متهم می کندپاول دورف», موسس تلگرام پس از بررسیها در مورد فعالیتهای غیرقانونی در این پیامرسان، نگرانیهایی در مورد مسئولیتهای شخصی مدیران پلتفرم آنلاین مطرح شده است.
قانونگذاران و قانونگذاران به طور فزایندهای به این فکر میکنند که چه زمانی رهبران پلتفرمهای آنلاین، از جمله شبکههای اجتماعی، میتوانند در قبال فعالیتها و رویدادهایی که در پلتفرمهایشان رخ میدهند، پاسخگو باشند.
این ماه، شبکه اجتماعی X این شرکت (توئیتر سابق) پس از تهدید یکی از مدیرانش به بازداشت به دلیل حذف نکردن محتوای خاص، دفتر خود را در برزیل تعطیل کرد. سال گذشته، چانگ پنگ ژائو، بنیانگذار بایننس، به نقض قوانین فدرال پولشویی در پلتفرم ارزهای دیجیتال خود اعتراف کرد. همچنین در سال 2021، مدیران توییتر در هند به دلیل حذف نکردن پستهایی که دولت میخواست آنها را حذف کنند، تهدید به بازداشت شدند.
دستگیری دورف، هشدار جدی به مدیران پلتفرم های آنلاین؟
در 24 اوت (3 شهریور) پاول دورف، موسس تلگرام وی در فرانسه دستگیر شد و سپس در تاریخ 7 شهریور (7 شهریور) در همین کشور به همدستی تلگرام در جرائمی مانند نگهداری و توزیع تصاویر مربوط به سوء استفاده جنسی از کودکان متهم شد.
در سالهای گذشته، مدیران عامل شرکتهای اینترنتی در دموکراسیهای غربی به ندرت ملزم به پذیرش مسئولیت مستقیم فعالیتها و رویدادهایی بودند که در پلتفرمهایشان اتفاق میافتد، اما از آنجایی که آژانسهای مجری قانون، تنظیمکنندهها و سیاستگذاران به طور فزایندهای بر پلتفرمها و مبادلات آنلاین نظارت میکنند، سختگیرانهتر میشوند. . به دنبال چه زمانی مدیران شرکت های فناوری ملزم به پذیرش مسئولیت مستقیم خواهند بود؟
این تغییر با اتهامات علیه دورف آشکارتر شده است و به سوالاتی مانند اینکه آیا مدیران فناوری مانند مارک زاکربرگ، بنیانگذار متا نیز پس از ورود به قلمرو اروپا در معرض خطر دستگیری قرار دارند یا خیر؟
به گفته کارشناسان، مدیران فناوری در حال حاضر نگرانی زیادی ندارند. زیرا مواردی مانند دورف ممکن است استثنا باشد. به طور کلی، شرکتها، نه افراد، مسئولیت تخلفاتی را که در پلتفرمهایشان رخ میدهد، بر عهده دارند. در ایالات متحده و اروپا، افراد به دلیل فعالیت های شرکت های خود تحت پیگرد قانونی شدید قرار دارند. به خصوص در آمریکا که قوانینی وجود دارد. مانند بخش 230 قانون نجابت ارتباطات ایالات متحده (بخش 230 قانون نجابت ارتباطات)، که مسئولیت سخنرانی مضر را از سیستم عامل های آنلاین حذف می کند.
از سوی دیگر، به گفته تی جی مک اینتایر، استاد حقوق در دانشکده حقوق کالج دانشگاه دوبلین، محدودیتهای مسئولیت مدیران برای حوزههای خاصی از فعالیتها و رویدادها در پلتفرمهایشان، بهویژه ایمنی کودکان، در حال کاهش است.
سال گذشته در بریتانیا قانون ایمنی آنلاین به تصویب رسید که بر اساس آن اگر شرکتی بداند که محتوای آن امنیت آنلاین کودکان را به خطر می اندازد و به طور سیستماتیک از حذف آن امتناع کند، مسئولیت چنین اقدامی به عهده مدیر شرکت خواهد بود. شرکت شخصا حتی ماده 230 در مورد برخی از اشکال گفتار غیرقانونی مانند سوء استفاده جنسی از کودکان اعمال نمی شود.
مک اینتایر در این باره گفت:
ما در یک پنجره 30 ساله در این زمینه هستیم. از دهه 1990، مدیران فناوری معمولاً مسئولیتی در قبال فعالیتهای کاربران بر روی پلتفرمهای خود ندارند. به طور طبیعی، کسانی که خواهان پاسخگویی قوی تر هستند، این رویکرد را زیر سوال برده اند.
دورف، 39 ساله، روز شنبه 3 سپتامبر در فرانسه دستگیر شد و روز چهارشنبه، 7 سپتامبر، مقامات او را به طیف گسترده ای از جرایم مرتبط با فعالیت های غیرقانونی در تلگرام متهم کردند و او را از خروج از کشور منع کردند. وی همچنین به پرداخت وثیقه 5 میلیون یورویی معادل حدود 5.5 میلیون دلار محکوم شد و از بازداشت آزاد شد اما باید هفته ای دو بار به کلانتری مراجعه کند.
به گفته کارشناسان، دورف با اتخاذ موضعی ضد استبدادی خود را هدف قرار داده است که بر اساس آن دولت ها تنها در موارد معدودی باید گفتار و فعالیت های آنلاین مردم را محدود کنند. برخلاف متا، گوگل و سایر پلتفرم های آنلاین که معمولاً تابع دستورات دولتی هستند، تلگرام از قانون تبعیت نمی کند. به همین دلیل مقامات فرانسوی از او انتقاد کردند.
قانون علیه پلتفرم های الکترونیکی
پس از دستگیری دورف، تلگرام اعلام کرد که از قوانین اتحادیه اروپا پیروی می کند و رویکردی را که به موجب آن یک پلتفرم یا صاحب آن مسئول سوء استفاده از آن پلتفرم است، مضحک می داند.
شرکتهای فناوری به مسئولیتهای قانونی که ممکن است مدیران آنها متحمل شوند توجه زیادی دارند. در این سال دادستان کل نیومکزیکو علیه متا به دلیل عدم حمایت از کودکان در پلتفرم های فرعی خود شکایت کرد و متا موفق شد مدیرعامل زاکربرگ را از لیست متهمان حذف کند.
در برخی مواقع، دفاتر شرکت های فناوری آمریکایی در چین، روسیه و سایر کشورهای مستبد، کارمندان خود را برای جلوگیری از دستگیری دور کرده اند. کارشناسان نگرانند که دولت به جای اعمال نفوذ، از کارمندان استفاده کند تا شرکت ها را مجبور به انجام کارهایی مانند حذف محتوای ناخواسته کند.
پیش از این، تنها چند مورد قابل توجه وجود داشت که در آن افسران ارشد فناوری به طور بالقوه مسئول فعالیت های مداوم بر روی پلت فرم های خود بودند. در سال 1998، فلیکس سام، مدیر سابق شرکت خدمات آنلاین CompuServe، به جرم همدستی در انتشار محتوای مستهجن در اینترنت در آلمان به دو سال حبس تعلیقی محکوم شد و پس از مدتی تبرئه شد. در سال 2002، تیموتی کوگل، مدیر عامل سابق یاهو، در چندین پرونده در فرانسه به دلیل فروش یادگاری های نازی ها در وب سایت خود متهم شد، اما بعدا تبرئه شد.
در سال 2012، مقامات ایالات متحده کیم داتکام، بنیانگذار MegaUpload را به اتهام نقض حق چاپ مربوط به وب سایت خود دستگیر کردند. راس دبلیو اولبریخت، بنیانگذار بازار سیاه جاده ابریشم، در سال 2015 به دلیل تسهیل فروش مواد مخدر غیرقانونی در ایالات متحده محکوم شد. در سال 2016، مقامات برزیلی یک مدیر فیس بوک را به دلیل عدم تحویل داده های پیام WhatsApp به تحقیقات قاچاق مواد مخدر به طور موقت زندانی کردند. اجرای دقیق قانون مدیران متخلف شبکه های اجتماعی با دستگیری و اتهام دورف به اوج خود رسید.
به گفته دافنه کلر، استاد حقوق اینترنت در دانشکده حقوق استنفورد، یکی از چالشهایی که دادستانها و سازمانهای مجری قانون با آن روبرو هستند، اثبات این موضوع است که یک مدیر فناوری از فعالیتهای غیرقانونی در پلتفرمهای خود اطلاع داشته و تلاشی برای کاهش آسیب آن نکرده است.
این یک موضوع پیچیده است. زیرا اسنپ، یوتیوب، تیک تاک و متا، شرکتهای صاحب فیسبوک و اینستاگرام، سعی کردهاند محتوای غیرقانونی را حذف کرده و به مراجع قانونی گزارش دهند. بنابراین مدیران عامل آنها می توانند ادعا کنند که تلاش کرده اند کار درست را انجام دهند.
کلر، وکیل سابق گوگل، در این رابطه گفت:
در اینجا مسئله اصلی دانش است. چنین اقداماتی معمولاً به عنوان یک محرک برای هر کسی که ایمنی خود را از دست می دهد عمل می کند.
بروس دیزلی، معاون توییتر قبل از اینکه ایلان ماسک در سال 2022 این سایت را بخرد و نام آن را به X تغییر دهد، در این باره گفت:
با این حال، شرکت های فناوری باید دائماً تهدید پیگرد قانونی را احساس کنند تا مجبور شوند اقداماتی انجام دهند.
آقای دیزل اخیرا در گاردین نوشته است:
تهدید تحریمهای اجرایی برای مدیران عامل بازدارندهتر از تهدید جریمه شرکتها است.
کیت کلونیک، استادیار دانشکده حقوق دانشگاه سنت جان، که در حال حاضر در حال تحقیق در مورد مقررات اتحادیه اروپا برای پلتفرمهای آنلاین است، معتقد است که اگر ایلان ماسک در نظارت بر محتوای X دخالت نداشته باشد، ممکن است خود را در معرض خطر خاصی قرار دهد، درست مانند دوروف. وی در این باره گفت:
اگر قرار بود شرط ببندم، شرط میبندم که روزی ایلان ماسک در دادگاهی محاکمه شود یا در کشوری به دلیل رد و نادیده گرفتن قوانین زندانی شود.
ایلان ماسک به درخواست ها برای اظهار نظر در مورد دستگیری دورف پاسخی نداد، اما به نظر می رسد که به شدت با این دستگیری مخالف است. این چهره برجسته فناوری که دستگیری آقای دوروف را توهین به آزادی بیان می دانست، در روز بازداشت بنیانگذار تلگرام در پستی در X نوشت:
نظر: سال 2030 در اروپا است و شما به دلیل لایک کردن یک پست میم اعدام خواهید شد.
منبع خبر: https://digiato.com/internet-network/can-cyber-laws-hold-online-platform-managers-accountable-for-them
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز