به گفته «محمود بارانی»، ظاهر سردسیر نه تنها آسیبی به باغات پسته وارد نمی کند، بلکه سرما یکی از نیازهای درخت پسته در فصل زمستان است.
پسته میوه ای جادویی، خاص، زیبا، خوش طعم و عجیب است که در هیچ کجا و در هیچ آب و هوایی و در هیچ خاکی نمی توان آن را یافت، به همین دلیل کمیاب به حساب می آید و به همین دلیل هنوز هم یکی از محبوب ترین میوه های دنیاست. گران است و شاید در جایگاه میوه های لوکس حداقل در کشور ما که یکی از پایه های اصلی تولید پسته است و شرایط این گونه است.
وی با اشاره به اینکه ارقام مختلف پسته در فصل سرد به میزان خواب متفاوتی نیاز دارند، گفت: پسته رقم اکبری بیش از هزار ساعت، رقم احمد آقایی 800 ساعت و فنوگی 700 ساعت نیاز دارند و میزان هوای سرد همچنان وجود دارد. تعداد ساعت تکمیل نشده
وی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با بیان اینکه هر چه هوا سردتر باشد خواب درخت پسته عمیق تر و سنگین تر می شود، افزود: شدت سرما فواید زیادی برای درخت پسته دارد و در دفع انگل ها موثر است. زمستان امسال یکی از زمستان های بسیار خوب برای باغ هاست و اصولا طبیعت این فصل باید با سرمای زیادی همراه باشد.
بارانی بیان کرد: در سال 1387 نیز شاهد سرمای شدید همراه با بارش برف سنگین به منفی 28 درجه بودیم که حدود 45 روز به طول انجامید و خوشبختانه این میزان سرما توانست درختان را به خواب عمیقی فرو برد و به همین دلیل باعث بهبود عملکرد شد. باغات پسته در زمان باردهی و رکورد برداشت در کشور شکسته شد.
انتهای پیام
البته پسته نیز مانند سایر میوه ها از آفات و بلایای طبیعی در امان نیست، اما سرمای شدید که می تواند برای بسیاری از باغ ها نگران کننده باشد، نوعی دمای ایده آل برای پسته و زمستانی مانند زمستان سرد امسال برای این امر محسوب می شود. میوه بهشتی به عبارتی دمایی را برای خواب آرام فراهم کرد و به گفته رئیس هیئت تعاونی پسته کاران استان مرکزی در آرامش این خواب سنگین تابستانی پربار برای باغداران این شهرستان خواهد بود.
ای بی اس نیوز/مرکزی با فرا رسیدن فصل زمستان و یا حتی نزدیک شدن به فصل سرما، یکی از دغدغه های باغداران، کشاورزان و مدیران کشاورزی، مشکل سرمازدگی و خسارت باغات ناشی از سرد شدن هوا و بارش برف و باران است، اما پسته نه تنها این مشکل را ایجاد می کند. کشاورزان این نگرانی را ندارند، اما انتظار دارند سردترین زمستان را برای باغ های خود داشته باشند!
بارانی همچنین با اشاره به اینکه امسال حدود 12 هزار تن پسته از 8 هزار هکتار از باغات پسته شهرستان زرندیه برداشت شده است، گفت: برداشت این محصول در سال جاری نسبت به سال گذشته 20 درصد افزایش داشته است.
وی با اشاره به اینکه نزدیک به 80 درصد باغات پسته استان مرکزی در زرندیه قرار دارد، افزود: از مجموع 12 هزار هکتار باغ پسته استان مرکزی بیش از 10 هزار هکتار در زرندیه قرار دارد که از این 100 هکتار، هشت هکتار در زرندیه قرار دارد. واقع در منطقه سلطان احمدلو و 2000 هکتار در منطقه شکررود زرندیه و 2000 هکتار از کل باغات استان نیز در شهرستان ساوه واقع شده است. کشت پسته در زرندیه برای نزدیک به چهار هزار نفر در منطقه سلطان احمدلو فرصت اشتغال مستقیم ایجاد کرده است.
وی به باغداران و پسته کاران توصیه کرد در فصل سرما برای تغذیه درخت از کودهای گاوی و مرغی و کودهایی که حرارت بیشتری تولید می کند استفاده کنند تا از خطر سرمازدگی در امان باشند و عملکرد خوبی در برداشت این گیاه استراتژیک داشته باشند. تولید – محصول.
رئیس نظام صنفی کشاورزی شهرستان زرندیه خاطرنشان کرد: سرمای شدید فصل زمستان و خواب عمیق درخت پسته از سرمازدگی جلوگیری می کند و خنک تر خواهند بود.
وی با بیان اینکه درخت پسته درختی بیابانی است و تحمل سرمای آن بر همه درختان برتر است، گفت: تحمل سرمای درخت پسته دو برابر درختان زیتون و انار است و در واقع برای اینکه بتواند به سرما نیاز دارد. خواب سنگین تر و کامل تری داشته باشید و فرآیند ذخیره غذا در ریشه و فرآیند فتوسنتز را می توان به خوبی انجام داد.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز