شکست مذاکرات وین عواقب چندان خوشایندی برای روسیه و چین نخواهد داشت
ذبیحی افزود: اگرچه این به معنای نقض ایران نیست، اما به ناچار شرایطی پیش خواهد آمد که دیگر امکان راستیآزمایی قابل اعتماد مانند گذشته برای آژانس و جامعه بینالمللی وجود نخواهد داشت و به همین دلیل است. ایجاد و انعقاد همه چیز نیز از نوع توافق در آینده بسیار کاسته خواهد شد.
وی ادامه داد: از سوی دیگر شکست برجام به معنای شکست اقدام جمعی متقابل برای حفظ صلح بینالمللی است و از این طریق به تمامی قدرتهایی که مدعی نقش فعال در جامعه جهانی هستند، ظلم میشود.
انتهای پیام/
ذبیحی در پایان خاطرنشان کرد: به استثنای طرف های شرکت کننده در مذاکرات احیای برجام و آمریکا که در حال حاضر به طور غیرمستقیم در این مذاکرات حضور دارند. کشورهای منطقه نیز در صورت داشتن دید منطقی و منطقی از راه اندازی مجدد برجام منتفع خواهند شد و از این رو انتظار می رود این مذاکرات را همراهی کرده و از هرگونه کارشکنی پرهیز کنند.
رضا ذبیحی وی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، درباره نتایج احتمالی دور هفتم مذاکرات وین و پیامدهای آن، گفت: منفعت دوجانبه و مطلق اجرای مجدد توافق برجام برای همه طرف ها قطعی است و این امید به زنده نگه داشتن برجام را دو چندان می کند. . “.
ذبیحی تصریح کرد: در صورت شکست اروپا در این راه، بار دیگر روشن خواهد شد که انقراض اقتدار و قدرت این قاره برای ایفای نقش فعال در حل مشکلات بینالمللی موضوعی قطعی و غیرقابل انکار است.
وی گفت: بن بست مذاکرات وین نیز پیامدهای بسیار ناامید کننده ای برای اروپایی ها خواهد داشت. اروپا با اثبات ناتوانی اروپا، علیرغم تلاش هایش برای جلوگیری از فروپاشی برجام، امروز دوباره در موقعیتی قرار دارد که حداقل به عنوان میانجی و تسهیل کننده راه اندازی مجدد این توافقنامه عمل کند.
این استاد دانشگاه ادامه داد: شکست مذاکرات محرک برجام به این معناست که ایران ممکن است دیگر ملزم به رعایت بسیاری از محدودیتها و محدودیتها حتی به ناچار نباشد، اما به دلیل شرایط موجود.
این کارشناس مسائل بین الملل ادامه داد: همچنین این اتفاق ممکن است معضلی را که امروز دیگر بحران بین المللی نیست به ویژه با اقدامات غرب به یک بحران بین المللی تبدیل کند.
یک کارشناس مسائل بینالملل میگوید که مذاکرات وین تنها میتواند یک برنده یا یک بازنده داشته باشد: آنها با هم برنده میشوند یا همه با هم شکست میخورند.
این پژوهشگر روابط بین الملل افزود: ایران نیز پس از خروج آمریکا از برجام و اعمال تحریم های یکجانبه و غیرقانونی متحمل خسارات زیادی شده است و به همین دلیل وضعیت ایده آل حتی برای جبران این خسارت است، اما اگر در در شرایط فعلی چنین چیزی وجود ندارد، حداقل یک وضعیت باید سریعتر از اجرای مجدد برجام ایجاد شود و به شرط بهره مندی ایران از مزایای آن، خسارت های گذشته تا حدودی جبران شود.
وی گفت: یکی از برنامههایی که بایدن برای انتخابات ریاستجمهوری 2020 آمریکا اعلام کرد، احیای توافق هستهای ایران بود، اگر این کار را نکند. به قول خود عمل کنید و به گونهای عمل کنید که در نهایت نظارت بر برنامه هستهای ایران را کاهش دهد، که فقط موقعیت او را بیشتر بیثبات میکند، و این بهانهای برای جمهوریخواهان و افرادی مانند ترامپ است، حمله بیشتر و کارآمدتر به او.
شکست مذاکرات وین برای دولت جو بایدن گران تمام خواهد شد
ذبیحی تاکید کرد: شکست مذاکرات وین عواقب چندان خوشایندی برای روسیه و چین نخواهد داشت. زیرا از یک سو موقعیت ضعیف آنها برای پیشبرد مذاکرات به معنای منفعت متقابل برای طرفین و به ویژه برای ایران به عنوان متحد مسلم تلقی می شود و از سوی دیگر با تصرف قدرت های دیگر از ایران. شرایط مساعد برای آنها فراهم شود. تعاملات و مبادلات آن با ایران به طور معمول تضمین نخواهد شد.
شکست برجام به معنای شکست یک اقدام متقابل جمعی برای حفظ صلح بین المللی است
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز