دسترسی به آب در روستاها به 87 درصد رسید
مدیرعامل شرکت آبفای کشور گفت: کشور ما در اقلیم خشک و نیمه خشک قرار دارد. مدیریت منابع آب در این اقلیم از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است و همه افراد جامعه باید به این موضوع توجه داشته باشند. نهادها و برنامه های مربوطه که اجرا می کنند باید با حفظ منابع آب هماهنگ باشد.
وی افزود: میانگین بارندگی در دنیا بین 800 تا 850 میلی متر، در آسیا بین 600 تا 650 میلی متر و در کشور ما بین 200 تا 250 میلی متر است. به عبارت دیگر میزان آب تجدیدپذیر در مقایسه با سایر نقاط جهان کمتر است. بخشی از این آب را آب آشامیدنی تشکیل می دهد و به طور متوسط حدود 92 درصد آب مصرفی در کشاورزی، حدود 6 درصد برای شرب و بقیه در بخش های دیگر مصرف می شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب گفت: در بخش شرب اگرچه درصد کمی از مصرف آب تجدیدپذیر را تشکیل می دهد، اما مهم و استراتژیک محسوب می شود و باید استانداردهای بهداشتی را رعایت کند. هر ساله هفته صرفه جویی در مصرف آب نامیده می شود اما گویا زمان آن فرا رسیده است که موضوع مدیریت مصرف آب و فرهنگ مصرف این کالای مهم را به تمام فصول و روزهای سال و در رفتار مصرفی خود منتقل کنیم. روز و شب به هر طریقی به ما اجازه می دهد تا برای استفاده بهینه از آب تلاش کنیم.
وی ادامه داد: در 3 بخش در صنعت آب و فاضلاب برنامه داریم که مدیریت مصرف در حوزه فرهنگ، تعرفه و حوزه حقوقی و فناوری است. در برنامه ششم توسعه تعرفه به گونه ای تعیین شد که مشترکین پرمصرف و بد مصرف کننده از طبقات بالای مصرف باشند و مشترکین سوء استفاده کننده با اعمال این روش ها رفتار خود را تغییر دهند.
امینی بیان کرد: باید از ظرفیت فاضلاب و آب های غیر متعارف در صنایع استفاده کنیم و از آب قابل استفاده در حوزه شرب در حوزه شرب استفاده کنیم. تاکید بر استفاده از آب خاکستری در مخازن آب یا فضاهای سبز است.
امینی در خصوص اقدامات انجام شده برای کاهش تلفات در شبکه آب گفت: تعمیر شبکه های فرسوده یکی از فعالیت های ما است تا آب توزیع شده در شبکه کمترین ضایعات را داشته باشد و این روند همچنان ادامه دارد. سیستم های تله متری در 12 کلان شهر تکمیل شده است و قرار است تا سال 1403 هجری قمری یک مرکز توزیع ملی ایجاد شود. 3 هزار و 762 کیلومتر شبکه فرسوده تعمیر و نشتی در شبکه های توزیع و 32 هزار و 799 کیلومتر نشتی کشف شد. 173 هزار شعبه واحد و نوسازی شده است.
امینی گفت: برنامه ریزی ها برای عبور پیکر از مهرماه آغاز و در سطوح مختلف مشخص شد. در تهران، مشهد و سیستان دغدغه هایی داشتیم و برنامه ها مدام رصد می شد، اما در ابتدای سال 1403 بارندگی داشتیم و در این شهرها دغدغه جدی برای تامین آب شرب و بهداشت نداریم.
این مقام مسئول ادامه داد: با طرحی که به مجلس نمایندگان ارائه شد، مقرر شد 9 درصد معادل 700 میلیون متر مکعب به ظرفیت آب شرب کشور اضافه شود و توانستیم بیش از یک میلیارد در آب شرب کشور به بهره برداری برسانیم. ایجاد ایستگاه تصفیه و حفاری و تجهیز چاه. یکی دیگر از اقدامات صنعت آب و فاضلاب، جمع آوری و انتقال فاضلاب است که اثرات بهداشتی و زیست محیطی دارد و اخیراً از این ظرفیت به عنوان آب غیرمتعارف برای کشاورزی و صنایع غیرمولد استفاده می کنیم.
وی با اشاره به برنامه الجهاد برای تامین آب گفت: 82 درصد ما در حوزه روستایی به آب شرب دسترسی داریم و قرار است با رساندن آب به 10 هزار روستای کشور به 90 درصد برسیم. در 5700 روستا از ده هزار روستا آب شرب و فاضلاب تثبیت شد و این شاخص به 87 درصد رسید. روستاهای باقی مانده تا پایان سال 1403 هجری قمری آبرسانی می شود.