کد خبر: 1997876
8 فوریه 1402 ساعت 09:17
2 بازدید
0نقطه نظر
کمیته بین المللی المپیک (IOC)، از طریق کمیته فرعی خود که مسئول کنترل ضد دوپینگ در بازی های پاریس است، شرایط لازم برای نمونه گیری از ورزشکاران را در یک دوره زمانی مشخص کرده است.
به گزارش ” ای بی اس نیوز ورزشی” و به نقل از مهر، فرزاد شارکی قائم مقام دبیرکل سازمان ملی مبارزه با دوپینگ با بیان اینکه آخرین مکاتبات کمیته بین المللی المپیک برای کنترل ضد دوپینگ پاریس انجام شده است. بازی ها (ITA) در اختیار ستاد ملی است. مبارزه با دوپینگ در ایران (NADO) به تفصیل تشریح شد.
وی با اشاره به اینکه این شرکت وظیفه نظارت بر عملکرد کشورهای شرکت کننده در بازی های المپیک در زمینه کنترل ضد دوپینگ را بر عهده دارد، گفت: تمامی کشورها موظف به رعایت دستورالعمل های ارائه شده توسط این شرکت و ارائه گزارش های مربوطه هستند. بنابراین ضروری است که دستورالعمل های تعیین شده را در بر گیرد.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با دوپینگ کشور گفت: آخرین دستورالعمل ها بر روی نمونه گیری از ورزشکاران قبل از بازی های المپیک بر اساس رتبه بندی انجام شده برای رشته های مختلف متمرکز شده است. بر این اساس دوره ها به سه دسته پرخطر، متوسط و کم خطر طبقه بندی می شوند.
شارکی در این زمینه ادامه داد: سه مرحله نمونه برداری باید با ورزشکاران مناطق پرخطر انجام شود. تعداد مراحل نمونه برداری برای فیلدهای دو دسته دیگر به ترتیب دو و یک است.
وی به تشریح مناطق مورد نظر در رنکینگ پرداخت و یادآور شد: مناطقی که احتمال دوپینگ ورزشکاران آنها و تأثیر دوپینگ بر نتایج آنها بالا تشخیص داده می شود، مناطق پرخطر هستند و بنابراین صرف نظر از میزان، احتمال روند و تاثیر دوپینگ در یک رشته کاهش می یابد و از این گروه دور می شود.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با دوپینگ کشور خاطرنشان کرد: کشتی، وزنه برداری، دو و میدانی، بوکس، سه گانه، قایقرانی، قایق رانی، شنا، دوچرخه سواری (در جاده و پیست) و راگبی از رشته هایی هستند که به این رشته تعلق دارند. گروه اول آنها در خطر هستند. بسکتبال، والیبال، هندبال، فوتبال، کاراته، تنیس، تکواندو، جودو، هاکی، ژیمناستیک، بدمینتون، واترپلو و صخره نوردی در گروه دوم و گروه سوم شامل رشته هایی مانند شنا، تیراندازی با کمان، اسب سواری، شمشیربازی، گلف، تیراندازی و تنیس. تقدیم روی میز.
وی همچنین به تعیین مهلت نمونه برداری بر اساس دستور تهیه شده (مقدار نمونه برداری برای هر گروه) اشاره کرد و گفت: از ابتدای سال جاری (20 دی ماه) تا 7 تیرماه مهلت نمونه برداری است. گری طبق این دستور زیر خط کشیده شده است. به عبارت دیگر در این مدت تعداد مراحل نمونه گیری رشته ها باید طبق طبقه بندی در نظر گرفته شده برای آنها انجام شود. علاوه بر این، با توجه به افزایش خطر دوپینگ با نزدیک شدن به المپیک، جمع آوری نمونه باید یکی از مراحل از 18 می (18 مه) باشد.
شارکی گفت: بر اساس این بخشنامه ستاد ملی مبارزه با دوپینگ از ورزشکارانی که شانس حضور در المپیک را دارند نمونه گیری و نتیجه و مدیریت کلی را به شرکت مورد نظر گزارش می دهد.