20:37 – 17 سپتامبر 1403
سعید گیلبری مدیرعامل شرکت فرودگاهی امام خمینی (ره) در برنامه صف اول گفت: در شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) در یک منطقه سه فرودگاه داریم. و به همین دلیل به شهر فرودگاهی معروف است. در سال 1363 فاز اول این فرودگاه به بهره برداری رسید و در برنامه پنجم و ششم مقرر شد فرودگاه اولین مرکز بار و دومین مرکز مسافری باشد اما به دلایل مختلف تردد فرودگاه متوقف شد. کند و مرحله دوم تکمیل نشد.
وی افزود: فاز دوم ساخت فرودگاه جدید با ظرفیت 5 برابر فرودگاه فعلی است. هر آنچه در مرحله اول داریم در مرحله دوم بیشتر حضور دارد. این پروژه نیازمند اعتبارات خاصی بود و در سال های گذشته با یک شرکت چینی در مدل تسویه حساب وارد مذاکره شدیم که مورد استقبال آنها قرار گرفت. برای اینکه بتوانیم از توان مهندسان داخلی استفاده کنیم، یک شرکت داخلی را با یک شرکت چینی گرد هم آوردیم و کنسرسیومی تشکیل شد.
وی ادامه داد: با توجه به کارهایی که در گذشته انجام شده بود، در مرحله دوم برنامه ریزی کردیم تا پایان سال جاری جلسه را به اتمام برسانیم و هواپیما را سفارش دهیم، البته با توجه به شرایطی که مدتی است کشور درگیر آن بوده است. روند متوقف شده و پیشرفت و تخصیص اعتبارات کند بوده است. رئیس جمهور تاکید ویژه ای بر این پروژه داشته است و امیدواریم با اختصاص شش ماهه اول سال آینده بتوانیم این پروژه را در فاز اول یعنی تکمیل باند، پل های ارتباطی و تمامی روشنایی ها پیش ببریم. تجهیزات .
شلالبری در خصوص افتتاح فرودگاه السلام گفت: ما توانستیم در سال های 1401، 1402 و 1403 با بالاترین میزان رضایت، عملیات حج را انجام دهیم. حدود 256 پرواز حج انجام دادیم و 56 هزار و 500 زائر را از فرودگاه امام خمینی و ایستگاه السلام به مکه منتقل کردیم. بیش از 50 درصد زائران 11 استان کشور از ایستگاه السلام اعزام شدند.
وی افزود: در ترمینال شماره یک در سال 1400 تقریباً 6 میلیون و 600 مسافر را از فرودگاه الائمه جابجا کردیم. در سال 1401 هجری قمری نیز به همین میزان ثبت شد و حدود 45 هزار پرواز در سال 1402 هجری قمری به 7 میلیون و 500 مسافر رسید و 49 هزار پرواز انجام شد. 10 درصد افزایش مسافر داشته ایم. در سال 1403 هجری قمری شاهد افزایش 15 درصدی آمار پنج ماهه اول سال هستیم. انتظار داریم امسال ترددمان به 9 میلیون مسافر برسد.
جلبری در خصوص سودآوری شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) گفت: در ابتدای دولت سیزدهم کل درآمدهای فرودگاهی 900 میلیارد تومان بود و در سال 1402 این رقم 5 برابر شد و به 4700 میلیارد تومان رسید. . این رقم در سال 1403 به بیش از 8 هزار میلیارد تومان می رسد. بنابراین فرودگاه های ما نهادهای اقتصادی هستند.