چهارشنبه , ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

دولت سیزدهم به مدت یکسال/ انصراف سردفتران مسابقات در راستای اجرای عدالت آموزشی

همچنین بر اساس مصوبه جدید، آزمون ورودی سالی دو بار برگزار می‌شود و سوابق تحصیلی قابل تکرار است، به این معنی که اگر معدل سه سال گذشته برای دانش‌آموزان مطلوب نبود، این دانش‌آموز می‌تواند مجدداً در امتحانات شرکت کند. برای حصول نتیجه باید چندین بار کسب شود، بنابراین کنکور سراسری فقط شامل دروس تخصصی خواهد بود و دروس عمومی در سوابق تحصیلی موثر خواهند بود.

absnews


هدف از ابلاغ این مصوبه بحث برانگیز مربوط به کنکور سراسری یا همان کنکور که به گفته دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به دلیل حمله مافیای کنکور به آن جرأت ورود به آن سلب شد. گردش تریلیون ها تومان در واقع اصلاح نظام در حال شکست است. برگزاري كنكور و برقراري عدالت اجتماعي براي افزايش سهم دانشجويان محروم در دانشگاه ها و مراكز آموزش عالي، افزايش عمق يادگيري و بالاتر از همه جلوگيري از فاجعه كاهش قدرت علم و فناوري در كشور ما بود. کشور.

یکی از مشکلات اساسی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در دهه های اخیر در زمینه سنجش و پذیرش دانشجویان متقاضی ورود به دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور، نحوه سنجش سطح دانش و سواد بوده است. از دانشجویان کاندید

اگرچه نگرانی هایی از جمله نحوه برگزاری امتحانات نهایی توسط وزارت آموزش و پرورش و ضعف این وزارتخانه در برگزاری ایمن امتحانات نهایی وجود دارد، اما معاون ستاد راهبری طرح علمی کل کشور اعلام کرد: اطمينان خاطر متقاضيان يكي از دلايل تأخير در اعلام تصميم ارزيابي و پذيرش متقاضيان پذيرش در دانشگاه ها و مراكز علمي كشور، تمهيدات حراست آزمون براي امتحانات نهايي دانشجويان بود.

کوباگانیان گفت: خوشبختانه ظهور و پیشرفت فناوری های اطلاعاتی و ارتباطی امروزی باعث ایجاد ارتباط آنلاین بین مرکز کشور و تمامی شعب امتحانات نهایی شده است و در عرض چند دقیقه قبل از شروع آزمون، رمز عبور دانش آموز قابل وارد شدن است. برای ارسال و ارسال سوالات وارد سیستم شوید. برای دانش آموزان ساخته شده است و این مشکل به طور مرتب شبیه سازی می شود.

بعداً این قانون مجدداً در سال 1394 اصلاح شد که بر اساس آن 85 درصد ظرفیت دانشگاه ها بر اساس سوابق تحصیلی و 15 درصد باقی مانده براساس ترکیب سوابق تحصیلی و نتایج آزمون ها باید تکمیل شود، البته به دلیل نبودن با اجرای کامل و دقیق این قانون و تمرکز مستمر آن بر نتیجه آزمون بر اساس نمره کنکور، آزمون سراسری به صورت آزمایشی برگزار شد و مشکل همچنان پابرجا بود.

در شرایطی است که در نظام کنونی با روشی کاملاً معیوب و تنها در 4 ساعت و تحت شدیدترین فشارهای روانی که گاهاً برای برخی از دانش آموزان آزار و اذیت روحی و روانی و مشکلات جسمی جدی را به دنبال دارد، سطح سواد دانش آموز با پاسخگویی به روش آزمون اندازه گیری می شود.

وجود این معضل علاوه بر ایجاد نگرانی در نظام آموزش عالی کشور از ورود دانشجویان با سواد کافی به دانشگاه ها در سال های اخیر، موجب تضعیف و بی خاصیت نظام آموزشی کشور در ارزیابی علمی دانشگاه ها شده است. دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، میانگین نمرات دانشجویان تحصیلات تکمیلی کشور را در سال گذشته 12.5 درصد اعلام کرد.

اگرچه روش آزمون سراسری فعلی که مبتنی بر روش آزمون غیر اصولی است، تا حدودی توانایی آگاهی از سطح دانش دانش آموزان را دارد، اما به طور قطع و با توجه به تشخیص بسیاری از کارشناسان، علاوه بر شکاف طبقاتی در جامعه، روشی مناسب و منصفانه برای سنجش عمق سواد است و استعداد دانش آموزان دبیرستانی که متقاضی ورود به دانشگاه هستند، لحاظ نمی شود.

اما در آبان ماه 1385 شورای اسلامی قانون پذیرش دانشجو در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور را تصویب و برای سه وزارتخانه علوم، بهداشت و آموزش و پرورش تعیین تکلیف کرد که در پایان سال اول برنامه پنج ساله پنجم توسعه کشور (حدود سال 1390) باید ملغی شود، اما قانون مذکور در سال 1392 توسط نمایندگان شورای اسلامی اصلاح و قانون سنجش و پذیرش دانشجو نامیده شد و وظایف متعددی را به سنجش و آموزش محول کرد. سازمان آموزش کشور

مردادماه امسال بود که معاون ستادی نقشه جامع علمی کشور با اشاره به آمار سازمان سنجش آموزش کشور از آمار رتبه های اول پذیرفته شدگان در دانشگاه ها گفت: بر اساس این آمار آمار امسال از 40 نفر با بالاترین رتبه فقط یک نفر از مدارس دولتی و بقیه مدارس سمپاد و غیرانتفاعی هستند.

منصور کبگانیان افزود: همچنین بر اساس آمارهای موجود در خصوص تعداد افراد پذیرفته شده در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور در سال 1398، 14 درصد از هفت دهک پایین درآمدی جامعه و 86 درصد از سه دهک پردرآمد جامعه هستند.

بر اساس این مصوبه که مورد بررسی گسترده قرار گرفت و 18 جلسه توسط کمیسیون آموزش نقشه جامع علمی کشور به این مصوبه اختصاص یافت، طی بررسی سال های 1402 و 1403 تنها سوابق تحصیلی سال دوازدهم با نتیجه نهایی بررسی می شود. و در کنکور 1404 معدل تجمعی سال یازدهم و در کنکور 1405 نیز سوابق تحصیلی سال دهم اضافه می شود.

اما در حالی که در سال های اخیر و با وجود تصویب قانونی در شورای اسلامی شهر در سال های 1392 و 1394، تعیین 85 درصد سوابق تحصیلی برای ارزیابی علمی متقاضیان پذیرش در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی، اما همچنان این مصوبات در دولت قبل در اجرا در میدان باقی ماند و جرات ورود به موضوع ساماندهی نظام کنکور و پذیرش از همه سلب شد. دولت سیزدهم و شخص رئیس جمهور تصمیم شجاعانه ای گرفتند و معظم له برای ایجاد عدالت در حوزه سنجش و پذیرش کشور با توجه به مصوبات کارشناسی شورا فرهنگ انقلاب در این حوزه را در دستور کار قرار دادند. .

و البته در این میان برگزاری آزمون سراسری دانشگاه ها در قالب آزمون نیز بستری برای ایجاد و راه اندازی انواع موسسات فعال فرصت طلب و سودجو برای خالی کردن جیب خانواده ها ایجاد کرده است. سالانه 80 هزار میلیارد تومان برآورد می شود.

با این مصوبه ارزیابی داوطلبان ورود به دانشگاه به دو قسمت تقسیم می شود که یک قسمت مربوط به سوابق تحصیلی و قسمت دیگر مربوط به کنکور می باشد. تاثیر قطعی سوابق تحصیلی در سال 1402 فقط 40 درصد خواهد بود و در سال 1403 به 50 درصد و در سال 1405 به 60 درصد می رسد.

