مرتضی افگه; این کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز و در پاسخ به این سوال که به نظر شما دلایل اصلی افزایش نرخ ارز چیست؟ وی بیان کرد: در حال حاضر افزایش نرخ ارز تنها ناشی از تنشهای سیاسی و افزایش درگیریهای منطقهای است، بنابراین تا زمانی که تنشهای سیاسی بالا باشد، نوسانات ارزی نیز مشمول مشکلات سیاسی، اما موقتی خواهد بود.
وی در این خصوص خاطرنشان کرد: باید توجه داشت که بخشی از افزایش نرخ ارز ناشی از نگرانی مردم از تنش های منطقه ای و ورود کشور به درگیری با اسرائیل است.
وی گفت: «هرچند که باشد، طرف مقابل ما، اسرائیل، رژیمی سرکش است که نشان داده از خونریزی و ترور نمی ترسد. این موضوع به این معناست که تاکید و اصرار نتانیاهو بر گسترش جبهه های جنگ منجر به افزایش نرخ ارز و بازگشت احساسات به نرخ ارز شده است».
افه معتقد است: بخشی از مداخلات ماه های اخیر بانک مرکزی از جمله نظارت بر رویکردهای ثبات اقتصادی و پولی و کنترل رشد نقدینگی تا حدودی در کاهش نوسانات نرخ ارز موثر بوده است، بنابراین مردم انتظار دارند که بانک مرکزی باقی نماند. انتظارات تورمی مداخله مدیریت صحیح را در دستور کار قرار دهید.
این کارشناس اقتصادی یادآور شد: دخالت بانک مرکزی در مسائل مربوط به قیمت ارز تا حدودی مانع از افزایش نرخ ارز می شود، اما در حال حاضر اخبار مربوط به کاهش تنش ها بیش از هر گونه مداخله ای در بازار ارز موثر است.
افکه افزود: بدون شک رفتار وحشیانه اسرائیل بازارها را نگران کرده است، اما آرام شدن احساسات به تنهایی در کاهش قیمت ارز و بازگشت ثبات به نرخ ارز تاثیر دارد.
وی تاکید کرد: اگرچه مداخله موثر و هوشمندانه بانک مرکزی در بازار ارز مطلوب است، اما اکنون بیش از هر موضوع دیگری گذر زمان مشکلات مرتبط با افزایش نرخ ارز را برطرف می کند، زیرا این نوسانات باعث شده است. بدون تاثیر -دلایل اقتصادی
این کارشناس اقتصادی در ادامه بحث افزود: مسائل دیگری مانند تامین ارز و تامین واردات و نیازهای مهم کشور مانع بزرگی در برابر افزایش مکرر و بی دلیل نرخ ارز خواهد بود، بنابراین انتظار می رود که حتی اگر با عدم تحمیل تقاضای بالا برای ارز در بازار، از تأثیرات احساسات ناشی از تحمیل تقاضا جلوگیری خواهیم کرد.
absnews