عضو اتاق شرکت های کشاورزی معتقد است: طرح کشت آن سال ها فقط یک شعار بود و چون این طرح ارتباط اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی ندارد، قابل اجرا نیست.
محمد بازرگان در گفت وگو با ای بی اس نیوز، در پاسخ به این سوال که آیا «الگوی زراعی» در حال حاضر در مزارع سراسر کشور اجرا می شود، گفت: الگوی کشت در سال های اخیر فقط یک شعار بود و در واقع وجود ندارد. طرحی به نام طرح موجود به اصطلاح «مدل غیر کاشت» است.
وی ادامه داد: الگوی کشت برای آماده سازی زمین لازم است و آماده سازی زمین نیز نیازمند پیوست های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی برای اجرای این طرح است.
عضو خانه شرکت های کشاورزی افزود: به عنوان مثال اگر قرار است در منطقه ای محصولی کاشته نشود، این سوال مطرح می شود که چه محصول دیگری جایگزین شده است؟ وقتی به روستایی می گویید برنج نروید آیا برای تامین معیشت اهالی این روستا و این منطقه تدابیری اندیشیده شده است؟ همه این موارد نیاز به نظارت و بررسی منطقه ای دارد تا مهاجرت مردم از روستا به شهرها پیش بینی نشود.
به گفته وی، پیوست های اجتماعی و فرهنگی در طرح طرح فرهنگ دیده نشده است و این پیوست ها نیاز به مطالعات بیشتری دارند تا طرح فرهنگ به اجرا نزدیک شود.
این کارشناس حوزه کشاورزی ادامه داد: می گویند بر اساس منابع آب و خاک کدام محصولات را در چه مناطقی کاشت و کدام محصولات را نباید کاشت. اما ما معتقدیم که هیچ دستوری در این بخش قابل اجرا نیست. تمام جزئیات باید در نظر گرفته شود. در هیچ کشوری کشاورزی اجباری وجود ندارد و باید معیشت کشاورزان تامین شود.
وی در پاسخ به برخی از مسئولان نگران که میگویند طرح کشت یک طرح باز است؛ این بدان معناست که انتقادات و پیشنهادات کشاورزان و فعالان بخش کشاورزی شنیده می شود و در صورت تایید اجرا می شود.
انتهای پیام