سالم الخبر: رئیس هیات مدیره انجمن صنفی بازرگانی تجهیزات پزشکی و دارویی گفت: قانون مناقصه و طبقه بندی هیات امنا برای تامین ارز در درمان بیماران با شرط اولیه نصب تجهیزات پزشکی است. نابودی شرکت های جدید و دانش بنیان
علیرضا شزاری درباره وضعیت فعلی رویکرد اتحادیه در خریدهای جمعی دولتی گفت: در هیات امنای تامین ارز در درمان بیماران، خریدهای ما محدود به شوک الکتریکی تولید داخل، مانیتور علائم حیاتی، دستگاه تنفس مصنوعی، تخت، سونوگرافی و برخی از دستگاه های تصویربرداری و تنفس این چرخش در خرید به طور مداوم بین دو یا سه تامین کننده در هر زمینه تکرار می شود.
هیأت امنا نمی تواند از شرکت های دانش بنیان با شرط اولیه تصدی حمایت کند
وی افزود: فرض کنید شرکتی که به تازگی بر اساس دانش تاسیس شده و تولید با کیفیتی دارد، مجوز مدیریت تجهیزات و مجوز بهره برداری از وزارت حراست داشته باشد. او قصد دارد در مناقصه هیئت امنا شرکت کند و رقیب دیگران شود. این شرکت حتی اگر قیمتش چند درصد کمتر از بقیه باشد باید پایه نصب داشته باشد. مثلاً 500 دستگاه از این دستگاه ها نصب شود تا هیأت امنا اعتبار آنها را بررسی کرده و خریداری کند.
سزار به مسئولان هیئت امنای آرازی گفت: اگر از خوب بودن این دستگاه مطمئن نیستید پس چرا مقام بالاتر شما که معاونت تجهیزات پزشکی و وزارت بهداشت است مجوز کار، تولید و به این دستگاه داده است. توزیع کنم؟ اگر وزارت بهداشت
شما آن را قبول ندارید ماهیت احکام کمیسیون از کجا می آید؟ با این وضعیت عجیب، هیئت امنا از میان شرکت های دانش بنیان جدید محو می شود و با سفارش های تلفیقی چند ده، صدها و گاه چندین هزار در چند سال، هر روز بر برخی تولیدکنندگان قدیمی تسلط پیدا می کند.
چرا در زمان کرونا استانداردی برای نصب ماسک وجود نداشت؟
سزار خاطرنشان کرد: شما می گویید که مبنای تأیید یک قانون کلی است. پس چرا من این همه هواکش از کسی که در زمان کرونا هیچ پایه نصب نداشت خریدم؟ در صورت واردات و تولید می توانند تجهیزات را با پایه نصب مناسب با همان قیمت در اختیار شما قرار دهند.
وی گفت: یکی از آسیبهای مهمی که از خرید دستگاه تنفس مصنوعی در زمان کرونا به یاد دارم این است که اگر پول لازم برای خرید این دستگاهها صرف خرید واکسن میشد، این تعداد تلفات انسانی رخ نمیداد. 85% از افراد واکسینه شده هرگز به ICU یا ICU مراجعه نکرده اند، مگر اینکه دچار نقص ایمنی باشند. اما 85 درصد افرادی که به کرونا مبتلا شده بودند و از دستگاه تنفسی استفاده می کردند فوت کردند و در اینجا اهمیت پیشگیری به جای درمان مشخص می شود.
ما از لحظه ارسال درخواست تا توزیع تجهیزات پزشکی تحت نظر هستیم
سزار خاطرنشان کرد: تولیدکننده ای که حتی با ارز ترجیحی کالا وارد می کند. آیا می تواند خارج از سیستم نظارتی وزارت بهداشت عرضه و فروش کند؟ این گندم، آرد یا تن ماهی نیست! از ورود، ترخیص، ذخیره سازی و توزیع تا مصرف تحت نظارت
بازرسان، ناظران و سیستم های الکترونیکی سازمان غذا و دارو.
وی تاکید کرد: نکته قابل توجه اینکه ارزی که برای تجهیزات پزشکی در سال گذشته داده شده بیشتر از امسال بوده است. اما هر سال نرخ ارز حمایتی را نسبت به سال قبل کاهش می دهند. بنابراین اگر کمبودی وجود نداشته باشد نشان دهنده مدیریت است و اگر کمبودی وجود داشته باشد به دلیل ارز است.
اعوجاج ارز در مواد اولیه و نهاده های تولید رخ می دهد، نه در واردات کامل محصولات تولیدی. !
یکی از اعضای مرکز تحقیقات عالی صادرات گفت: میزان ارزی که برای کالاها و نهاده های تولید هزینه کردیم بسیار افزایش یافت. انحراف در کالاها و مواد اولیه چون نمی توان روی تعداد محصولات تولیدی حساب کرد می تواند بسیار بیشتر باشد و دلیل آن هم مشخص است.
سزاری خاطرنشان کرد: به عنوان مثال چای دباش تقلبی بود و مواد اولیه آن مطابق تقاضا نبود و کیفیت مناسبی نداشت. انحراف در مواد اولیه و ورودیهای تولید بسیار آسانتر از محصول نهایی است، در صورتی که کالاهای عرضهشده در بخش بهداشت بهطور دقیق با شماره دسته، مقدار، قیمت، علامت اصالت و انبار مجازی از عرضهکننده اولیه تا تأمینکننده نهایی نمایش داده شوند.
ما قاچاق معکوس تجهیزات پزشکی و دارویی نداریم
یکی از اعضای هیئت مدیره انجمن مرات تاکید کرد: در صورت وجود قاچاق معکوس در حوزه تجهیزات پزشکی و تقاضای کاذب، باید ارز بیشتری مبادله کرد. مثلاً به جای 2 میلیارد دلار باید 3 میلیارد دلار اختصاص می دادیم. ما در آن زمان گفتیم 1 میلیارد
این یک درخواست نادرست است. اگر ارزش ارز را کاهش دهند، به همان نسبت کاهش می یابد. این موضوع نشان میدهد که قاچاق معکوس وجود ندارد، زیرا محصول نهایی، تجهیزات و ملزومات پزشکی از زمانی که به عامل در بدن بیمار میرسد، رصد میشود.
وی تاکید کرد: جمعیت کشور ما و ترکیه برابر است. ترکیه مانند ایران کالاها و تجهیزات پزشکی وارد می کند. اما حجم واردات آنها از ما بسیار بیشتر است و این رقم برای ما 1.5 میلیارد است. معامله معکوس در این مورد کجاست؟ بله قاچاق را قبول دارم اما از بیرون به داخل است و نه برعکس!
دستگاه های پزشکی تشخیصی و لیزرهای قاچاق در بازارها رواج دارد
وی ادامه داد: همانطور که در بازار مشاهده می کنید، برخی از انواع تجهیزات تشخیصی پزشکی قاچاق می شود. چون اجازه نداشتند. قاچاق دستگاه های لیزر به دلیل نداشتن مجوز و ارز مانند دستگاه های مکمل درمانی گسترده است. داروهایی مانند برخی از واکسن هایی که تقاضای زیادی دارند مانند واکسن 9 ظرفیتی گارداسیل به صورت معکوس وارد ایران می شوند.
چزاره در پایان تاکید کرد: نظر من این است که به بهانه گرفتن ارز، پوشش تولید با لباس سفید و لباس مشکی درست نیست. باید بدانیم که اتفاقاً جامعه واردکننده سفید است، زیرا از زمان ورود تا توزیع همیشه نظارت می شود. در این کشور بیشترین انحراف ارزی در واردات نهاده ها و مواد اولیه تولید رخ می دهد.
منبع خبر: https://www.saalemnews.com/news/17247/%D9%84%D9%88%D8%A7%D8%B2%D9%85-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%DA%A9%DB%8C-%D8%AA%D8%B4%D8%AE%DB%8C%D8%B5%DB%8C-%D9%84%DB%8C%D8%B2%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%82%D8%A7%DA%86%D8%A7%D9%82-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%A7%D8%B1-%D8%A8%DB%8C%D8%AF%D8%A7%D8%AF-%D9%85%DB%8C-%DA%A9%D9%86%D9%86%D8%AF
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز