12:48 – 12 مهر 1403
رباب وفایی کارشناس بازار سرمایه در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ای بی اس نیوز، گفت: بازار پرتنش و مازاد عرضه با یک محدوده مثبت و یک محدوده منفی داشتیم. تلاش های قانونی برای خرید و تعادل بازار با وجود خطرات و رویدادهای سیستماتیک در منطقه ناموفق بود. در سطح فعلی، سیاست سازمان حالت رکود به نظر می رسد، به طوری که در نهایت می توان با کاهش حداقلی قیمت سهم، بر بحران غلبه کرد، هرچند که منجر به کاهش جذابیت برای خریدار شود!
وی افزود: بر خلاف روال گذشته، در این چند روز بازارساز حواسش به بازار بود! در هفته کاری گذشته میانگین ارزش معاملات به 2 هزار و 525 میلیارد تومان رسید که در واقع نسبت به هفته قبل کاهش محسوسی را شاهد بودیم. درآمد دلاری صنایع ذکر شده با کاهش 11 درصدی نسبت به شهریور ماه سال گذشته به 6 میلیارد دلار رسید. اما سطح درآمد ریالی در بازار در ششمین ماه سال همچنان 3 درصد بیشتر از میانگین امسال است.
این کارشناس بازار سرمایه می گوید: به نظر می رسد پول واقعی برداشت شده از سهام و صندوق های با درآمد ثابت به بازارهای موازی برای خرید طلا و دلار می روند تا ریسک های سیستماتیک دارایی های خود را کنترل کنند. صندوقهای طلا و زعفران دوباره به سود خود بازگشتهاند و بالاترین قیمتها را در چند ماه گذشته داشتهاند! چند هفته بعد دوباره نرخ بهره افزایش یافت و شاهد آشفتگی در بازار اوراق قرضه بودیم.
وفایی گفت: با بررسی روند شبه ارز و نرخ ارز در بازار آزاد در نیمه اول سال جاری، به ما مشخص می شود که تفاوت این دو نسبت به ابتدای سال کاهش چشمگیری داشته است. سال.” انتظار میرود پس از فروکش کردن این احساسات منفی و به تعادل رسیدن بازار، توکنهایی با گزارشهای خوب یا P/E پایین شاهد نوسانات صعودی باشند.