رئیس کل بانک مرکزی در چند روز گذشته مثالی زد که با وجود تعطیلی بازار دبی، عده ای با تراکنش های جعلی درصدد افزایش نرخ درهم در بازار بودند، اما بانک مرکزی 300 میلیون درهم در سامانه نیما پیشنهاد داد. به طوری که هیچ کمبودی در این زمینه وجود ندارد.
اما سوال اینجاست که چرا با وجود منابع ارزی کافی ایران و اجرای این اقدامات توسط بانک مرکزی، نرخ ارز در ماه گذشته کاهش پیدا نکرد؟
به گفته وی، مذاکرات ما با این کشورها ادامه دارد و همه ارزهای خارجی را که در خارج داریم در اختیار واردکنندگان قرار می دهیم و محدودیتی برای تامین نیاز ارزی کشور نداریم. از سوی دیگر، رئیس کل بانک مرکزی از افتتاح مرکز مبادلات ارز و طلا در دو هفته آینده خبر داده بود که می تواند ضمن تامین تمام نیازهای مردم، قیمت ها را در این بازار متعادل کند.
در ماه های اخیر با وجود اجرای برنامه های مختلف بانک مرکزی، نرخ ارز کاهش نیافته است. رئیس کل بانک مرکزی این اقدام را تلاش برخی افراد برای افزایش نرخ ارز از طریق معاملات جعلی می داند و معتقد است که موفق نمی شوند و در آینده نرخ ارز کاهش می یابد.
البته بانک مرکزی در دوره مدیریت جدید تغییراتی را در حوزه مدیریت بازار ارز، نقش و ماموریت بورس و بانک ها در این بازار و البته دیپلماسی پولی و بانکی و در نهایت آزادسازی تجربه کرده است. منابع ارزی ایران در کشورهای مختلف مثل محمدرضا فرزین در مصاحبه تلویزیونی اش در اوایل بهمن اعلامیه که ما به دنبال ثبات در بازار ارز هستیم و در این راه در گام نخست در قالب دیپلماسی پولی و بانکی با شرکای تجاری وارد مذاکره شده ایم و این مذاکرات با کشورهایی مانند قطر و … امارات متحده عربی، چین و عراق. نتیجه این مذاکرات آزادسازی بخش زیادی از منابع پولی بلوکه شده ای بود که در حال حاضر در سامانه نیما از آن استفاده می کنیم.
فرزین در مصاحبه دیشب به این سوال پاسخ داد به گفته وی، یک جریان قیمت آفرینی سعی در ایجاد گرانی در بازار دارد اما به گفته وی چنین افرادی موفق نخواهند شد زیرا مردم می توانند از طریق تمامی شعب بانک ها و صرافی های منتخب نیاز ارزی خود را تامین کنند.
انتهای پیام
به گزارش ای بی اس نیوز، در ماه های اخیر نرخ ارز با نوسانات مختلفی مواجه بوده و در دوره های مختلف با ورود بانک مرکزی روند نزولی داشته است اما در این مدت به طور کلی نرخ ارز افزایش یافت.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز