اخبار اقتصادی روز

درآمد خارجی ایران افزایش می یابد

سیاست انرژی ایران به تلاش در زمینه انرژی های هیدروکربنی محدود نمی شود. انتظار می رود ایران انرژی هسته ای را در تعاملات خود با سازمان همکاری شانگهای بگنجاند. از زمان خروج ایالات متحده از توافق هسته ای 2015 با ایران، همکاری مسکو و پکن با تهران در زمینه انرژی و مسائل ژئوپلیتیکی افزایش یافته است.

اگر غرب در مورد استفاده از تحریم ها برای تقویت شانس موفقیت معترضان و همچنین جلوگیری از ظهور سازمان همکاری شانگهای به عنوان وزنه تعادل جدی است، باید مجموعه پیچیده تر و هوشمندانه تری از تحریم های انرژی ایجاد کند.

جواد اوجی وزیر نفت ایران ماه گذشته اعلام کرد که ایران به دنبال سرمایه گذاری از شرق و کشورهایی مانند ژاپن، کره جنوبی و چین است و در عین حال همکاری های سیاسی و انرژی خود را با کشورهای خارجی، کشورهای دوست مانند چین و روسیه تقویت می کند. . این اظهارات پس از قرارداد ۴۰ میلیارد دلاری سوآپ گاز بین روسیه و ایران مطرح شد.

از زمان خروج ایالات متحده از توافق هسته ای 2015 با ایران، همکاری مسکو و پکن با تهران در زمینه انرژی و مسائل ژئوپلیتیکی افزایش یافته است.

بر اساس این گزارش، پیش از آغاز این تظاهرات، ایران اقدامات پیشگیرانه ای برای تضعیف تحریم های غرب انجام داده بود.

به گزارش گروه اقتصاد و کارآفرینی خبرگزاری آنا، مجله فوربس در یادداشتی به قلم آریل کوهن از اعضای برجسته شورای آتلانتیک مدعی شد که خشونت پلیس ایران در اعتراضات پس از مرگ مهسا. امینی غرب را به اعمال تحریم های بیشتر علیه این کشور سوق می دهد. وزارت خزانه داری آمریکا پیش از این تحریم های مالی سنگینی را علیه اعضای پلیس امنیت اخلاقی ایران اعمال کرده است و وزارت خارجه نیز متعهد شده است که تحریم های بیشتری را علیه ایران اعمال کند.

شرکت روسی “گازپروم” قبلاً داوطلب شده است (کمک). این خط لوله که از دهه 1990 برنامه ریزی شده بود و بارها قطع یا به تعویق افتاد، هنوز راه زیادی در پیش دارد. در صورت راه اندازی این خط لوله، علاوه بر ایجاد یک جریان درآمدی مجزا برای ایران، این کشور به بزرگترین مشتری و پشتیبانی خارجی خود یعنی چین، از طریق زمین دسترسی خواهد داشت.

به نظر می رسد استراتژی ایران جواب داده است و درآمدهای خارجی وابسته به انرژی ایران همچنان به رشد خود ادامه خواهد داد مگر اینکه آمریکا حرکتی قاطع انجام دهد.

استراتژی ایران جواب داده است و درآمدهای خارجی وابسته به انرژی ایران به رشد خود ادامه خواهد داد.

** تقویت روابط با پاکستان از طریق انرژی

مجله فوربس در گزارشی نوشت که به نظر می رسد استراتژی ایران جواب داده است و درآمدهای خارجی وابسته به انرژی ایران همچنان در حال رشد است و ایران بخش انرژی خود را در برابر تحریم ها مقاوم کرده است.

تحریم ها علیه پلیس امنیت اخلاقی و سپاه پاسداران ایران شروع خوبی است، اما کافی نیست.

یکی از اقدامات پیشگیرانه در راستای این اقدامات پیشگیرانه این است که ایران به عنوان اولین گام حیاتی در شرق خود برای تعمیق روابط با پاکستان گام برداشته است. اتصال به پاکستان که هنوز تشنه انرژی است، به ویژه پس از سیل اخیر در این کشور و شکست های خود به خود در سیاست انرژی، بازار بزرگ همسایه ای را به ایران ارائه می دهد. ارتباط مستقیم بین دو کشور از طریق «خط لوله صلح» بزرگترین اقدام ضد تحریمی ایران است که می تواند انجام دهد، اما نیاز به کمک دارد.

** اختلالات منجر به جریمه های بیشتر می شود

** بخش انرژی ایران تحریم شده است

** غرب خواهان تحریم های بیشتر علیه ایران است

وی در ادامه این گزارش تاکید می کند که سازمان همکاری شانگهای با وجود اختلافات و تضادهای فراوان بین اعضای خود، خود را جایگزینی برای غرب و ناتو معرفی می کند.

در ادامه این یادداشت نویسنده با کمال تأسف بیان می کند که نسبت به این اعتراضات بدبین است و دلیل آن این است که تاریخ ایران نشان می دهد که سرنگونی حکومت ایران بسیار دشوار است. ایران بخش انرژی خود را برای مقاومت در برابر تحریم‌های شدیدتر تحریم کرده است.

absnews

غرب باید شهامت سیاسی سرمایه گذاری در منابع انرژی خود را که خارج از کنترل اوپک پلاس است، داشته باشد. این فرمول جدید نیست، اما کار می کند. استفاده از LNG (گاز طبیعی مایع) و سرمایه گذاری در انرژی هسته ای تا زمانی که انرژی های تجدیدپذیر بیشتری به کار گرفته شود.

ایران تجربه زیادی در اجتناب از تحریم ها، ایجاد زیرساخت های صادرات انرژی، یافتن شرکای صادراتی جدید و افزایش تخصص فنی داخلی دارد.

در حالی که رعایت تحریم های موجود و انکار هرگونه حمایت از معترضان بسیار مهم است، غرب باید بخش صادرات انرژی ایران به ویژه بخش های فناوری، مالی، کشتیرانی و حمل و نقل را هدف قرار دهد.

ایران تجربه زیادی در دور زدن تحریم ها، ایجاد زیرساخت های صادرات انرژی و یافتن شرکای صادراتی جدید و افزایش تخصص فنی داخلی دارد.

طبق گزارش مجله فوربس؛

ایران اخیرا اعلام کرده است که به سازمان همکاری شانگهای (SCO) خواهد پیوست. این چین است که «خط لوله صلح» را در پاکستان می‌سازد، نه پاکستان، بنابراین پاکستان می‌تواند از نظر قانونی از هرگونه تحریمی که بر این خط لوله اعمال می‌شود فرار کند.

گفتن این کار آسان تر از انجام آن است، اما به لطف حمایت غرب و مشارکت پاکستان و هند در تشویق دو کشور به همکاری با شبه جزیره عربستان (شامل کشورهای بحرین، کویت، عمان، قطر، عربستان سعودی، متحد) امارات عربی و یمن) و در عین حال سرمایه گذاری در تولید انرژی این دو کشور می تواند این کار را انجام دهد. این امر با تقویت روابط با آذربایجان و ترکمنستان و صادرات انرژی به پاکستان از طریق کریدور غرب آسیا قابل انجام است.

همانطور که تحریم ها علیه روسیه به طور گسترده برای تضعیف ماشین جنگی آن کشور بدون متقاعد کردن چین به همکاری طراحی شده است، تحریم ها علیه ایران نیز باید به گونه ای باشد که منجر به ادغام بیشتر ایران در سازمان همکاری شانگهای نشود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *