این سامانه در رآکتور تحقیقاتی تهران نصب و راه اندازی شده است و قابلیت کار به صورت آنلاین و غیر فعال را دارد. پیش از این بررسی نشت سوخت با آزمایش در آزمایشگاهی واقع در خارج از رآکتور تهران انجام می شد که همراه با موقعیت این سامانه، شرایط را برای نظارت دقیق بر سوخت راکتور فراهم می کرد.
یکی دیگر از کارشناسان هسته ای گفت: با این سامانه آنلاین بلافاصله متوجه می شوید، یعنی اپراتوری که پشت کنسول راکتور نشسته است، بلافاصله متوجه نشت احتمالی سوخت می شود و بلافاصله تصمیم می گیرد سوخت را به اتاق خواب منتقل کند. همین کار را در آنجا انجام دهید.
یک کارشناس هسته ای گفت: زمانی که ما آزمایش سوخت های جدید، سوخت های راکتورهای دیگر یا راکتورهای خودمان را آغاز کردیم، مطمئناً به سیستمی شبیه به سیستم نظارت بر نشت سوخت نیاز داشتیم.
با تلاش دانشمندان هسته ای و شرکت های دانش بنیان داخلی، سیستم تشخیص نشت سوخت راکتور تجاری سازی شده است. این سیستم در نظارت به موقع نشتی های احتمالی و حفظ سلامت افراد کاربرد فراوانی دارد.
«سیستم تشخیص نشت سوخت» عنوان دستاورد جدید دانشمندان هسته ای کشور است که دانش فنی آن ابتدا در ایران بومی سازی شده و به مرحله تجاری سازی رسیده است و برای تشخیص زودهنگام نشت سوخت و حفظ سلامت مردم کاربرد فراوان دارد. .
دانش فنی این سامانه با تلاش شرکت های دانش بنیان ملی و دانشمندان صنعت هسته ای جانمایی شده است.
absnews