از این رو، در 25 تیرماه سال جاری، مصوبه «تکمیل و اصلاح موادی از سیاست ها و مقررات ساماندهی ارزیابی و پذیرش متقاضیان تحصیلات عالی (پس از پایان تحصیلات متوسطه)» در تاریخ 24 تیرماه 1400 به عنوان یکی از مهم ترین مصوبات تصویب شد. مصوبات ابلاغی رئیس جمهور جهت اجرا به شورای اسلامی، قوه قضائیه و سازمان بازرسی کل کشور ابلاغ شد.

اگرچه در گذشته به دلیل کثرت متقاضیان ورود به دانشگاه های کشورمان راهی جز برگزاری آزمون ورودی وجود نداشت، اما آزمون مبتنی بر آزمون نه تنها فاقد عدالت آموزشی بود، بلکه ایمنی روانی دانش آموزان و خانواده های آنها.

مصوبه ای کاملاً عدالت خواه که البته با هجمه های متعدد کاسبان کنکور مواجه شده است و روزی نیست که سودجویان چیزی خلاف این مصوبه در فضای مجازی منتشر نکنند.

چه تعداد دانشجو و داوطلبی برای ورود به دانشگاه که تنها به دلیل استرس و اضطراب امتحان و نداشتن مهارت کافی برای قبولی در آزمون حتی با معدل های بالا در حوزه های مختلف از رفتن به دانشگاه منصرف شدند. سال ها تشریحی درس می خوانند و امتحاناتشان را تشریحی می گذرانند، حالا باید در آزمون سنجش شوند.

طبق آمار، 80 درصد از 3000 رتبه برتر کنکور در رشته های مختلف مربوط به دهک های 8، 9 و 10 است و هفت دهک اول که میانگین درآمد کمتری دارند، تنها 20 درصد دانش آموزان 1 تا 10 ورودی دارند. . رتبه بندی امتحانات

در این سیستم ها به دلیل وجود دانشگاه های مختلف و تنوع آنها، دانشجویان نیز انگیزه بالایی برای ورود به دانشگاه دارند و دانشجو با توجه به نمره دبیرستان خود می تواند وارد چند دانشگاه شود.

به طوری که هر ساله و به طور متوسط ​​بسیاری از خانواده ها، عمدتاً از قشرهای مرفه جامعه، سالانه حدود 100 میلیون تومان برای ورود فرزندان خود به دوره های مطالبه گر دانشگاه هزینه می کردند.

آنگاه است که بررسی نظام‌های آموزشی موفق در سراسر جهان در زمینه سنجش و پذیرش داوطلبان پذیرش در دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی نشان می‌دهد که نظام آموزشی این کشورها نقش محوری در انجام و نهایی کردن سنجش دارد. مهارت ها و توانایی های دانش آموزان واجد شرایط ورود به کالج است و دانشگاه های این کشورها بر اساس کارنامه نهایی دبیرستان دانش آموز پذیرش می کنند.

همچنین در استان هایی مانند سیستان و بلوچستان و کهگیلویه و بویراحمد تنها تعداد بسیار کمی از دانش آموزان با معدل 19 تا 20 توانستند در رشته های پرطرفدار پذیرفته شوند، زیرا مهارت لازم برای قبولی در آزمون را نداشتند. .

گروه سیاسی ABSNEWS: کارشناسان معتقدند دولت سیزدهم با اصلاح سیستم معیوب فعلی برگزاری کنکور؛ ضمن برقراری عدالت اجتماعی برای افزایش سهم دانشجویان از اقشار محروم در دانشگاه ها، افزایش عمق یادگیری از فاجعه کاهش قدرت علم و فناوری در کشورمان جلوگیری می کند.

درباره صادق سیاسی

پیشنهاد ما به شما

شروع برنامه برای استفاده از 6000 موتورسیکلت تاکسی و برقی در تهران

معاون رئیس جمهور از شروع برنامه جایگزینی 6000 تاکسی و موتور سیکلت با موتور سیکلت …