در سال جاری تعداد مزارع نوآورانه را به 150 مزرعه افزایش دهید
معاون وزیر و رئیس سازمان تات:
معاون وزیر و رئیس سازمان تات گفت: 40 درصد کالری مردم ایران از گندم تامین می شود و نقش این محصول استراتژیک در ایجاد اقتدار کشور بی بدیل است.
گزارش خبرگزاری صداوسیما، سید مجتبی خیام نکویی با اشاره به روز ملی گندم و نان گفت: بیشترین محصول استراتژیک در بخش کشاورزی مربوط به گندم است که حداقل سرانه مصرف این محصول استراتژیک برای هر ایرانی 150 کیلوگرم است و در سال گذشته این محصول استراتژیک بوده است. در تولید گندم نان خودکفا هستیم و امیدواریم امسال نیز در این خودکفایی به ثبات برسیم.
رئیس سازمان تات نقش کشاورزان را در خودکفایی در تولید گندم نان در سال های پایانی دولت سیزدهم بسیار مهم دانست و گفت: در سال اول دولت افزایش تولید حداقل 3 برابر بود. میلیون تن این رقم در سال گذشته به 6 میلیون تن رسید و پیش بینی می شود امسال حداقل تولید گندم 6 میلیون تن باشد.
خیام نکویی نیاز سالانه گندم کشور را 13.5 میلیون تن در سال دانست و گفت: در سال گذشته خودکفایی گندم نان تامین شد.
وی بیان کرد: اگر توانمندی ها و توانمندی های کشور در حوزه گندم تبیین شود و بر نکات ارائه شده از سوی محققان تمرکز کنیم، می توانیم علاوه بر خودکفایی گندم، صادرکننده این محصول استراتژیک نیز باشیم.
رئیس سازمان تات با بیان اینکه دو میلیون هکتار کشت آبی و 4 میلیون هکتار دیم در کشور وجود دارد، گفت: اگر تولید گندم آبی را یک تن افزایش دهیم و 500 کیلوگرم در دیم تولید کنیم. ، یکی از صادرکنندگان گندم خواهیم بود
وی بر کاهش ضایعات این محصول استراتژیک تاکید کرد و گفت: 30 درصد این محصول حاوی ضایعات تولید به سفره های مردم است که بخشی از آن به دلیل کیفیت نان سر سفره مردم و بخشی در زمان برداشت است.
خیام نکویی نقش رسانه ها را در تبیین افکار عمومی در این زمینه برجسته کرد و گفت: این اقتصاد از خروج ارز از کشور جلوگیری می کند.
وی خاطرنشان کرد: سال گذشته حدود 13 میلیون تن گندم در کشور تولید شد که ده و نیم تن آن از کشاورزان خریداری و دو و نیم تن نیز توسط خود کشاورزان مصرف شد.
وی درباره نقش سازمان تات در انجام این مهم همزمان با پنجاهمین سالگرد تاسیس این سازمان بیان کرد: پژوهشگران بسیاری از نهادهای سازمان تات از جمله موسسه اصلاح و تهیه بذر و نهال، تحقیقات باران، نباتات. دارو، آب و خاک، تکنیک و مهندسی و ثبت و گواهی بذر و نهال در تولید گندم کشور نقش دارد.
خیام نکویی متوسط برداشت گندم در کشور را در سال 1396 1700 کیلوگرم در هکتار مزرعه دانست و گفت: امروز این میزان به 4 تن و 300 کیلوگرم در سال افزایش یافته است.
وی همچنین از رکود برداشت 14.8 تنی گندم در هکتار در سال گذشته خبر داد و گفت: گندم جمهوری اسلامی ایران یکی از سالم ترین گندم های تولید شده در بین کشورهای پیشرفته است.
خیام نکویی گفت: در طرح خودکفایی بر اساس برنامه هفتم افقی برای دستیابی سازمان تات به خودکفایی 90 درصدی در محصولات استراتژیک ترسیم شده است.
وی از خودکفایی 90 درصدی گندم تا پایان دولت سیزدهم خبر داد و گفت: سال گذشته به دلیل اهمیت تولید این محصول راهبردی ماموریت ویژه ای به موسسه فنی و مهندسی سازمان تات واگذار شد. افزایش کیفیت نان مردم
وی با بیان اینکه در تولید گندم باید به نقطه ای برسیم که کیفیت نان مصرفی مردم قابل قبول باشد، گفت: این مهم نیازمند مشارکت مردم است و کسب و کارهای دانش بنیان می توانند هدر رفت مصرف را به حداقل برسانند.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، معرفی ارقام کم آب، کاهش میزان سمپاشی، تمرکز بیشتر بر مسائل کشاورزی و استفاده بهینه از کود را از عوامل مهم افزایش تولید گندم با کیفیت عنوان کرد و گفت: تات. محققان در حال تحقیق در مورد تولید آرد هستند. این گندم کامل است.
رئیس سازمان تات از تلاش 2000 پژوهشگر علمی سازمان تات طی 50 سال از تاسیس این سازمان خبر داد و گفت: برخی پژوهشکده های سازمان تات قبل از وجود وزارت کشاورزی و بازرگانی تاسیس شده اند.
خیام نکویی از ایجاد 5000 سایت تبلیغاتی با محوریت کشاورزان خبره خبر داد و گفت: امسال نیز ادامه خواهد داشت و در این راستا 46 مزرعه مبتکر را به 150 مزرعه مبتکر با محوریت کشاورزان متخصص و مبتکر تبدیل خواهیم کرد.
وی افزود: بر اساس شعار سال، کشاورزان برتر که بیشترین بهره وری را دارند در 15 مزرعه دیگر به عنوان کشاورز مبتکر معرفی می شوند تا انعکاس دانش و فناوری باشند.
وی وجود 700 دانش فنی در سازمان تات را که توسط پژوهشگران موسسات و مراکز تولید شده است، برشمرد و گفت: 300 دانش فنی به بخش خصوصی منتقل شده و از سال گذشته تاکنون 400 مهارت فنی در دسترس قرار گرفته است. رایگان برای بازاریابی به بخش خصوصی. بر اساس بهره وری شروع شد.
رئیس سازمان تات با تاکید بر اینکه آموزش و ترویج در اولویت برنامه های امسال سازمان تات است، از برگزاری نمایشگاه ها، جشنواره ها و روزهای کشاورزی در کشور به منظور انتقال دانش به کشاورزان خبر داد.
وی نقش دانش در بخش کشاورزی را برجسته کرد و گفت: در 44 سال پس از پیروزی انقلاب سطح زیر کشت محصولات کشاورزی 40 درصد افزایش یافت که تنها با نفوذ دانش و فناوری میسر شد. در میدان.
خیام نکویی از گفتمان حاکم بر الگوی کشت در کشور خبر داد و گفت: امیدواریم در سال 1404 الگوی کشت در تمامی محصولات کشاورزی اجرا شود و این موضوع حمایت نمایندگان مجلس را می طلبد.