصویب شد

157 مصوبه در سفر به آذربایجان غربی تصویب شد

31 اردیبهشت 1401
سقف افزایش اجاره بهای مسکن در تهران و کلانشهرها تعیین شد

سقف افزایش اجاره بهای مسکن در تهران و کلانشهرها تعیین شد

31 اردیبهشت 1401
دولت به دنبال حل مشکلات مردم و کشور است

دولت به دنبال حل مشکلات مردم و کشور است

31 اردیبهشت 1401

عجیب‌ترین عکس از روز جنجالی یادگار

31 اردیبهشت 1401
دولت باید با قدرت به جنگ قاچاق و رانت خواری برود

دولت باید با قدرت به جنگ قاچاق و رانت خواری برود

31 اردیبهشت 1401
رئیس سازمان زندان ها از زنان توبه کننده عیادت کرد

رئیس سازمان زندان ها از زنان توبه کننده عیادت کرد

31 اردیبهشت 1401
به مناسبت دومین سالگرد درگذشت آیت الله امینی در قم برگزار شد

به مناسبت دومین سالگرد درگذشت آیت الله امینی در قم برگزار شد

30 اردیبهشت 1401

پیام تبریک استراماچونی برای قهرمانی استقلال

30 اردیبهشت 1401
Retail
شنبه 31 اردیبهشت 1401
درخواست تبلیغات
  • اخبار روز سیاسی، اقتصادی و ورزشی ایران و جهان
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • ورزشی
No Result
View All Result
ABS NEWS | ای بی اس نیوز
No Result
View All Result

دولت قبل واردات گندم را به حفظ خودکفایی ترجیح داد

by صادق سیاسی
15 اردیبهشت 1401
in اخبار سیاسی روز
0 0
0

YOU MAY ALSO LIKE

وزیر امور خارجه قطر با بورل درباره مذاکرات هسته ای صحبت می کند

جایگاه امل و حزب الله در مجلس همچنان مستحکم است/ کابینه آینده نزدیک به مقاومت است



به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری ای بی اس نیوز، محمد ایمانی کارشناس مسائل سیاسی در کانال تلگرامی خود در مطلبی با عنوان چالش ها و راهکارها به ارائه نکاتی در خصوص اقتصاد کشور پرداخت که به شرح زیر است:

تحلیل مشکلات اقتصادی باید علت یابی و راه حل باشد نه توجیه و فرافکنی. آنچه مردم با آن دست و پنجه نرم می کنند اغلب نتیجه سوء مدیریت دولت قبل است، اما این واقعیت چیزی از مسئولیت دولت فعلی نمی کاهد. بنابراین، ناتوانی‌های مزمن مانند تورم باید ریشه‌کن شود و به دولت فرصت داده شود تا به تدریج گرایش‌های تورمی را اصلاح کند و به طور جدی از دولت خواسته شود که اشتباهات و انحرافات لیبرالیسم اقتصادی را تکرار نکند. نتیجه شکستن رکوردهای تورم و آسیب شدید به معیشت فقرا در دولت های هاشمی و روحانی بود.

بیان این مقدمه از آن جهت حائز اهمیت است که اصحاب دعوای شرایط اقتصادی کنونی در فضای سیاسی و رسانه ای حضور دارند و فضا را ملتهب می کنند و به مردم آدرس های دروغین می دهند، در حالی که در گذشته به تضعیف اقتصاد بر اساس قانون اساسی مصر مشغول بودند. در طرح جنگ، دشمنان علیه ملت ایران بودند. حتی برخی آقای روحانی را مقصر می دانند که در سال 96 با وجود عدم دلسوزی، ناکارآمدی و احتمال جوشیدن اقتصاد کشور همچنان از خود دفاع می کند، کسری بودجه 450 هزار میلیارد تومانی و بدهی 1500 میلیارد تومانی. در طول هفت یا هشت ماه آینده، او باید برنامه دیگری می‌کشید.

* دولت اصلی زیر صفر شروع شد. بدون پول نقد صفر و خالی

یعنی دولت اصلی زیر صفر شروع کرد نه صفر و خزانه خالی. از علت افزایش قیمت کالاهایی مانند گندم و نفت – جنگ اوکراین – که منجر به افزایش قیمت یا قحطی و کمبود برخی کالاها در کشورهای مختلف شد، بگذریم، باید به یک مدیریت بد داخلی در اقتصاد بپردازیم که در طی هشت سال باعث کاهش شاخص های کلان و بازنمایی آن در قالب تورم شد. ماجرا از آنجا شروع می شود که دولت در مواجهه با جنگ اقتصادی دشمنان، هم باید برای حمایت از تولید و ایجاد تنوع در صادرات تلاش کند و هم هزینه منابع ارزی را به هدفمندترین شکل ممکن مدیریت کند. متأسفانه دولت یازدهم و دوازدهم چه در زمان اجرای برجام توسط دشمن و چه در زمان خروج آمریکا، هیچ استراتژی منافع ملی نداشتند. خلق و خوی (!) در افکار عمومی به بهای معاملات آتی و قرار دادن درآمدهای حاصله در جیب ائتلاف حاکم در زمان انتخابات.

به عنوان مثال تصمیم به قیمت 4200 تومانی برای هر دلار و واگذاری بی رویه 60 میلیارد دلاری این منابع طی چهار سال، اجاره 900 هزار میلیارد تومانی (در قالب یارانه اجاره ای غیرهدفمند) اغلب به دهان مردم سرازیر شد. متقاضیان بازنشستگی . همچنین تکنیک سرکوب چند ساله قیمت اقلامی مانند بنزین برای پنهان کردن کاهش ارزش پول ملی و قدرت خرید مردم (نگهداری مداوم بنزین از سال 1373 تا 1377 و سپس سه برابر شدن در آبان 98) همچنین حذف سروصدای ارز مورد نیاز برای واردات برخی از محصولات اساسی در دو سال اخیر دولت روحانی از جمله تصمیمات زیگزاگی و تندروانه، تا سال‌های آینده بر اقتصاد کشور تأثیرگذار خواهد بود. یکی از سوء مدیریت های عمده درآمدهای ارزی، هدر رفت غیرهوشمندانه منابع به نام واردات مایحتاج اولیه است که به جای اینکه به دست مردم برسد، عمدتاً به جیب مستاجران رفته است: یا کالاها مایحتاج اولیه وارد نشده و غیرضروری است. کالا یا دارای شباهت داخلی ثبت شده است. یا اجناس با ارز دولتی وارد شده اما با نرخ ارز آزاد فروخته شده است!

بنابراین ما با دو مشکل عمده روبرو شدیم. یکی عدم شفافیت در حوزه #نظام_کامل_تجارت و دوم چند برابر شدن ارز و رانت و ضایعات ناشی از آن. مشکل اساسی دیگر کاهش ارزش پول در هفت هشت سال گذشته است که در عین حال باعث افزایش قاچاق سوخت، دارو، گوشت، روغن، آرد، ماکارونی و بسیاری از اقلام مصرفی مورد نیاز کشور شده است. در حالی که برای برخی از این اقلام قاچاق به خارج از کشور ارز دولتی تخصیص داده شده است! این یک آسیب مضاعف است. البته برخی از کشورها که توانسته‌اند بر مشکلاتی از جمله تنظیم و تامین بازار داخلی و تولید مازاد مصرف داخلی فائق آیند، ارزش پول ملی را در برابر سایر ارزها پایین نگه داشته و موجب تحریک تولید و صادرات و افزایش درآمدهای ارزی شده‌اند.

اما در شرایط کنونی کشور ما، پایین بودن ارزش پول ملی همراه با کاستی های خاص، رونق قاچاق کالا به کشور همسایه، کمبود داخلی و هدر رفت منابع ارزی اختصاص یافته به واردات را به دنبال دارد. از محصولات اساسی و بازار داخلی را تنظیم کند. به عنوان مثال در سال هایی که کشور ما بنزین وارد می کرد، دولت روحانی چهار سال قیمت بنزین را هزار تومان (یک دوازدهم یا یک پانزدهم برخی کشورهای همسایه) نگه داشت و باعث قاچاق بنزین و هدر رفت 144 هزار تومانی شد. میلیارد تومان شد; یعنی منابع ارزی هنگفتی را برای واردات بنزین تخصیص داده اند و با سرکوب قیمت ها، قاچاق و هدر دادن حداقل 100 میلیارد تومان هدفمندی یارانه ها در روز. صرفاً به این دلیل که #دولت_کامل_و_هیچ_کدام_تامین_کرد، می خواست وانمود کند که قیمت ها – حتی در شرایط بی تدبیری و رکود بی سابقه – ثابت می ماند و تورم (بدون عرضه) تک رقمی می شود! متأسفانه بخش قابل توجهی از اتفاقات مهمی که امروزه در قالب تورم شاهد آن هستیم، حاصل دولت صحنه‌ای و دمکراتیک بین سال‌های 94 تا 98 و حتی 99 تا 1400 است.

