اخبار اقتصادی روز

در توزیع لاستیک خودروهای سواری کم نداریم

برنامه میز اقتصاد امروز با حضور میرزایی و محمدی اقتصاددانان به موضوع قیمت گذاری دستوری لاستیک خودرو پرداخت.

جمال میرزایی کارشناس اقتصادی گفت: قیمت گذاری تکلیفی مشکلات بی شماری دارد و این موضوع به نفع کشور و مصرف کننده نیست و به نظر من باید قیمت گذاری دستوری حذف شود.

وی ادامه داد: قیمت لاستیک که جز با مجوز وزارت ایمنی قابل افزایش نیست، در سال گذشته نسبت به کربن سیاه صنعتی که 33 درصد هزینه تولید تایر را شامل می شود، افزایش بسیار کمتری داشته است در این صنعت مانند شرکتی که این زیان می تواند مرتبط باشد همچنین موضوع مهم قیمت گذاری این محصول است که باعث شده قیمت نهایی این محصول نامتناسب با نرخ رشد قیمت تمام شده این محصول تعیین شود. تولید – محصول.

میرزایی افزود: کربن بلک به عنوان یکی از مهم ترین مواد مورد استفاده در لاستیک در سال گذشته 82 درصد افزایش قیمت داشته و برز تایر بیاس در این مدت تنها مجوز افزایش 33 درصدی قیمت خود را کسب کرده است و به همین دلیل این شرکت به آن پرداخته است. به دست آمده حاشیه سود منفی در این فصل خواهد آمد. 30 درصد مواد اولیه مصرفی در تولید لاستیک وارداتی و 70 درصد داخلی است. بیشتر مواد مورد استفاده در تولید تایر مربوط به کربن سیاه مصنوعی است که قیمت آن به روغن و مشتقات آن بستگی دارد.

میرزایی تصریح کرد: موضوع قیمت گذاری یکی از انتظارات این صنعت است که از ادامه روند فعلی جلوگیری کند و لاستیک را از محدوده قیمت گذاری خارج کند و بر اساس رقابت، عرضه و قیمت گذاری توسط اتحادیه های صنفی تعیین شود. تقاضا کمک به بانک ها برای طرح های باقی مانده، اعطای تسهیلات و حمایت مالی برای حدود 500 میلیون دلار سرمایه گذاری در صنعت تایر که هنوز حل نشده است، رفع بروکراسی از صادرات و افزایش سهم صادرات لاستیک از خواسته های ما از دولت است. که می تواند جان تازه ای به فعالان این صنعت ببخشد.

وی افزود: متأسفانه لاستیک‌های مصرفی با قیمت‌های آزاد خریداری می‌شوند و سازمان حمایت 17 درصد سود صنعت تایر را تعیین کرده است. “

این کارشناس اقتصادی گفت: در زمینه لاستیک خودرو در کشور کمبودی نداریم، صنعت تایر برای تولید امسال به 300 میلیون یورو نیاز دارد اما هنوز سیاست های ارزی وزارت بهداشت مشخص نشده است.

میرزایی گفت: مواد اولیه پتروشیمی شاهد رشد 20 درصدی بود و بر این اساس قیمت سایر مواد اولیه نیز افزایش می یابد. بنابراین قیمت تایرها در سال جاری باید تغییر کند تا هزینه های تولید آنها منجر به ضرر تایرسازان نشود.

وی بیان کرد: سال گذشته باید قیمت لاستیک افزایش می یافت، با توجه به اینکه امسال دستمزد، نهاده های تولید، تعمیر و نگهداری و حتی هزینه رستوران در تولیدکنندگان تایر افزایش یافته است، بنابراین قیمت لاستیک خودرو باید افزایش یابد. لازم به ذکر است که سایر مواد اولیه مانند شتاب دهنده ها و اکسید روی هم اکنون بیش از 20 درصد گران شده اند. انتظار تولیدکنندگان لاستیک خودرو در سال جاری آزادسازی قیمت هاست و امیدواریم وزارت ایمنی به وعده های خود عمل کند و در اردیبهشت ماه سال جاری شاهد آزادسازی قیمت لاستیک باشیم.

وی افزود: طرح تولید تایر در سال جاری 23 میلیون رینگ یا معادل 150 هزار تن است و به دنبال توسعه طرح های صادراتی و تلاش برای اخذ مجوزهای لازم ضمن عرضه لاستیک به بازار داخلی هستیم.

رئیس انجمن صنفی صنعت تایر گفت: اتفاق بد دیگری در صنعت تایر افتاد که حمایت دولت از واردات است که با سیاست های حمایت از تولید در تضاد است و ما می خواهیم به این موضوع بپردازیم. گروهی از محصولات تایر با ارز ترجیحی وارد کشور می شوند و قدرت رقابتی را از محصول تولید شده با ارز تقریبا آزاد می گیرند.

میرزایی گفت: برای محصولات داخلی قیمت مصوب داریم اما برای محصولات وارداتی چنین قیمت گذاری وجود ندارد و کنترل واردات دقت لازم را ندارد و کالاهایی وارد می شود که اصلا محصولشان مشخص نیست در حالی که لاستیک یک ماده حساس است. می تواند برای مصرف کننده مشکل ایجاد کند و ممکن است منجر به خطرات تهدید کننده زندگی شود.

محمدی حسنلوی کارشناس اقتصادی گفت: برای واردات هر کیلو لاستیک باید 4000 دلار هزینه کرد اما اگر این محصول در داخل تولید شود نرخ ارز یک دلار است.

وی افزود: طبق قراردادی که در پایان سال 1398 با وزارت صمت منعقد کردیم، قرار شد شرکت‌های تولیدی تمامی آمار فروش را در سامانه جامع تجارت ثبت کنند و تمامی محصولات این صنعت از قیمت‌گذاری خارج شوند در صنعت تایر در همان سال 20 درصد افزایش یافت متاسفانه در سال 1400 این روند مجدداً معکوس شد و وزارت ایمنی بدون مشورت با انجمن صنفی تایر، لاستیک خودرو را مشمول قیمت گذاری اجباری کرد. .

آل محمدی ادامه داد: در حال حاضر تفاوت قیمت محصول تولیدی با قیمت بازار 15 تا 60 درصد است و این اختلاف قیمت از جیب تولیدکننده به بازار می رود و اگر وضعیت به همین منوال پیش برود، فعالیت می شود. شرکت های تایر متوقف خواهند شد. او با چالش روبرو خواهد شد.

این کارشناس اقتصادی افزود: صنعت تایر با صنعت حمل و نقل گره خورده است و اصولاً 84 درصد جابجایی افراد و کالاها را بر عهده دارد، اما متأسفانه تاکنون در یک سال گذشته توجه چندانی به این صنعت نشده است و نیم، سهم مواد در قیمت محصول به 65 درصد رسیده است که اکنون به 82-85 درصد رسیده است، یعنی مواد دائماً گران می شوند، اما قیمت لاستیک ثابت مانده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *