دستیابی به عدالت اجتماعی با تعیین محل هزینه مالیات
14:49 – 24 جولای 1403
مالیات یکی از باثبات ترین منابع درآمدی کشور است. تا جایی که دولت ها بتوانند مالیات ها را عادلانه وصول کنند و درآمدهای مالیاتی را جمع آوری کنند، از نظر توسعه و آبادانی کشور اتفاقات بهتری خواهد افتاد.
کشوری مثل کشور ما که برای اداره کشور متکی به درآمدهای نفتی است، باید نسبت به اخذ مالیات تقلبی از همه اقدام کند تا زمینه کاهش وابستگی به نفت در بودجه فراهم شود.
وابستگی به درآمدهای نفتی چندین مشکل اساسی را به دنبال دارد. اولاً این درآمدها تحت تأثیر عواملی مانند محاصره، اپیدمی هایی مانند کرونا، قیمت دلار، تحولات بین المللی و غیره ناپایدار بوده و در نوسان هستند. ثانیاً نفت، گاز و سایر منابع سرمایه نسلی هستند و نباید از آنها برای حل مسائل جاری کشور استفاده کنیم.
اتکا به درآمدهای مالیاتی به جای نفت در بودجه اقدامی درست و عاقلانه است. در این راستا دولت سیزدهم اقدامات عملی را انجام داد و تشریفات لازم را برای اخذ مالیات تقلب از همگان در نظر گرفت.
در آخرین اقدامات مالیاتی خود، شورای وزیران تصمیمی را تصویب کرد که به مالیات دهندگان اجازه می دهد در تعیین محل هزینه مالیات مشارکت کنند. به عقیده بسیاری، این اقدام به افزایش رضایت مودیان کمک می کند و در بهبود فرهنگ مالیاتی کشور موثر است.
اقدامات دولت مانند مصوبه اخیر هیأت وزیران و اطلاع رسانی در مورد محل مصرف درآمدهای مالیاتی نشان از عزم جدی دولت سیزدهم برای تعامل با مردم و مؤدیان و تقویت فرهنگ مالیاتی کشور دارد. ملت
معتمدزاده عضو شورای اسلامی شهر در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ای بی اس نیوز با اشاره به اینکه مالیات تقلبی و ناعادلانه استانی در کشور نیازمند فرهنگ سازی است، تصریح کرد: اجرای طرح هایی مانند مصوبه اخیر شورا. وزیران بیان میدارند که شناسایی بخش و پروژهای که مالیاتهایی که پرداخت میکنند در آن مورد استفاده قرار میگیرد، برای مودیان بسیار سودمند خواهد بود.
وی ادامه داد: وقتی مودیان بدانند مالیاتشان به چه منظوری مصرف می شود با رضایت و اشتیاق بیشتری مالیات را پرداخت می کنند. این امر باعث ایجاد انگیزه برای مالیات دهندگان می شود و پیامدهای مثبتی برای محیط مالیاتی کشور دارد.
نماینده مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: مصوبه جدید هیات وزیران در خصوص مشارکت مودیان در تعیین محل های مالیاتی به معنای حکمرانی مالیاتی برای مردم به هزینه درآمدهای مالیاتی کشور است. هر چه افراد بیشتری درگیر این مسائل باشند، نتایج بهتری حاصل می شود.
معتمدزاده گفت: دموکراسی یکی از اصول اساسی جمهوری اسلامی ایران است و در حوزه مالیاتی نیز به این موضوع توجه شده است. تصمیم هیأت وزیران مثبت ارزیابی می شود و اگر در صحنه به درستی پیش برود نتایج مثبتی خواهد داشت.
وی ادامه داد: در مرحله کنونی و اقدامات اساسی در زمینه اصلاح نظام مالیاتی در کشور انجام داده ایم و در نظر داریم از وابستگی به درآمدهای نفتی در بودجه به سمت درآمدهای مالیاتی پایدار حرکت کنیم، لازم است مودیان را درگیر کنیم. تعیین محل هزینه های مالیاتی که منطقی تلقی می شود. زیرا هر چقدر به سمت اعتمادسازی و اطلاع رسانی به مردم حرکت کنیم، به نفع فضای مالیاتی منطقه ای کشور خواهد بود.
نماینده شورای اسلامی در خصوص کارکرد مالیات در توزیع مجدد ثروت در کشور و تحقق عدالت اجتماعی خاطرنشان کرد: درآمدهای مالیاتی صرف خدمات رسانی به مردم و ایجاد رفاه بیشتر برای شهروندان می شود. این یعنی ایجاد عدالت اجتماعی در کشور. زیرا مالیات از افراد پردرآمد اخذ می شود و برای ارائه خدمات به مردمی که اکثراً فقیر و متوسط هستند استفاده می شود.
معتمدزاده گفت: انتظار مردم این است که درآمدهای مالیاتی در بخش هایی استفاده شود که موجب رفاه شهروندان شود. استفاده از درآمدهای مالیاتی در بستر افزایش ارائه خدمات به مردم تأثیر بسزایی در ایجاد احساس رضایت در بین مردم دارد. در این زمینه لازم است مردم بدانند درآمدهای مالیاتی در کجا هزینه می شود.
به گفته یکی از اعضای شورای اسلامی، اختصاص 4 درصد مالیات بر ارزش افزوده به شهرداری ها نیز از اقدامات مثبتی است که در دولت سیزدهم در راستای استفاده از درآمدهای مالیاتی برای افزایش و تشویق شهرداری ها انجام شده است. – بهبود ارائه خدمات به شهروندان.
معتمدزاده گفت: شهرداری ها با حمایت از درآمدهای مالیاتی تخصیص یافته به آنها زنده شدند. به خصوص که روستاها با استفاده از این درآمد رونق بیشتری پیدا کردند. این روندها در نهایت به نفع مردم است و به معنای توزیع مجدد ثروت در کشور با استفاده از ابزار مالیاتی است.
خبرنگار: کبری عزیزم