* ترجیح واردات گندم برای حمایت از خودکفایی در دولت قبل

یکی دیگر از بی تدبیری های دولت قبل این است که به جای خرید گندم با قیمت مناسب از کشاورزان و حمایت از خودکفایی در این زمینه، ترجیح می دهد گندم وارد کند و برای آن ارز ذخیره کند. به عبارت دیگر، یارانه هایی که می توانست برای حمایت از کشاورزان و تولیدکنندگان ایرانی صرف شود، نصیب تولیدکنندگان و واردکنندگان خارجی شده است و اکنون که دنیا با بحران کمبود گندم و غذا مواجه است، باید با این مشکل نیز مقابله کرد.

اما این فهرست بلند بی تدبیری و سوء مدیریت، چیزی را از مسئولیت دولت فعلی دور نمی کند، زیرا دولتمردان جدید با علم به سنگینی کار، به گردن و گردن افتاده اند و فرصتی برای تکرار اشتباهات حاکمان قدیم ندارند. . اولاً رفتار آنها باید در مجموع استراتژیک و به هم پیوسته باشد و رفتار هر یک از اجزای تیم اقتصادی دولت بخشی از همان پازل استراتژیک را تکمیل کند. ثانیاً بدون شفاف سازی و توضیحات لازم و در برابر بمباران گسترده رسانه ای جریان تحریف کننده، نمی توان مردم را به عنوان موتور محرکه اصلاحات اقتصادی لازم بسیج کرد. ثالثاً به موازات اصلاحات و قبل از آن باید تدابیر لازم برای جبران فشارهای وارده بر معیشت مردم اندیشیده و اجرا شود.

توجه به این نکته نیز حائز اهمیت است که «اشتباه بودن قیمت‌گذاری ارز و تأثیر ناخواسته واردات کالاهای اساسی» منجر به «حذف ناگهانی ارز وارداتی و آزادسازی بی‌رویه قیمت‌ها» نمی‌شود و طرفداران سیاست‌های منسوخ لیبرالی یا اتاق جنگ اقتصادی دشمن سقوط کرده است. راه حل های راهبردی برای حل مشکلات موجود: افزایش ارزش پول ملی با تلاش برای تحریک تولید و صادرات، بستن راه های قاچاق کالا و ارز، هوشمندسازی و متمرکز کردن سیستم تجارت جهانی کشور، هدفمندی یارانه ها برای تولیدکنندگان و مصرف کنندگان به جای یارانه های بی هدف یا حذف آن دهک کارشناسی و به روز شهروندان و حمایت از دهک های کم درآمد و توجه ویژه به سازوکارهای مبارزه قاطع و بی امان با همه اخلالگران اقتصادی و هزینه فعالیت های مخرب است. برعهده گرفتن این مسئولیت بزرگ هم نیازمند تفکر و هم نظارت قوه قضائیه، مقننه و سایر نهادها است. تنها با این رویکرد است که یک جبهه می تواند از میدان مین عبور کند و تهدید جنگ اقتصادی را به فرصت تبدیل کند.

ShareTweetShare

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسپانسرینگ


https://1biti.ir

https://1gamer.ir

https://1makeup.ir

https://1sara.ir

https://3dmark.ir

https://3dprintingindustry.ir

https://3m-healthtourism.ir

https://3sootup.ir

https://738sms.ir

https://9to5mac.ir

https://absgroup.ir

https://absnews.ir

https://abtintheme.ir

https://admin-yab.ir

https://agahi-free.ir

https://akhbarfootball.ir

https://amnbash.ir

https://aqua-perfume.ir

https://artofmarketing.ir

https://arvanwp.ir

https://arya-seo.ir

https://asfaramhoney.ir

https://atlasmarketing.ir

https://atrepaeez.ir

https://avaphone-store.ir

https://bedrive.ir

https://betheme.ir

https://borna-news.ir

https://businesset.ir

https://carsicm.ir

https://carweek.ir

https://cctvlive.ir

https://cctvservices.ir

https://cctvsmart.ir

https://celebsmag.ir

https://clinicmahziba.ir

https://codingwolves.ir

https://computermagazine.ir

https://digitalmags.ir

https://dingkala.ir

https://easyemailmarketing.ir

https://ebavar.ir

https://economymag.ir

https://ersalsms24.ir

https://fastcharger.ir

https://fastclean.ir

https://fieldmarketing.ir

https://fincorp.ir

https://fitnessnow.ir

https://flavio.ir

https://flaviosyrup.ir

https://fudzilla.ir

https://gametoday.ir

https://gold-link.ir

https://google-search-central.ir

https://googlism.ir

https://hamrah-wp.ir

https://healthyweek.ir

https://ictnn.ir

https://instaa.ir

https://instafolower.ir

https://instake.ir

https://iphone-mobile.ir

https://iran-plasticsurgery.ir

https://isofl.ir

https://javan-seda.ir

https://karahroodi.ir

https://karaj-home.ir

https://kermanshahtour.ir

https://kojaseir.ir

https://learn-marketing.ir

https://learn-seo.ir

https://lexmor.ir

https://linkoor.ir

https://madsms.ir

https://magbabay.ir

https://majalema.ir

https://majdi.ir

https://majestictc.ir

https://makeup-me.ir

https://makeupa.ir

https://maktoobmag.ir

https://marketing-schools.ir

https://marketingjobs.ir

https://marketingschools.ir

https://medicsmart.ir

https://mgtours.ir

https://mobilemagazine.ir

https://modern-backlink.ir

https://moto-line.ir

https://mvmland.ir

https://my-books.ir

https://mycarmag.ir

https://mycpu.ir

https://mygpu.ir

https://newgallery.ir

https://novinkalashop.ir

https://ockala.ir

https://onlinemagazin.ir

https://parsisms24.ir

https://play-game.ir

https://plotstudio.ir

https://pmpart.ir

https://qcharger.ir

https://qcmagazine.ir

https://quickcharger.ir

https://sabtsabt.ir

https://sabziforoush.ir

https://salehcomputer.ir

https://samagames.ir

https://samsung-mobile.ir

https://senaghsh.ir

https://seotwitt.ir

https://sepantasms.ir

https://shahretamir.ir

https://smartphonet.ir

https://sms33.ir

https://smsdrive.ir

https://smsfars.ir

https://sportesfahan.ir

https://starsms.ir

https://tasisat-kala.ir

https://techpowerup.ir

https://theme-market.ir

https://themei.ir

https://tigertron.ir

https://topprinter.ir

https://toymi.ir

https://ultrapower.ir

https://videocardz.ir

https://wanhao.ir

https://webspinner.ir

https://wedlockmag.ir

https://wooplugin.ir

https://xeroseo.ir

https://xiaomi-kala.ir

https://yaghootseo.ir

https://yeksara.ir

https://zeroseo.ir

https://fa.peymankianiarchitects.com/

https://peymankianiarchitects.com/

https://fa.peymankianiarchitects.com/tower-design/

https://fa.peymankianiarchitects.com/hotel-design/

https://dnetcable.com/

https://masterjanebi.com/

https://petok.ir/

https://tabagt.com/

https://kordloustudio.com/

https://cryptocurrencypriceslist.com/

https://myphone.ir/

https://phonut.ir/

https://myphonemag.ir/

https://myphonemag.com/

https://shimionline.com/

https://localcafe.ir/

https://creativegroup.ir/

https://shima.media/

https://1sara.com/

https://yeksara.com/

https://mohajersho.com/

https://ockala.com/

https://rooztek.com/

https://xn--ghbega.com/

https://xn--mgbya7fs6a.com/

https://xn--mgbuf52d.com/

https://www.myphonemag.com/

https://spaceexplored.ir/

https://instagramtelegram.ir/

https://dronedj.ir/

https://9to5google.ir/

https://electrekmag.ir/

https://hamsar-magazine.ir/

https://androidpolis.ir/

https://cryptonewsmag.ir/

جستجو

No Result
View All Result

تبلیغات

تازه ترین خبرها

  • وزیر امور خارجه قطر با بورل درباره مذاکرات هسته ای صحبت می کند
  • جایگاه امل و حزب الله در مجلس همچنان مستحکم است/ کابینه آینده نزدیک به مقاومت است
  • مجلس موضوع توله یوزپلنگ ایرانی را بررسی می کند
  • تونل افتخار دوبل در سانتیاگو برنابئو (عکس)
  • 157 مصوبه در سفر به آذربایجان غربی تصویب شد

آرشیو

  • اردیبهشت و خرداد 1401
  • فروردین و اردیبهشت 1401
  • اسفند و فروردین 1400
  • بهمن و اسفند 1400
  • دی و بهمن 1400
  • آذر و دی 1400
  • آبان و آذر 1400
  • مهر و آبان 1400
  • شهریور و مهر 1400

Sitemap

دسته‌ها

  • اخبار اقتصادی روز
  • اخبار سیاسی روز
  • اخبار ورزشی امروز
  • دسته‌بندی نشده
  • سایر
  • About
  • advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact Us

© 2021 absnews - اخبار سیاسی اقتصادی فرهنگی هنری ورزشی ای بی اس نیوز.

No Result
View All Result
  • اخبار روز سیاسی، اقتصادی و ورزشی ایران و جهان
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • ورزشی

© 2021 absnews - اخبار سیاسی اقتصادی فرهنگی هنری ورزشی ای بی اس نیوز.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In