این کارشناس مسائل بین الملل همچنین در پاسخ به این سوال که به اعتقاد وی تاثیرگذارترین و مهم ترین چهره در عرصه نظام بین الملل در سال گذشته بوده است، افزود: به نظر من مهمترین چهره از نظر تأثیر مثبت، صدراعظم سابق آلمان مرکل است. وی پس از 16 سال در سال 2021 به ریاست جمهوری خود در آلمان پایان داد و اعلام کرد که قصد دارد به تلاش های بیشتر ادامه دهد. او این او بود که پست صدراعظم را در آلمان ارتقا داد. این امر به طور جدی موقعیت آلمان را در اعتبار سیاسی، امنیتی و بین المللی آلمان در دوران ریاست جمهوری او بهبود بخشید و کلاس جهانی جدیدی را برای بسیاری از رهبران جهان ایجاد کرد.
این کارشناس مسائل بین الملل نیز معتقد است که احتمالاً در سال 2022، رقابت بین ایالات متحده و چین افزایش خواهد یافت او گفت: «امسال او همچنان شاهد اختلافات و رقابتهای دیپلماتیک است. شرق دور خواهیم بود. از جمله موضوع کره شمالی و همچنین تلاش های چین برای الحاق تایوان و تنش های دیگر در آن منطقه.
وی تحولات قره باغ را به نفع ایران ندانست و گفت: به نظر می رسد ترکیه و آذربایجان در کنار اسرائیل به دنبال ایجاد تغییراتی در عرصه ژئوپلیتیک این کشور هستند که پیامد آن است. به مرز ایران و ارمنستان منتهی می شود.» مرز شمال غرب باید بسته شود و دو کشور متحد (ترکیه و آذربایجان) ایجاد شود. تهران از مناطق آذربایجان سودی نخواهد برد. البته ایران در این روند تلاش کرده است. برای کاهش پیامدهای این تحولات به نحوی با مشکلات مقابله کنند.
کارشناس مسائل بین الملل تصریح کرد: مشکل جدی دیگر در این زمینه بحث برجام است چرا اینطور است در حال حاضر بسیاری از مسائل در ایران و منطقه با برجام پیوند خورده است و در صورت اجرای مجدد برجام در سال 2022، ثبات و اقتدار نسبی را در سطح ملی و منطقه ای برای ایران ایجاد می کند و اگر این توافق اجرایی نشود و یا با تاخیر طولانی مواجه شود، وضعیت می تواند غیرقابل پیش بینی، بحرانی و ناپایدار باشد. دامن ایران و منطقه را بگیرید.
اردشیر پشنگ وی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، در پاسخ به این سوال که به گفته وی مهمترین رویدادهای منطقه و بین المللی در سال 2021 چه بوده است، گفت: یکی از مهم ترین رویدادهای بین المللی سال 2021 که در سال 2021 رخ داد. مرزهای شرقی ایران، خروج نیروهاست. ارتش ایالات متحده از افغانستان آمد، طالبان دوباره قدرت گرفتند و سیستم دموکراتیک آن کشور فروپاشید.
وی به دو موضوع مستقیماً مرتبط با ایران اشاره کرد و گفت: یکی از سوالات مهمی که ما و منطقه در سال 2022 به طور جدی در حال بررسی آن هستیم این است که آیا ایران و عربستان سعودی پس از چندین سال می توانند در جریان مذاکرات جاری به تنش زدایی دست یابند یا خیر. زیرا تنش زدایی بین ایران و عربستان بر سایر بحران های منطقه از جمله بحران یمن و سایر بحران های پیرامونی تأثیر می گذارد، زیرا اقدامات این دو کشور به طور مستقیم و غیرمستقیم بر این بحران ها و فروکش یا تداوم آن تأثیر می گذارد.
این کارشناس مسائل بین الملل یکی دیگر از موضوعات مهم منطقه است وی خواستار برگزاری انتخابات پارلمانی عراق و پیروزی مقتدی صدر در این انتخابات شد. وی ابراز عقیده کرد: این تحولی که در عرصه منطقه رخ داده به هیچ وجه به نفع ایران نبوده است.
انتهای پیام/
او همچنین در پاسخ به این سوال که مهمترین چالش های بین المللی در سال 2022 وی با بیان اینکه چه مشکلاتی پیش خواهد آمد گفت: به نظر می رسد امسال نیز شاهد آن باشیم افزایش تنش بین غرب و روسیه بر سر اوکراین، موضوعی که خطر فرو بردن جهان و نظام بین الملل را در یک بحران عمیق به همراه دارد. مشکل تاج این همچنان یک مشکل جدی است و چالش های خود را دارد. البته سال 2022 می تواند فرصت خوبی برای کشورهایی باشد که پیشرفت های خوبی در زمینه پزشکی و مبارزه با ویروس کرونا داشته اند تا کمک های بیشتر و بهتری به کشورهای محروم و فقیر در این زمینه ارائه کنند.
?? با اعتقاد بر این که تحولات افغانستان و ظهور مجدد طالبان در این کشور ایران را با چالش های جدی در کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت مواجه می کند. وی افزود: در کوتاه مدت شاهد افزایش هجوم مهاجران و بازماندگان افغان از آن کشور به ایران بوده ایم که در درازمدت مشکلاتی را برای ایران ایجاد خواهد کرد. از سوی دیگر شاهد ظهور یک مرکز قدرت در مرزهای شرقی افغانستان مبتنی بر اسلام اهل سنت هستیم، در حالی که مرکز قدرت در ایران مبتنی بر دیدگاه شیعی است که در درازمدت نوعی تضاد ایجاد می کند. .
وی همچنین گفت: در جریان تحولات عراق، حشدالچعبی و حزب الدعوه که محور اصلی ائتلاف دولت قانون بودند به ائتلاف صدر شکست خوردند. وی گفت: از سوی دیگر این جریان در حوزه سیاست داخلی و خارجی رفتار غیرقابل پیش بینی دارد و این موضوع تا حدودی با وضعیت عراق متفاوت است.
او همچنین بیان کرد افزایش تنش و گسترش روابط سرد بین آمریکا و روسیهوی ادامه داد: تشدید بحران در مرزهای شرقی اوکراین و روسیه و تشدید اختلافات بین چین و آمریکا از دیگر موضوعات مهم سال گذشته بود. نبرد قره باغ. آذربایجان در جریان جنگ توانست بخشی از سرزمینی را که مدتها در تصرف نیروهای ارمنی بود تصرف کند و در این راستا سعی در گسترش مرزهای خود داشت.
پشنگ همچنین در مورد مهمترین چالش های امسال در صحنه منطقه گفت: چگونه می توان سیستم جدید را در افغانستان پیش برد، توسط طالبان یکی از بزرگترین چالش ها و مسائل امسال است. موضوع قره باغ کوهستانی و روند اوضاع در منطقه موضوع دیگری است که در سال جاری مورد بحث قرار می گیرد و اینکه آیا نظم جدید در عراق در آستانه انتخابات پارلمانی قابل تثبیت است یا خیر.
پشنگ همچنین گفت: از جنبه منفی، به نظر می رسد یکی از تاثیرگذارترین چهره های سال 2021، جو بایدن، رئیس جمهور فعلی ایالات متحده باشد.. اشتباه محاسباتی جو بایدن در مورد افغانستان و ضعف او باعث شد تا طالبان مسئولیت های خود را در افغانستان به عهده بگیرند و عملکرد ضعیف او بسیاری از امیدهای او را بر باد داد و نشان داد که بسیاری از امیدها برای او بر باد رفته است.
یکی از محققین گفت: یکی از مهمترین مسائل ایران و منطقه در سال 2022 با راه اندازی مجدد برجام و آینده مذاکرات وین این است که آیا ایران و عربستان بعد از چندین سال می توانند به کاهش تنش دست یابند یا خیر. و کارشناس امور بین الملل ?