بررسی ظرفیت دانش بنیان ها در صنایع کشور (26);
رئیس دبیرخانه شورای هدایت فناوری و تولید دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: در جامعه ما فعالیت های تولیدی رقابتی یعنی دلالی و سفته بازی و برخی افراد با سرمایه سود بالایی می برند. آنها نه تنها به سمت نوآوری و فناوری گرایش ندارند، بلکه تمایلی به تولید ندارند، بلکه سودهای عجیبی به دست می آورند.
مهدی کرامتی، رئیس دبیرخانه شورای راهبری فناوری ها و تولیدات دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا در خصوص وضعیت بازاریابی و تقاضا برای … دانش – کسب و کارهای مبتنی بر کسب و کار، گفت: برخی از دانشگاهیان یا اعضای هیئت علمی فاقد فضا هستند. سیستمی از دانشگاه ها در چند سال گذشته ریسک کرده و تحقیق و توسعه انجام داده است و برخی شکست خورده اند، در حالی که اگر کار به صورت سیستماتیک دنبال می شد می توانست دستاوردهای بیشتری داشته باشد.
لزوم اتصال دانشگاه ها به صنایع و تعریف کار متناسب با آنها
وی در پاسخ به این سوال که چگونه می توان بر اساس نیاز بازار کار تحقیق و توسعه هدفمند در داخل دانشگاه را سازماندهی کرد، گفت: این اقدام باید از سوی وزارت علوم پیگیری شود تا بتواند تعریفی از کار برای دانشگاه ها و ارتباط با دانشگاه ها داشته باشد. صنایع و تعریف ماموریت برای آنها.
کرامتی ادامه می دهد: در سیستم های تشویقی آنها نیز باید تغییراتی ایجاد شود، مانند ارزیابی و ارتقای اساتید که اکنون بر تولید مقاله تکیه دارد، یعنی اگر یک استاد دانشگاه صاحب کسب و کاری بر اساس دانش باشد و آن را توسعه دهد، می تواند درآمد کسب کند. بیشتر از تولید مقاله
اساتید دانشگاه باید کار تحقیقاتی را در چهارراه تحقیق برای صنایع و تولید مقاله ترجیح دهند.
کرامتی بیان کرد: دانشگاه ها باید پیش بینی نظام حقوقی داشته باشند تا افرادی که به سمت صنعت و کسب و کارهای دانش بنیان حرکت می کنند از رشد لازم برخوردار شوند. البته ردپایی از این سوالات در وضعیت ترفیع وجود دارد، اما باید بیشتر نمایان و تسهیل شود تا اگر استادی در دوراهی مقاله نویسی و انجام کارهای پژوهشی قرار گرفت، برایش سود بیشتری داشته باشد. برای صنایع تحقیق کنید و تولید مقاله را ترجیح نمی دهید.
کسب و کارهای دانش بنیان باید از حمایت غیرمستقیم بهره مند شوند
رئیس دبیرخانه شورای راهبری فناوری ها و تولیدات دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در خصوص لزوم حمایت یا عدم حمایت از شرکت های دانش بنیان گفت: به نظر من شرکت های دانش بنیان باید روی دانش باشند. تحت نظارت غیر مستقیم حمایت تا کنون در کشور حمایت مستقیم شامل معافیت های مالیاتی و گمرکی، امکان استقرار در چارچوب مشاغل و آنچه در قانون برای حمایت از کسب و کارهای دانش بنیان پیش بینی شده است که تا حدودی کار را آسان کرده است، اما پشتیبانی غیر مستقیم در این مرحله آسان تر خواهد بود.
فضای کسب و کار کشور باید به گونه ای باشد که افراد دانش بنیان به سمت فعالیت های دانش بنیان حرکت کنند.
وی بیان کرد: منظور من از حمایت غیرمستقیم این است که فضای کسب و کار کشور به گونه ای پیش می رود که کسب و کارهای دانش بنیان تمایل دارند به سمت کسب و کارهای دانش بنیان حرکت کنند. این در حالی است که با پیش بینی هایی مانند اعتبار مالیاتی، صنایع را به سمت استفاده از دانش یا محصولات دانش بنیان سوق داده است.
یارانه های انرژی انگیزه نوآوری در صنایع را از بین برده است
کرامتی افزود: اکنون یارانه ها در صنعت و جامعه توزیع می شود و این یارانه ها که بیشتر مربوط به انرژی، آب، برق، گاز و مشتقات نفتی و گاز است در واقع تولید را به سمت تنبلی، عدم نوآوری و سود بی دردسر سوق داده است. شرق. در صورت کاهش این یارانه ها و حرکت به سمت حذف آن، صنعت به نحوه سودآوری از راه های دیگر فکر می کند تا قیمت کاذب انرژی انگیزه ورود آنها به صنعت را نداشته باشد.
با حذف یارانه انرژی، راه را برای نوآوری و فناوری هموار کنیم
وی تاکید کرد: در صورت رفع منفعت دسترسی آسان به انرژی که موجب تنبلی و بی رغبتی صنایع شده است، مسیر نوآوری و فناوری به سمت صنایع هموار می شود.
دلالی و سفته بازی رقیب نوآوری و تولید هستند
وی خاطرنشان کرد: نکته دیگر این است که در جامعه ما فعالیت های رقابتی سود بالایی ایجاد می کند به عنوان مثال دلالی و سفته بازی سود بالایی ایجاد می کند و برخی افراد صاحب سرمایه نیز در این مشکل سهیم هستند، نه تنها به سمت نوآوری و نوآوری نمی روند. تکنولوژی، اما نمی خواهند، حتی موظف به تولید نیستند، اما سودهای عجیبی به دست می آورند.
نیاز به استفاده از ابزار دلالی و کنترل کالا
رئیس دبیرخانه شورای راهبری فناوری ها و تولیدات دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: همچنین لازم است مزیت دلالی و سوداگری در جامعه کاهش یابد. یکی از ابزارهای این مسیر، مالیات است که از خام فروشی و از سوی دیگر کنترل دلالان جلوگیری می کند و می تواند عامل رونق تولید نیز باشد.