به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز ، نشست «ایجاد کارت ارزیابی عملکرد دستگاه های اجرایی» با حضور میثم لطیفی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور، علاءالدین رفیع زاده؛ معاونت نوسازی اداری و ایمان منصوری; رئیس مدیریت عملکرد و ارتقای فرهنگ سازمانی و جمعی از مدیران و اعضای اندیشکده های کشور در خانه اندیشمندان ایران برگزار شد.
لطیفی با بیان اینکه بحث مدیریت عملکرد فرآیندی پویا و در عین حال باید مبتنی بر داده های ثبتی باشد، گفت: باید به جای شاخص های چندگانه و جزئی به سمت شاخص های ترکیبی و کلی برویم. از جمله شاخص های عدالت، رشد و بهره وری و رضایت است. از این حیث نیازمند کمک اندیشمندان جوان هستیم و از مشارکت این نزدیکان استقبال می کنیم. به نظر من باید روی این سه شاخص حاکمیت اسلامی تمرکز کرد. رضایت نیز در صورتی حاصل می شود که بتوانیم عدالت را برقرار کنیم، سازنده باشیم و در بطن جامعه رشد کنیم. این سه عنصر را باید در کنار هم دید، در واقع باید زنجیره ارزیابی عملکرد را از سطح فردی به سطح ملی و بین المللی دید.
در ادامه رئیس مدیریت عملکرد و ارتقای فرهنگ سازمانی به تشریح روند مدیریت عملکرد در سازمان اداری و استخدامی کشور پرداخت و گفت: ارزیابی عملکرد در سطوح ملی و استانی و بر اساس شاخص های عمومی و اختصاصی انجام می شود.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور، مدیریت عملکرد را یک رویداد پویا دانست و گفت: مدیریت عملکرد یک اتفاق نیست، اتفاقی که روزی می افتد و تمام می شود، بلکه ماندگار و زنده است، باید در لحظه باشیم. از سیستم اداری کشور مطلع شوید. مدیریت عملکرد نبض سیستم اداری کشور را به ما می دهد.
رفیع زاده در ادامه گفت و گو ضمن استقبال از وجود اتاق های فکر و نقش مشارکتی آنها در تعامل با دستگاه های اجرایی، اظهار داشت: بحث مدیریت عملکرد هنوز در کشور ما جدید است و به بلوغ نرسیده ایم. این سوال کار زیادی را به ما می دهد.» و در این راه از اندیشمندان و اتاق های فکر دعوت می کنیم تا در کنار ما باشند.
وی ادامه داد: در ارزیابی عملکرد به یک سری چرخه های تحول نیاز داریم که مهم ترین آن چرخه فرهنگی است. ارزیابی عملکرد در فرهنگ دستگاه های اجرایی کشور به عنوان یک وظیفه رسمی تلقی می شود که صرفاً با جوایز و ارزیابی ها مبادله می شود. متأسفانه در نظام اداری یک فرمالیسم و یک رفتار ظاهری داریم و مردم به حق از این وضعیت گلایه دارند.
لازم به ذکر است در پایان جلسه حاضرین نقطه نظرات و پیشنهادات خود را با رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور ارائه کردند.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت موضوع فرهنگ خاطرنشان کرد: موضوع فرهنگ از مسائل جدی نظام اداری است و مورد تاکید حضرت آقا است که بر لزوم اصلاح فرهنگ سازمانی در سیاست های کلی نظام اداری تاکید دارند. واقعه مبارک این است که کار مردم در یک دستگاه اجرایی روان انجام می شود و نیازی به مراجعه به دستگاه ها نیست. نسل جوان که به نوعی دریافت کننده بیانیه مرحله دوم انقلاب اسلامی هستند، به کمک و مشارکت در این تحولات فراخوانده می شوند.
absnews
وی در پایان گفت: دست به دامان اندیشمندان عزیز نیازمند هستیم و از شما کمک می خواهیم تا بتوانیم تحولی در نظام ارزیابی عملکرد کشور ایجاد کنیم.
ما باید بر اساس دادههای ثبت نام پیش برویم، نه قضاوتها، خودارزیابیها و خودافشاییها، زیرا اغلب اطلاعات کاملی به دست نمیآوریم و حتی اگر آنها بخواهند به این دلیل که میخواهند از زاویه خاصی به موضوع نگاه کنند. ارزیابی ها دقیق نخواهد بود.”
میثم لطیفی با اشاره به حدیث «ضرر عدم عمد همکار العلی غیر المصیح لا یسیده إزیر إزیان بعد» امام صادق (علیه السلام) گفت: اگر در همه کارها خوب کار نکنیم. قطبی ها، ما نمی توانیم مسیر را به خوبی تشخیص دهیم و یکی از وظایف اصلی مدیریت عملکرد این است که بدانیم به کجا می رویم.
وی همچنین منابع تدوین و طراحی شاخصهای ارزیابی، حمایتهای قانونی، فرآیند تدوین و ارزیابی شاخصهای عمومی و اختصاصی، محورهای ارزیابی عملکرد کلی دستگاههای اجرایی در سطح کشور، فهرست دستگاه های ملی مورد ارزیابی شورای اداری و استخدامی و سازمان برنامه و بودجه. کرد و گفت: سامانه انتشار نتایج ارزیابی عملکرد دولت یک سامانه تعاملی است که اسناد ارزیابی دستگاه ها در آن بارگذاری شده است و از اندیشمندان و اندیشکده ها دعوت می کنیم این اسناد را مطالعه کرده و نظرات خود را از طریق این سامانه در اختیار ما قرار دهند. سازمان اداری و اجتماعی کشور به توانایی اندیشمندان برای مشارکت در اجرای فرآیندهای مدیریت عملکرد درود می فرستد.
لطیفی خاطرنشان کرد: باید در حوزه مدیریت عملکرد تغییرات جدی ایجاد کنیم تا بیش از آنکه قانون، آیین نامه، ارزشیابی و پاداش باشد، عملاً منجر به تغییر رفتار نظام اداری در برخورد وی شود. با مردم برای این کار باید از ارزیابی عملکرد به سمت مدیریت عملکرد حرکت کنیم، یعنی به جای اینکه بنشینیم و معیارها را یادداشت کنیم، با همکاری دستگاه ها مشکلات را حل می کنیم. مدیران اغلب عیوب خود را می دانند، اما فرهنگ تعریف و تمجید مانع از رفع آنها می شود.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز