اخبار اقتصادی روز

دستگاه تصویربرداری بسیار دقیق برای کاربردهای پزشکی و صنعتی بومی سازی شده است

انتهای پیام

وی با تاکید بر اینکه این دستگاه در حوزه های تحقیقاتی، پزشکی و نظامی کاربرد دارد، خاطرنشان کرد: این دستگاه قابلیت تصویربرداری فوق دقیق را دارد.

آشکارساز تک فوتونی این شرکت دارای حداکثر بازده 65 درصد در طول موج 550 نانومتر، نرخ شمارش تاریکی 300 C/s و توانایی شمارش تا 10 میلیون فوتون در ثانیه است. عملکرد این آشکارساز به این صورت است که به ازای هر فوتون شناسایی شده، پالسی با عرض چند نانوثانیه در خروجی تولید می شود.

کریمی با اشاره به اینکه این دستگاه نمونه خارجی مشابهی دارد، گفت: این محصول را در داخل کشور بومی سازی کردیم و یکی از مزیت های نمونه ایرانی نسبت به نمونه خارجی قیمت آن است. قیمت نمونه ایرانی یک هشتم قیمت نمونه خارجی می باشد.

در همین راستا یکی از بنگاه های دانش بنیان مستقر در مرکز رشد دانشگاه شهید بهشتی اقدام به تولید آشکارساز تک فوتونی مبتنی بر فتودیودهای بهمنی حالت جامد در کشور کرده است.

شهاب کریمی، مدیرعامل این شرکت در گفت وگو با ای بی اس نیوزردیاب تک فوتون را یکی از جدیدترین محصولات این شرکت برشمرد و گفت: این دستگاه می تواند تک فوتون را برای کاربران با دقت بالایی شناسایی کند و از این قابلیت در کاربردهای مختلفی مانند فیزیک کوانتومی، لیدار، تصویربرداری کوانتومی و طیف سنجی کوانتومی استفاده کند.

ویژگی های این آشکارساز به گونه ای است که می توان از آن در فناوری های مختلفی مانند ارتباطات کوانتومی نوری، طیف سنجی تک مولکولی، طیف سنجی همبستگی فوتون و لیدار استفاده کرد.

به گزارش ای بی اس نیوزبا ورود فناوری کوانتومی مبتنی بر تک فوتون ها در کشور در سال های اخیر، نیاز به یکی از مولفه های اساسی توسعه این فناوری یعنی آشکارسازهای تک فوتونی احساس شده است.

گروهی از مهندسان یکی از شرکت های دانش بنیان با موفقیت یک آشکارساز تک فوتونی برای تصویربرداری با دقت بالا در زمینه های پزشکی و صنعتی طراحی و ساختند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *