درمان درد مفاصل با روش کشش دستگاه ریکاوری
گروهی از محققان کشور اقدام به تولید دستگاهی برای بهبود کمردرد و زانو درد کرده اند که آزمایشات بالینی آن حاکی از اثربخشی این روش در درمان بیماران بوده است.
به گزارش ای بی اس نیوز، دستگاه ریکاوری زانو و کمر یکی از دستاوردهای جدید محققان کشور در صنعت پزشکی، ورزشی و توانبخشی است که با کاهش تنش عضلانی و تسهیل جریان خون به اندام های حیاتی تاثیر مستقیمی در بهبود وضعیت اندام آسیب دیده دارد. این افزایش از طریق هیپوکسی و ایسکمی بافت های تحتانی و میانی بدن رخ می دهد.
در این دستگاه بدن فرد در حالت شناور قرار می گیرد که ضمن کاهش فشار روی ستون فقرات، به تغذیه سلول های بافت آسیب دیده کمک می کند.
این دستگاه به صورت الکترومکانیکی طراحی و ساخته شده است و اثربخشی آن با اجرای آزمایشات بالینی بر روی افراد 15 تا 85 ساله اجرا شده است و تاثیرات چشمگیری در بهبود درمان آنها داشته است.
رویا توکلی یکی از محققین این طرح در گفت وگو با ای بی اس نیوز، وی با تصریح بر اینکه این طرح توسط تیم تحقیقاتی به سرپرستی علی پرویزی اجرا شده است، گفت: این تیم بر اساس روشی ابتکاری اقدام به عرضه دستگاهی به نام «بازیابی کمر و زانو» کرده است که در حال حاضر در ثبت اختراعات ایران به ثبت رسیده است. آمریکا رسیده است.
وی خاطرنشان کرد: از آنجایی که روش درمان با این روش بر روی سیستم هورمونی و عصبی تاثیر می گذارد، باعث ایجاد دردهای مفصلی و عضلانی می شود که افراد در نقاط مختلف بدن برای درمان با استفاده از این روش اقدام می کنند.
توکلی این دردهای مفصلی را فتق دیسک، دررفتگی مهره ها، تنگی ستون فقرات و همچنین آسیب رباط صلیبی و درد در ناحیه کمربند شانه دانست و تاکید کرد: بهبود و درمان با این دستگاه در یک جلسه انجام نمی شود، بلکه همانطور که روند فیزیوتراپی در طول چند جلسه به تدریج برقرار می شود.
این محقق با ادعای اینکه این دستگاه بر روی 1935 بیمار آزمایش شده است، گفت: این افراد از جمله افرادی بودند که بنا به دلایلی حاضر به جراحی روی مفصل خود نبودند و یا رضایت به عمل جراحی نداشتند. خوشبختانه نتایج قانع کننده ای برای درمان درد این افراد به دست آمده است.
وی خاطرنشان کرد: علاوه بر کاردرمانی با این دستگاه برای بیماران، ورزش هایی تجویز می شود که باید به طور مرتب در منزل انجام شود.
توکلی با بیان اینکه این دستگاه برنده مدال نقره مسابقات اختراعات و اختراعات ژنو 2022 شد، افزود: این دستگاه به عنوان دستگاه کششی شناخته می شود و مکانیسم عملکردی آن بر اساس کشش است، اما در کنار آن 36 برنامه برای آن طراحی شده است. با توجه به نوع آسیب انتخاب می شود.
به گفته وی، روش درمان این دستگاه از طریق کشش است که در دو جهت مختلف عمودی و افقی برنامه ریزی شده است.
این محقق افزود: نمونه های موجود در بازار فقط در کشش افقی کار می کنند و روش کشش آنها تهاجمی است، اما دستگاه ساخته شده توسط تیم ما دارای روش غیر تهاجمی است و روشی که برای بیماران اعمال می شود به این صورت است که بدن آنها به تدریج شروع به حرکت می کند. ساختن بافت ها و ترمیم نواحی آسیب دیده با دریافت اکسیژن.
توکلی عنوان این روش را ایسکمی نامید و گفت: ایسکمی روشی در ورزش است که طی آن خون رسانی به بافت قطع می شود و زمانی که جریان خون با اکسیژن دوباره به بافت می رسد، شروع به تغذیه بافت آسیب دیده می کند. .
وی با اشاره به اینکه این دستگاه دارای منشور اخلاقی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است، خاطرنشان کرد: آزمایشات فنی و فنی آن در آزمایشگاه در حال انجام است و تحقیقات علمی آن نیز در دانشکده پرستاری و پرستاری انجام می شود. مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران این مرحله کارآزمایی بالینی است.
انتهای پیام