این کارشناس در گفتگو با آنا به قضاوت پرداخت
کارشناس داوری گفت: هیچ داوری برای قضاوت در امور مالی وارد دادگاه نمی شود.
نوید مظفری در گفت وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری آنا، درباره کیفیت قضاوت داوران در فصل اخیر مسابقات فوتبال باشگاهی ایران، اظهار کرد: عملکرد داوران در فصل قبل هیچ تفاوتی با دوره های قبل نداشت. مسابقات باشگاهی چون هیچ راه حلی برای رفع مشکلات و نواقص داوری نداریم و با این شرایط که باید با شروع هر فصل از بین برود در حالی که کار خاصی برای رفع مشکلات اساسی داوران انجام نداده ایم. گسل ها و هر فصل گسل هایی که قبلا وجود داشت به فصل جدید منتقل می شود.
**بهترین داور فصل گذشته را نداشتیم
وی در خصوص اینکه ریشه مشکلات داوری را کجا می بیند، گفت: مشکلات همیشه از مدیریت نشات می گیرد. جایی که مدیریت برنامه جدیدی برای داوران ندارد، نباید انتظار خاصی داشت. یک کلاس در ابتدا و یک کلاس در وسط فصل برای داوران وجود دارد. همچنین یک کلاس برای ناظران وجود دارد. در 10 سال گذشته با همین فرمان جلو رفته ایم. بیست سال پیش که منوچهر نظری رئیس کمیته داوران بود، همین رفتار را داشت. آنها کار جدیدی برای داوران انجام ندادند. آنها اخیرا تعداد داوران را افزایش دادند. به عبارت دیگر عملکرد داوران خوب و بد تقریباً یکسان است. شاید برخی داوران در دو سه بازی بهتر بودند اما من می گویم در فصلی که گذراندیم بهترین داور را نداشتیم. این بدان معناست که اشتباه است که بگوییم داوری بدون اشتباه خاصی انجام شده است. همه داوران چنین اشتباهات چشمگیری را مرتکب شده اند.
**کسی که در هیات مدیره حضور دارد در مقابل هیات ها پاسخگو است
این کارشناس داوری خاطرنشان کرد: وقتی مدیریت درست نباشد نمی توانیم منتظر داوران باشیم. ما به داوری خود در لیگ برتر با دید حرفه ای نگاه نمی کنیم. کجای دنیا یک نفر سوت می زند و به لیگ برتر یا بالاترین سطح داوری مسابقات باشگاهی کشورش می رود؟ آیا چنین چیزی امکان پذیر است؟ هرگز ممکن نیست. علاوه بر این، اگر تعداد داوران کاهش یابد، باز هم دیر است. اگر تعداد داوران را کم کنند، تیم های استانی فشار بیشتری خواهند آورد و به شما قول می دهم در طول فصل، تعداد داوران نسبت به ابتدای فصل بیشتر شود. این یکی از کاستی های قوانین داوری ماست چرا که هیات های رئیسه به دلیل عضویت در هیات مدیره فدراسیون حق رای دارند. بنابراین فردی که به هیئت می رود همیشه چیزی به هیئت مدیون است. برای کسب رای دفعه بعد، او باید بیش از حد با هیئت ها تعامل داشته باشد. به همین دلیل این مجازات ها و این همه مشکلات به وجود می آید.
** مسائل داوری را نمی توان با VAR حل کرد
وی در پاسخ به کمبود تجهیزات و حقوق کم که از عوامل کاهش کیفیت قضاوت قضات است، یادآور شد: مسائل مالی تاثیری ندارد. هیچ داوری در مسائل مالی برای قضاوت وارد زمین نمی شود. در زمانی که مسعود مرادی و محسن ترکی قضاوت می کردند پول چندانی دریافت نکردند. برای هر بازی از فصل اول تا سوم لیگ برتر 19 هزار تومان پرداخت می شد اما کیفیت قضاوت بهتر بود. مسائل مالی برای کسی مشکلی نیست که قضاوت کند. اگر در هر بازی 20 میلیون تومان برای قضاوت به هر داور بدهند باز هم تاثیری در قضاوت آنها نخواهد داشت. کلاه ایمنی داور یک ضرورت است و اگر بی عیب و نقص باشد در قضاوت موثر است، اما سیستم کمک داور ویدیویی VAR بدون زیرساخت در فصل آینده امکان پذیر نیست. دوره های داوری باید برگزار شود، حتی اگر آموزش زمان بر باشد. از طرفی حتی با VAR هم نمی توان برخی بازی ها را در خارج از ایران انجام داد و این باعث ایجاد مشکل می شود. در کشور ما که با فرهنگ قوانین در فوتبال مواجه نیستیم، حتی کمک داور ویدیویی هم نمی تواند در مشکلات داوری کمک کند.
**افراد مرتبط با سازمان های فوتبال حق عضویت در کمیته داوران را ندارند
مظفری با تاکید بر اینکه به افراد قوی در کمیته داوران فدراسیون فوتبال نیاز داریم، تصریح کرد: کمیته داوران هر چه رئیس جمهور بگوید، کمیته داوران نیست. باید در این کمیته نظرات متفاوتی وجود داشته باشد تا پس از بحث و تامل در خصوص موضوعات مختلف بهترین تصمیم گرفته شود. کمیته داوران محل حضور افراد بزرگ با دیدگاه های مختلف است تا پس از بحث و گفتگو به بهترین نتیجه برسند. من با آقای افشاریان مشکلی ندارم، اما وقتی آیین نامه فیفا همه موارد را به صراحت توضیح می دهد و در این آیین نامه گفته می شود که افراد مرتبط با سازمان های فوتبال حق حضور در کمیته داوران را ندارند، دیگر حرفی برای گفتن نیست. در کشور ما رئیس تیم فوتبال هر استان با سازمان های فوتبال مرتبط است. در دوره ریاست جمهوری فریدون اصفهانیان نیز وضعیت به همین منوال بود. وقتی به قانون توجه نکنیم نباید انتظار کم شدن مشکلات را داشته باشیم، بلکه مشکلات داوری بیشتر و بیشتر می شود.