با توجه به مشکلات و موانع پیش از این حذف ارز 4200 تومانی و تاکید بسیاری از کارشناسان اقتصادی بر حفظ ارز ترجیحی، این مشکلات ذکر شده در این گزارش از جمله مشکلاتی است که باید برطرف شود. نمایندگان در جریان بررسی لوایح مالی در مجلس.
اعضا در نظر داشته باشند که در حال حاضر به نظر نمی رسد دولت پس از لغو ضرب سکه 4200 تومانی حمایت لازم را داشته باشد. به عنوان مثال در مورد کمک های معیشتی پرداختی به مناسبت 22 بهمن نیز شاهد بودیم که در شناسایی دهک ها مشکلات زیادی وجود دارد.
لازم به ذکر است نمایندگان مجلس به دلایل عدم پذیرش حذف ارز ترجیحی در کمیسیون تلفیق توجه کنند. از ابتدای تدوین لایحه مالی 1401، دولت نسبت به ضرورت های حذف ارز 4200 تومانی و معایب آن سختگیر بود، اما همانطور که در لایحه مالی مشاهده می شود، دولت برنامه منسجمی در این زمینه ارائه نکرده است. .
absnews
بررسی ها نشان می دهد که کمیسیون نیز چنین کرده است نداشتن برنامه واضح و کامل وی در موضوعی که مستقیماً به معیشت مردم و سبد کالایی مربوط می شود، حذف ارز ترجیحی را نپذیرفت و 9 میلیارد دلار ارز را برای حفظ آن در نظر گرفت.
به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز ، روز گذشته اولین جلسه بررسی لایحه مالی 1401 مجلس به صورت علنی برگزار شد. می توان گفت مهم ترین نکته صبح یکشنبه جلسه غیرعلنی مجلس درباره موضوع لغو سکه 4200 تومانی بود.
نظام الدین موسوی سخنگوی هیأت رئیسه مجلس در خصوص جمع بندی جلسه دیروز مجلس گفت: حمایت ها به ویژه برای دهک های پایین نیاز به تعدیل مناسب دارد. مجلس قطعا بر این نظر خواهد ایستاد و گفت و گو با دولت را بر همین اساس ادامه خواهد داد. البته دولتمردان حاضر در جلسه امروز معتقدند در صورت خروج تدریجی ارز ترجیحی آمادگی دارند از آسیب ها و شوک ها جلوگیری کنند و دولت باید استانداردی برای معیشت مردم فراهم کرده باشد.
حتی گفته شده است که سامانه حمایت اجتماعی ایرانیان که وظیفه منطقه زدایی را بر عهده دارد از سال 1398 به روز نشده است.همچنین وزیر تعاون، کار و رفاه با بیان اینکه تمامی بانک های اطلاعاتی به سامانه این وزارتخانه متصل نیست. کارگر، گفته بود که ما این کار را کرده ایم.
به گزارش ای بی اس نیوز، با توجه به رویکرد کمیسیون تلفیق، اگر دولت برنامه مشخصی را برای جبران تبعات حذف ارز ترجیحی به مجلس ارائه می کرد، به احتمال زیاد کمیسیون تلفیق به آن ملحق می شد. نگرانی های اصلی در خصوص حذف ارز 4200 تومانی نیز از همین موضوع نشات می گیرد چرا که مشخص نیست دولت با چه سازوکاری می خواهد این اقدام را انجام دهد. آیا بهتر نیست در شرایطی که هنوز امکان شناسایی وضعیت خانوارها وجود ندارد، حداقل معیشتی برای دهک های پایین و همچنین پرداخت یارانه ها و نه پولی و پس از ایجاد زیرساخت های لازم، حذف ارز ترجیحی به تعویق بیفتد. ارز 4200 تومانی را حذف کنیم؟
کارشناسان بر این باورند که شایعه حذف 4200 تومانی باعث رشد قیمت برخی اقلام شده و در برخی مناطق نیز شاهد احتکار هستیم. با توجه به تداوم تورم بالا در چند سال گذشته که سفره ها و معیشت مردم را تحت فشار فزاینده ای قرار داده است، دولت چگونه می خواهد اطمینان حاصل کند که حذف ارز ترجیحی منجر به بیش از دو برابر شدن قیمت کالاها شود؟
لازم به ذکر است که یکی دیگر از مشکلات در این زمینه مشکلات متعدد سیستم توزیع و در واقع دولت به بهانه عدم امکان کنترل واردکنندگان است که تعداد آنها در طول سال گذشته به شدت محدود شده است. در سال گذشته و می خواهد قیمت ها را آزاد کند مابه التفاوت قیمت را به مردم بپردازد، اما چگونه می توانند سیستم توزیع را کنترل کنند؟ آیا دولت امکانات لازم برای این کار را دارد؟
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز