دفاع اجتماعی «مراکز کاهش آسیب»
انتهای پیام/
امیدی ادامه داد: به عنوان مثال در مناطقی مانند شوش، بازار مولوی و هرندی که از دیرباز (60 سال پیش) به دلیل ارزان بودن مسکن، مهاجرت، مشاغل کم درآمد از جمله دستفروشی و خرده فروشی بوده است، سرقت یکی از مواردی است که یکی از کلنی های آسیبی است که برای مداخلات اجتماعی و پزشکی در این زمینه نیازمند مراکز کاهش آسیب است.
امیدی ضمن تشکر از تمامی دستگاه های دخیل در بحث آسیب های اجتماعی که پیگیر رفع آسیب ها هستند، نیروی انتظامی، ستاد مبارزه با مواد مخدر، قوه قضائیه، پلیس مبارزه با مواد مخدر دانشگاه های علوم پزشکی، بهزیستی و … نهاد مسئولی که بار مسئولیت را کاهش می دهد به جای اینکه روی برنامه های اعتصابی و جهادی کوتاه مدت کار کنند، می خواهند از پتانسیل و ظرفیت همه سازمان ها برای اجرای گام به گام تمام مراحل استفاده کنند. (نه تنها در جمع آوری و ساماندهی طرح ماده 16) حتی در زمینه اقدامات تامینی پس از آزادی (مدیریت پرونده)، مداخلات اجتماعی و خانوادگی، ایجاد و درمان اشتغال و درآمد نیز باید اقدامات موثری انجام شود، زیرا در در سال های اخیر طرح ماده 16 اجرایی شده و مشکلات اجرای آن قابل شناسایی است.
کارشناس توسعه پیشگیری و درمان بهزیستی استان تهران ادامه داد: وجود چنین مراکزی در سراسر جهان با رویکرد کاهش آسیب الزامی است و اینکه آیا این مراکز باید به خارج از شهر و دور از دسترس منتقل شوند، سوالی که مطرح می شود این است که چگونه آیا با آسیب های دیگر در شهر برخورد می شود و چگونه ساماندهی می شود؟ با زخم هایی مانند کودکان کار و کودکان خیابانی، زنان با رفتارهای پرخطر، فرار، گدایی و بسیاری زخم های پنهان دیگر چه خواهیم کرد؟
کارشناس توسعه پیشگیری و درمان بهزیستی تهران خاطرنشان کرد: تمامی مناطق تحت پوشش مراکز کاهش آسیب سازمان بهزیستی (مانند سرپناه، DIC و …) بر اساس پروتکل جهانی بهداشت و نقشه نقشه برداری از سه دانشگاه ایران، تهران. و شهید بهشتی بنابراین وجود مراکز در مناطق بر اساس شناسایی اطلس آسیب شناسی و رتبه آسیب می باشد.
وی با اشاره به پروتکل جهانی بهداشت، درمان و کاهش آسیب افزود: این پروتکل تصریح می کند که در هر منطقه یا مستعمره آسیب دیده، مداخلات اجتماعی و پزشکی باید در همان مستعمره و منطقه انجام شود تا آسیب از منطقه ریشه کن شود. . “با انتقال آسیب به مناطق دیگر، ما فقط یک بازگشت سریع خواهیم داشت که دوام نخواهد داشت.
کارشناس معاونت پیشگیری و درمان بهزیستی استان تهران گفت: متأسفانه باید گفت که طرحهای ضربهای زودهنگام فقط وضعیت مسکن درمانی برای مدت کوتاهی دارند و یک طرح کلی برای آسیبها باید کارشناسی و پلکانی باشد. در هر مرحله یک گام تخصصی بردارید.” تا بازده و نتیجه مثبتی داشته باشیم.
کارشناس توسعه پیشگیری و درمان بهزیستی استان تهران گفت: مراکز کاهش آسیب در راستای دستورالعملهای پیشگیری بهداشتی و پیشگیری از آسیبهای جهانی با هدف کاهش بار آسیبهای عفونی و اجتماعی راهاندازی شدهاند و در صورت فعال نبودن این مراکز، بار را افزایش میدهند. آلودگی ویروسی هپاتیت و ایدز و سایر آسیبهای غیرعادی بیشتر از آمار فعلی بود.
مریم امیدی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، گفتنی است که با توسعه زندگی شهری از سنتی به صنعتی، تغییر سبک زندگی، تورم اقتصادی در جامعه، بیکاری و تداوم بیکاری و ناامنی شغلی که زخم های نوظهوری مانند دفن، کاریکاتور و اتوبوس خوابی را به همراه داشته است، تغییر در روند آسیب های اجتماعی ایجاد شده است. . وی گفت: اگر میخواهیم برای رفع این آسیبهای اجتماعی اقدام کنیم، باید با اقدامات و اقدامات درازمدت کار کارشناسی انجام دهیم تا به نتیجه مثبت برسیم. در غیر این صورت، ضایعات از منطقه ای به منطقه دیگر و از الگوی به پدیده دیگر تغییر می کنند.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود گفت: مراکز کاهش آسیب با فعالیت میدانی و ارائه خدمات در زمینه های مختلف آموزشی (مراقبت جنسی شخصی، پیشگیری از اچ آی وی با رویکرد نوین آموزشی، شناخت بیماری های مقاربتی، غربالگری سل و…) و ارائه اقلام کاهش آسیب شامل کاندوم، سوزن و سرنگ یکبار مصرف، داروی گال و شپش، غذای گرم برای ICD و دو وعده غذای سرد و گرم برای سرپناه ها از ابتدای سال تاکنون که در مجموع 18365 نفر را تحت پوشش قرار داده است. خدمات و اسکان، که به طور کلی بار آلودگی و آلودگی های محیطی را کاهش داده است.