ای بی اس نیوز/ البرز رئیس اتحادیه نانوایان کرج گفت: اگر به نحوی بگوییم آرد را مجانی می گیریم نانوا با توجه به هزینه کرایه، دستمزد کارگران و سایر عوامل تولیدی که بر قیمت نان تأثیر می گذارد دچار مشکل می شود و متأسفانه خیر. در این زمینه تصمیم گیری می شود.
حجت الله نصیری در گفت وگو با ای بی اس نیوز، اظهار کرد: از یک سو افزایش هزینه های تولید نانوایان و اعلام نشدن به موقع قیمت تمام شده نان و از سوی دیگر مشکلات سهمیه بندی آرد کار را با مشکل مواجه کرد. نانوایان برای تولید نان
نصیری افزود: هزینه های تولید در نانوایی ها به دلیل تورم چندین برابر شده است، از سوی دیگر قیمت تمام شده نان در یک سال به موقع اعلام نمی شود. در حالی که قیمت آرد ثابت مانده است، سایر هزینه های تولید نان افزایش یافته است.
وی گفت: از زمان طرح هدفمندسازی هوشمند فروش نان که با نام نانینو و در راستای سهمیه شناور آرد و نان اجرا شد، 30 درصد هزینه ها و کمک هزینه روزانه توسط دولت به نانوایی ها پرداخت می شود. این مبلغ تنها 30 درصد هزینه های تحمیل شده به واحد نانوایی را پوشش می دهد، در حالی که باید پرسید یک نانوا چگونه می تواند بقیه هزینه های تولید را تامین کند؟
وی ادامه می دهد: در بدترین حالت راه حلی که ممکن است برای جبران هزینه ها به ذهن نانوا بیاید، فروش با قیمت بالاتر است که برای نانوا امکان پذیر نیست زیرا قیمت نان در اسمارت پوینت مشخص است. دستگاه های قابل فروش احتمال دوم، فروش ضعیف نان است که با توجه به یافته های بازرسی و جریمه های سنگین تنبیهی، از ذهن نانوایان دور خواهد بود.
نانوایان به دلیل افزایش هزینه ها تحت فشار هستند
نصیری گفت: در حالی که دولت در سال گذشته 57 درصد و امسال 27 درصد افزایش دستمزد کارگران را اعلام کرد، نرخ مصوب سال 1400 نرخ نان است و از منطق قانون، گمرک و گمرک دور است. او تحت فشار است.
نصیری گفت: در قانون نظام صنفی مقرر شده است که در صورت تغییر قیمت هر یک از پارامترهای محصول تولیدی توسط تولیدکننده، قیمت جدید طبق تحلیلی که اتحادیه صنف ارائه می دهد، مورد توجه مسئولان قرار گیرد. و کارشناسان اما متاسفانه بازرسان محترم جهاد کشاورزی و سایر نهادهای نظارتی نانوایان را با در نظر گرفتن نرخ سالانه 1400 جریمه می کنند که دور از انصاف است. اگر به نحوی بگوییم که آرد را مجانی می گیریم، نانوا از نظر هزینه کرایه، دستمزد کارگران و سایر عوامل تولیدی که بر قیمت نان تأثیر می گذارد دچار مشکل می شود و متأسفانه تصمیمی در این زمینه گرفته نمی شود.
رئیس اتحادیه نانوایان گفت: هیچ مدیریتی برای بررسی محاسبه هزینه نانوایان وجود ندارد، این در حالی است که هزینه های نانوایی هر سال در حال افزایش است و هیچ مسئولی پاسخگو نیست.
خمیرمایه را باید 60 هزار تومان از بازار سیاه 160 هزار تومان بخریم.
وی ادامه داد: یکی از بزرگترین مشکلات نانوایان در حال حاضر تهیه خمیر مایه است. مخمر یک ماده ضروری در تهیه نان است که تاثیر زیادی بر کیفیت نان دارد. در حال حاضر این یک مشکل ملی است و مربوط به مشکلات کارخانه های تولید خمیرمایه در کشور است که باید نظارت شود. در حال حاضر قیمت خمیر مایه در بازار آزاد به کیلویی 160 هزار تومان رسیده است در حالی که مخمر سهمیه ای 60 هزار تومان تهیه می شود. نانوا برای تهیه نان باید مخمر را از بازار آزاد بخرد که برای او دردسر و ضرر زیادی به همراه داشته است. از سوی دیگر برای نانوا این سوال پیش می آید که چرا مخمر در بازار سیاه یافت می شود و توسط نهادهای نظارتی کنترل نمی شود؟
وی با اشاره به پیگیری اتحادیه برای دریافت سهمیه خمیر ترش بیشتر از استان گفت: اقداماتی در این زمینه انجام شده است و امیدواریم با پیگیری های انجام شده سهمیه استان توسط کارخانه های تولیدی تامین شود. نامه های دریافت شده است.” با توجه به نیاز به استفاده از مخمر در تهیه نان، فراوانی و در دسترس بودن آن برای نانوایان ضروری است.
رئیس اتحادیه نانوایان کرج گفت: جیره بندی کف به صورت شناور از دیگر مشکلات صنعت نانوایی است. در سهمیه آرد شناور، سهمیه بر اساس عملکرد ماهانه و معامله فروش نان ماه قبل نانوایان محاسبه می شود و در صورت فروش نان کمتر، سهمیه آرد نیز کاهش می یابد. یعنی هرچقدر نان بپزند بر اساس آن آرد می گیرند. در حالی که اگر نانوا به دلایلی مانند تعطیلات و غیره آرد را از قبل اضافه کند و بپزد، سهمیه اش کم می شود که می گویند نان زیادی پخته است. در حالی که در ایام عید به دلیل تردد مردم نانوایی ها خالی و نان نان بود و به همین دلیل تقاضا و سهمیه آرد آنها کاهش پیدا کرد و پس از تعطیلات صف های طولانی مردم در نانوایی ها تشکیل شد و مصرف و تقاضا برای نان افزایش یافت
تمایل خانوارها به مصرف نان افزایش یافته است
وی ادامه داد: این مشکل تعادل در سیستم پخت نان و نانوایی ها را به هم ریخته است و این در حالی است که به دلیل تورم و حذف مواد غذایی از سبد خانوار، تمایل به مصرف نان افزایش یافته و نانوایی هایی با سهمیه پخت محدود دارای صف طولانی مردم هستند. . روبرو شدن با.
وی با اشاره به اینکه طبق طرح هوشمند نانوایان مجاز به فروش نان بدون کارت بانکی نیستند، گفت: برای کسانی که کارت بانکی ندارند کارت خرید نان به نانوایان داده شده است که البته مشکل در این موضوع تهیه نان توسط یک شهروند است زیرا این شهروندان به دلیل نداشتن کارت بانکی کارت را یا از کارفرما یا از سوپرمارکت هایی که خرید می کنند تهیه می کنند و چون مصرف نان آنها زیاد است، کارت بانکی آنها در نظر گرفته می شود. المثنی است و به همین دلیل نانوا متخلف محسوب می شود در حالی که نانوا قادر به شناسایی کارت المثنی است. نیست. نانوا موظف است از یک کارت بیش از سه بار استفاده نکند و بیش از حد معمول به مشتری نان ندهد.
ضایعات نان کیلویی 13 هزار تومان
وی با اشاره به موضوع ضایعات نان خاطرنشان کرد: در حال حاضر نان ضایعاتی کیلویی 13 هزار تومان خریداری می شود و بر این اساس این افراد به عنوان مشتریان ثابت در صف خرید نان از نانوایی های متعدد به شمار می روند و به تعداد و سپس خرید می کنند. به عنوان ضایعات کیلویی بفروشید این امری جدی است که به دلیل اهمیت نان باید رعایت شود.
انتهای پیام