دلایل تقاضای بی پایان بازار خودرو
واقعیت این است که بازار ادبیات خاص خود را برای تحلیل وضعیت فعلی اقتصاد دارد و فارغ از هر مشکلی کار خود را انجام می دهد. در بازار خودرو، شاخصی که همچنان نقش مهمی را ایفا می کند، قیمت ارز است. هر گونه افزایش قیمت ارز باعث افزایش قیمت خودرو می شود اما کاهش قیمت ارز به دلیل قانون چسبندگی قیمت، قیمت خودرو را با سرعت کمتری کاهش می دهد. نوسانات قیمت ارز هر اقتصادی را مختل می کند. این موضوع در مورد اقتصاد ایران نیز صادق است که راه حل دیگری جز تقویت ارزش پول ملی از طریق تولید ندارد.
خودروسازان باید در نوسازی و بهبود امکانات تولید خودرو برای بهبود کارایی و انعطاف پذیری سرمایه گذاری کنند. مشخص شده است که سرمایه گذاری مستقیم خارجی بهره وری صنعت میزبان را افزایش می دهد که این امر اساسی بسته به شرایط موجود کشور امکان پذیر است، اما نیازمند تلاش قابل توجه و نیروهای نخبه در حد و اندازه یک مدیر بین المللی است. تقاضا برای خودروهای ایرانی در حال حاضر زیاد است و توسط کشورهای همسایه مانند ونزوئلا، سوریه و روسیه ایجاد شده است و امکان تولید در داخل ایران برای این کشورها وجود دارد.
در برنامه ای که سید رضا فاطمی امین برای رهبری وزارت امنیت و انتظار رئیس این وزارتخانه ارائه کرده بود، تولید یک میلیون و 600 هزار خودرو در سال بود. وزیر صمت نیز افق تولید 3 میلیون دستگاه خودرو تا پایان سال 1404 را هدف گذاری کرده بود. اما در واقع خودروسازان تا پایان 28 دی ماه 1401 موفق به تولید 952 هزار دستگاه خودرو شدند و به همین ترتیب به تولید خود ادامه می دهند. در نهایت موفق به تولید یک میلیون و 178 هزار خودرو خواهد شد. یعنی در سال 1401 دولت 422 هزار خودرو از طرحی که ارائه کرده بود عقب است. برای درک بهتر این کم کاری باید به این نکته اشاره کرد که وزارت حراست از ماه ها پیش برای واردات 100 هزار خودرو برنامه ریزی کرده است. بازار آتشین خودرو که هر خبری را بحرانی میداند، ناگهان با 26 درصد کسری عرضه سالانه مواجه میشود، این اتفاق باعث میشود تقاضا نسبت به عرضه بیشتر شود و تعادل قیمتها به سمت افزایش قیمتها پیش برود.
**جمعیت جوان 60، 70 و 80 ساله باز هم نادیده گرفته می شود
absnews
16 میلیون و 800 هزار نفر متولد دهه 60، 12 میلیون متولد دهه 70 و 12 میلیون نفر متولد دهه 80 هستند، از 12 میلیون نفر در دهه 80، 4 میلیون نفر به اندازه کافی پیر هستند که نیاز به ماشین داشته باشند. این سه دهه که در مجموع 32 میلیون نفر در ایران را تشکیل می دهند، به دلیل گستردگی قلمرو و نبود زیرساخت های حمل و نقل عمومی بین المللی مناسب، به شدت به خرید خودرو تمایل دارند. آمار جداگانه ای از افراد 60، 70 و 80 ساله که خودرو و گواهینامه دارند وجود ندارد، اما تقاضای بی پایان بازار به خوبی نشان می دهد که تفاوت های عمیقی بین شرایط جهانی و ایران وجود دارد که باید به آن توجه می شد. قبل از. جمعیت جوان 32 میلیونی پتانسیل این را دارد که به عنوان یک موتور رشد در صنعت خودرو به عنوان تقاضا عمل کند، اما عرضه به مراتب از بازار عقب است.
**بی قولی و بازاری که حوصله ندارد
**نوسازی، سرمایه گذاری و بهره وری
** قیمت ارز دماسنج اقتصاد خودرو
آنا چک می کند؛
نکته نادیده گرفته شده در تولید انبوه، قابلیت های خدمات دیجیتال و سبز به عنوان ابزاری برای دستیابی به کارایی است، زیرا تقاضا برای خودروهای کم مصرف و سازگار با محیط زیست در خط مقدم تقاضای جهانی است و سازندگانی که در این مسیر حرکت می کنند می توانند سرمایه گذاری را جذب کنند. و افزایش تولید آنها به عنوان مثال می توان به خودروهای برقی اشاره کرد. تغییر بازار خودرو به سمت خودروهای برقی یکی از موضوعات اساسی برای همه تولیدکنندگان بزرگ جهانی است و خودروسازان باید این موضوع را بدیهی بدانند و سیاست های خود را بر این اساس تنظیم کنند.
افزایش قیمت ارز و تصوری که نسبت به این موضوع در اذهان مردم نهادینه شده است نشان از کاهش ارزش پول ملی در برابر تمامی ارزهای دنیا دارد. مردم، فعالان اقتصادی و بازیگران بزرگ بازار با توجه به افزایش مداوم قیمت ارز در اقتصاد ملی و از دست رفتن سرمایه ریالی، اقدام به خرید خودرو به عنوان یک ناجی اقتصادی کرده اند. تقاضای چند میلیونی بازار خودرو برای مصرف فردی نیست و صرفاً تنها روش عقلانی بازیگران خرد و کلان اقتصادی برای صرفه جویی در سرمایه فردی است. زیرا خودرو با عرضه محدود دو خودروساز بزرگ و واردات قطره ای مدام در حال افزایش قیمت است و این بهترین وضعیت برای یک فعال اقتصادی است که سواد علمی ندارد. البته حرکت صعودی قیمت خودرو به نقطه عطف خود رسیده است و به مرور زمان به دلیل افزایش بی رویه قیمت ها، این بازار دچار رکود می شود و محصول دیگری مانند خودرو جایگزین تقاضای بی پایان کارگران خرده فروشی می شود. خانه جای خود را به خودرو داده است و خودرو نیز در مواجهه با نوسانات قیمتی جای خود را به محصول مدولار دیگری داده است.
گروه اقتصادی خبرگزاری آنا; رسول سلیمانی – انتقاد از کیفیت خودروهای داخلی، کار محافل عمومی و تخصصی کشور است. بر کسی پوشیده نیست که خودروهای تولید شده در کشور دارای نقاط ضعف بسیاری هستند، اما آنچه باعث تعجب مردم و اندیشمندان اقتصادی می شود، قیمت بالای این محصولات و تقاضای بی پایان برای این خودروهای گران قیمت و کیفیت بد است. به گفته شرکت چندملیتی McKinsey & Company که به بزرگترین شرکت های جهان در زمینه افزایش رشد اقتصادی مشاوره اقتصادی می دهد، فروش جهانی خودرو همچنان به رشد خود ادامه می دهد، اما انتظار می رود نرخ رشد سالانه تقاضا از 3.6 درصد در پنج سال گذشته افزایش یابد. سال به حدود 2. درصد کاهش تا سال 2030. آمارهای بین المللی نشان می دهد که تقاضا برای خودرو به دلیل کاهش رشد اقتصادی در حال کاهش است، اما در ایران این تقاضا به سمت بی نهایت بازار خود می رود.
مدتهاست که تولید خودرو و تقاضای بازار به نقطه تعادل نرسیده است و هر بار که این ناهماهنگی متوجه میشود، عرضه و تقاضا به میزان قابل توجهی افزایش مییابد.