ای بی اس نیوز/گیلان رئیس سازمان شیلات ایران با بیان اینکه برای برداشت پایدار 500 میلیون قطعه از دریا را رهاسازی کرده ایم، افزود: در حوزه آبزی پروری نیز استعدادهای خوبی داریم. این در حالی است که 456 گونه در جهان تولید می شود و 20 گونه در ایران کشت می شود.
سید حسین حسینی امروز در جشنواره رهاسازی ماهیان استخوانی و ماهیان خاویاری دریای خزر که در ساحل چمخاله شهرستان لنگرود برگزار شد، گفت: برگزاری این جشنواره امری متمدنانه است و گفت: همانطور که کشاورزان به کاشت، کشت و برداشت، اصلاح نژاد و احیاء و رهاسازی آبزیان اقدام می کنند. حیوانات نیز به معنای کاشت است.
وی با اشاره به دریای باستانی خزر افزود: خزر تنها دریاچه باقی مانده از دریای اصلی کره زمین است و به همین دلیل موجودات موجود در این منطقه آبی به ویژه ماهیان خاویاری فسیل زنده محسوب می شوند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی، دریای خزر را تاریخ و هویت ما دانست و تصریح کرد: حفاظت از دریای خزر نه تنها حفاظت از غذا، معیشت و تولید ماست، بلکه حفاظت از زادگاه ما نیز هست.
حسینی با اشاره به اهمیت دریا پس از احیا و آزادسازی، خاطرنشان کرد: حفاظت از دریا به معنای حفظ آن از آلودگی و صید نکردن در فصول غیرمجاز و برداشت مناسب در فصل صید با روش های صحیح و مناسب است.
وی با تاکید بر لزوم رعایت صید مسئولانه افزود: سازمان شیلات ایران به عنوان متولی برداشت صحیح از دریا و توسعه صنعت شیلات این مسئولیت را بر عهده دارد و این امر در صورتی محقق می شود که همه اعضای مردم سر کار می آیند
رئیس سازمان شیلات ایران با اشاره به حضور رئیس جمهور روسیه به عنوان کشوری در شمال دریای خزر در مراسم رهاسازی آبزیان گفت: رهاسازی گونه های گرانبهای خزر در ایران سابقه طولانی و بیش از یک قرن از اولین پرورش ماهیان خاویاری می گذرد.” در سال 1318 ماهیان استخوانی را نیز تکثیر و رها کردیم. البته روسیه و ایران همواره برای حفاظت از خزر تلاش کرده اند و امیدواریم کشورهای تازه استقلال یافته نیز به این جرگه بپیوندند.
وی با بیان اینکه دریا برخلاف نامش منبع بی پایانی نیست، گفت: اگر از دریا محافظت نکنیم و فقط به برداشت محصول نگاه کنیم در واقع به انفال خسارت وارد کرده ایم و بنابراین احیای دریا یک امر است. نمونه بارز حفاظت از انفال
حسینی با اشاره به وجود آبزیان فراوان از شمال تا جنوب خاطرنشان کرد: سبد برداشت آبزیان کشور 702 هزار تن است که 20 هزار تن کیلکا و 15 هزار تن ماهی سفید در استان گیلان است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی پایداری و تاب آوری شیلات را در گرو تکثیر، احیا و رهاسازی دانست و خاطرنشان کرد: گونه های خزری اغلب مهاجر هستند اما دخالت انسان در رودخانه ها مانع از تکثیر طبیعی این گونه های گرانبها شده است و به همین دلیل کانون ها بازتولید و بازسازی. نوعی جبران است
وی با بیان اینکه صیادان و بهره برداران دریایی با مشارکت محققان و کارشناسان شیلات تکثیر طبیعی را آغاز کرده اند، ادامه داد: سال گذشته 365 میلیون بچه ماهی رهاسازی کردیم. سهم مشارکت مردمی 30 میلیون قطعه است که نشان از ارتقای فرهنگ حفاظت از دریا و دانش، دانش و پیشرفت فرهنگی مردم دارد.
رئیس سازمان شیلات ایران با بیان اینکه در سال گذشته 38.5 میلیارد تومان برای احیای ذخایر اختصاص یافته بود، خاطرنشان کرد: امسال این اعتبار به 90 میلیارد تومان رسیده است. در سفر استانی رئیس جمهور نیز 50 میلیارد تومان برای تقویت مراکز مرمتی ذخیره گیلان هزینه کردیم.
وی با اشاره به تنوع گونه های آبزی در جنوب کشور خاطرنشان کرد: علاوه بر تکثیر و رهاسازی، ایجاد زیستگاه های مصنوعی نیز در دستور کار قرار دارد و تاکنون 10 هزار زیستگاه برای آرام سازی و چرای گونه های ارزشمند دریایی ایجاد کرده ایم.
حسینی با بیان اینکه برای برداشت پایدار 500 میلیون قطعه از دریا را رهاسازی کرده ایم، افزود: استعداد خوبی در آبزی پروری نیز داریم. این در حالی است که 456 گونه در جهان تولید می شود و 20 گونه در ایران کشت می شود.
وی هدف افزایش آبزی پروری را از یک میلیون و 300 هزار تن به 2 میلیون و 600 هزار تن اعلام کرد و گفت: قطعا دریا ظرفیت تولید این حجم را ندارد، بنابراین باید به سمت آبزی پروری برویم و علاوه بر تنوع گونه ای و توسعه افقی، مدنظر قرار گیرد. مکانیزاسیون و افزایش تولید در واحد سطح و توسعه عمودی؛ البته موتور تولید، فرهنگ و بازار مصرف آبزیان است، زیرا تولید با مصرف معنا پیدا می کند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به نگاه سنتی کشورمان به آبزیان گفت: از 214 میلیون تن تولید آبزیان در دنیا تنها 90 میلیون تن در حوزه صید و مابقی آبزی پروری است. همچنین به تولید 36 میلیون تنی در حوزه گیاهان آبزی اشاره می کنیم.
وی با بیان اینکه در دو دهه گذشته سهم پروتئین آبزیان نسبت به سایر پروتئین ها در حوزه تجاری 49 به 51 بوده است، افزود: پروتئین دریایی یک پروتئین درجه یک است و دنیا برای سلامت و بیماری به آبزیان روی آورده است. جلوگیری.
حسینی خواستار هم افزایی همه دانشمندان، اندیشمندان، دانشگاهیان، فرهنگیان، پژوهشگران و صاحب نظران حوزه دریا شد و گفت: انتقال دانش، آموزش و ارتقاء در حوزه بیوتکنولوژی دریایی سایر کشورها در دستور کار قرار گرفته است. قطعا با مشارکت همه در حفاظت از دریا این اتفاق می افتد
رئیس سازمان شیلات ایران تاکید کرد: اگر می خواهیم دریا به صورت دریا بماند و عرضه آبزیان و فرآورده های دریایی داشته باشیم باید از ظرفیت های زیستی از منظر دانش بنیان استفاده کنیم و زنجیره تولید و ارزش افزوده را با هم تلفیق کنیم. .
انتهای پیام