شنبه , ۳ خرداد ۱۴۰۴

دستور پوتین مبنی بر ممنوعیت صادرات نفت به کشورهای حامی سقف قیمت

این سازوکار امکان صادرات نفت روسیه را به کشورهای خارج از G7 و اتحادیه اروپا از طریق نفتکش ها، شرکت های بیمه و موسسات اعتباری می دهد. از آنجایی که بزرگترین شرکت های کشتیرانی و بیمه در کشورهای G7 قرار دارند، مکانیسم سقف قیمت فروش نفت را برای روسیه بسیار دشوار می کند.

روسیه پس از عربستان سعودی دومین صادرکننده بزرگ نفت در جهان است و اختلال در فروش نفت این کشور عواقب گسترده ای برای عرضه جهانی انرژی خواهد داشت.

صادرات نفت از اول فوریه ممنوع می شود، اما تاریخ ممنوعیت صادرات فرآورده های نفتی توسط دولت روسیه تعیین می شود و ممکن است دیرتر از فوریه باشد.

روسیه هفته هاست که وعده پاسخ رسمی به این مکانیسم را می دهد و دستور پوتین پاسخی است که مقامات روسی از آن صحبت می کنند.

این سقف قیمتی نزدیک به قیمتی است که نفت روسیه در حال حاضر با آن معامله می شود، اما بسیار کمتر از قیمتی است که نفت روسیه با آن در سال جاری فروخته شده است و به این کشور کمک می کند تا تاثیر تحریم های مالی غرب را جبران کند.

کشورهای اتحادیه اروپا واردات نفت روسیه از طریق دریا را ممنوع کردند.

ولادیمیر پوتین با امضای فرمانی صادرات نفت و فرآورده های نفتی را به کشورهایی که مکانیسم سقف قیمت غربی را اجرا کرده اند از اول فوریه به مدت پنج ماه ممنوع کرد.

به گزارش رویترز، نفت روسیه از اورال در روز سه شنبه بالای 56 دلار در هر بشکه فروخته شد که زیر سقف قیمت است. قیمت نفت برنت پس از انتشار این خبر تغییر چندانی نداشت و حدود 85 دلار در هر بشکه بود.

به گزارش ای بی اس نیوز، کشورهای گروه 7، استرالیا و 27 کشور عضو اتحادیه اروپا سقف قیمت هر بشکه نفت روسیه که از طریق دریا حمل می شود را 60 تعیین کرده اند. این مکانیسم در 5 دسامبر در واکنش به حمله روسیه به اوکراین و با هدف محدود کردن درآمدهای نفتی مسکو فعال شد.

این فرمان شامل بندی است که به پوتین اجازه می دهد در موارد خاصی از این ممنوعیت صرف نظر کند. ممنوعیت صادرات نفت و فرآورده های نفتی روسیه به کشورهایی که به سازوکار سقف قیمت غربی ملحق شده اند از اول فوریه 2023 اجرایی شده و تا اول جولای 2023 ادامه خواهد داشت.

برخی از تحلیلگران می گویند که سقف قیمت تاثیر زیادی بر درآمدهای نفتی مسکو نخواهد داشت. با این حال، آنتون سیلوانوف، وزیر دارایی روسیه روز سه‌شنبه گفت که کسری بودجه روسیه در سال 2023 می‌تواند بیشتر از 2 درصد تولید ناخالص داخلی پیش‌بینی‌شده باشد، زیرا سقف قیمت نفت همچنان درآمدهای صادراتی را محدود می‌کند.

انتهای پیام

در این فرمان که در پرتال دولتی و سایت کرملین منتشر شده، آمده است: این فرمان پاسخ مستقیم مسکو به اقدامات خصمانه و مخالف آمریکا و کشورهای خارجی و سازمان های بین المللی است که به آنها پیوستند. تحویل نفت و فرآورده های نفتی روسیه به اشخاص و اشخاص خارجی که به طور مستقیم یا غیرمستقیم به حداکثر قیمت تعیین شده در این مکانیسم در قراردادهای خرید خود اشاره می کنند، ممنوع است. این ممنوعیت مربوط به تمام مراحل عرضه به خریدار نهایی است.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *