در مدت 3 سال تنها 11 درصد از خطوط مصوب مترو نوسازی شده است
به گزارش ای بی اس نیوز به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل دیوان محاسبات، گزارشی از «اجرای طرح های توسعه و نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی کشور از سال 1396 تا 1395» تهیه شد که در آن مسؤولان، عدم اعمال مقررات مربوط به حوزه حمل و نقل شهری در مهلت مقرر و عدم پرداخت بخشی از حمل و نقل از محل منابع و منابع بودجه ای قانون هدفمندی یارانه ها در سال های اخیر مشاهده شده است.
گزارش دیوان محاسبات کشور نشان می دهد که با توجه به نوسازی 140 هزار تاکسی بنزینی، تنها 61 دستگاه خودرو وارد چرخه حمل و نقل شده اند که حدود 0.04 درصد از اهداف مصوب شورای اقتصاد است.
نوسازی خطوط مترو وضعیت مطلوبی ندارد و از سال 1396 تا 1395 حدود 11 درصد از کل خطوط مصوب احداث شده و 13 درصد از تعداد واگن های پیش بینی شده وارد چرخه شده است.
انتهای پیام/
بر اساس گزارش دیوان محاسبات کشور، طی سال های 1396 تا 1399 بالغ بر 80 درصد از اعتبارات مربوط به توسعه و نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی کشور به صندوق های اصلاح و تربیت اختصاص یافته است، در حالی که سازمان حمل و نقل عمومی کشور تنها 6 درصد آن مصرف می شود و 94 درصد مابقی به شهرداری های سراسر کشور منتقل می شود تا در تفاهم نامه های بورسی سازمان برنامه و بودجه هزینه شود.
این گزارش حاکی از آن است که به تازگی استفاده از منابع صندوق توسعه ملی برای بازسازی ناوگان اتوبوسرانی شهری از طریق دریافت تسهیلات کم بهره آغاز شده است.
دیوان محاسبات گزارشی از «اجرای طرح های توسعه و نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی کشور از سال 1396 تا 1395» ارائه کرد.
این گزارش نشان می دهد از 32 هزار میلیارد تومان یارانه اعتباری پیش بینی شده در سال های 1391 تا 1399، سهم حمل و نقل عمومی پرداخت نشده است. این در حالی است که عملکرد این سازمان در ارائه تجهیزات به سرمایه گذاران بخش خصوصی و تعاونی و شهرداری ها برای انواع حمل و نقل درون شهری و برون شهری فاقد عملکرد است.
دیوان محاسبات تصریح می کند که تنها 30 درصد از اهداف نوسازی پیش بینی شده 1000 مینی بوس با کمک یارانه بهره تسهیلات برای نوسازی ناوگان مینی بوس محقق شده است.
لازم به ذکر است ناوگان تاکسیرانی و اتوبوسرانی به ترتیب با 25 و 16 درصد سهم قابل توجهی از حمل و نقل عمومی را به خود اختصاص داده اند و گزارش دیوان محاسبات حاکی از آن است که 63 درصد ناوگان تاکسیرانی، 83 درصد از ناوگان اتوبوسرانی و … 85 درصد ناوگان مینیبوسهای کشور فرسوده است. این در حالی است که تنها 37 درصد از طول خطوط مترو دارای مجوز قانونی به مرحله بهره برداری رسیده است. لذا با توجه به افزایش قیمت خودرو و تمایل به استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی و کنار گذاشتن اقدامات متولیان امر در نوسازی و بازسازی این ناوگان، لازم است سریعا اقدام و طرح های تامین مالی ارائه شود.
همچنین مصوبه شورای اقتصاد مبنی بر جایگزینی و نوسازی ناوگان تجاری و مسافربری دیزلی با هدف نوسازی 1900 دستگاه اتوبوس شهری و 64 درصد از اهداف پیش بینی شده خرید اتوبوس از محل فروش اوراق مشارکت اجرایی نشد.