دانشگاه های علوم پزشکی در ریل نظارت / راه پرهیز از پاسخگویی به نام فعالیت علمی و پژوهشی – اخبار اقتصادی ایران – اخبار اقتصادی ای بی اس نیوز
بر اساس موارد فوق، اعتبارات خارج را به حداقل برسانیدشمولبه منظور. واسه اینکه. برای اینکهتقویت نظارت بر نحوه هزینه کرد بودجه توسط نهادهای نظارتی و جلوگیری از هزینه های بیهوده کمک قابل توجهی به نحوه مدیریت منابع مالی دولت به ویژه در شرایط بحران مالی فعلی خواهد داشت.
ایناعلان کمیته ادغام، امید به شفافیت و پاسخگویی موسساتی که دارای سیستم مالی غیرشفاف به دلیل تامین مالی خارج از بودجه هستند را تقویت می کند. در واقع، ردیابی چگونگی مصرف منابع بودجه ای قابل توجه، شفافیت و انضباط مالی را در مواردی که هیچ محدودیت امنیتی وجود ندارد و نیازی به پاسخگویی نیست، افزایش می دهد.
اهمیت و ضرورت مصوبه اخیر کمیته تلفیق بودجه با ورود به این لایحه دو چندان می شود ومخارجدولت در سال 1401 نشان می دهد که دولت سیزدهم در مسیر بودجه ریزی در سال های اخیر بالغ بر 124400 میلیارد تومان بدون احتساب دانشگاه های علوم پزشکی در نظر گرفته شده است. جالب اینجاست که این مبلغ که حدود 10 درصد بودجه سال آینده را شامل می شود، قرار بود بالای درآمدهای اختصاصی دانشکده پزشکی و بدون هیچ نظارتی هزینه شود!
بر این اساس، قانونگذار با هدف حمایت از حوزه علمی پژوهشی و کاهش تشریفات اداری در پیشبرد برنامههای مربوطه، هزینههای کلیه مراکز علمی از جمله دانشگاههای علوم پزشکی را استثنا کرده و بودجه را «مستثنی» دانسته است. “..
124 هزار میلیارد تومان چگونه خرجش شفاف می شود
لازم به ذکر است که فلسفه اعطای معافیت به دانشگاه های علوم پزشکی به نحوه مصرف منابع مالی گروه آموزشی و پژوهشی این دانشگاه ها برمی گردد. زمانی که قانونگذار، تحت قانون احکام دائمی برنامه های توسعه ملی تمامی فعالیت های آموزشی و پژوهشی را از محدودیت تامین منابع مالی به موقع رها کرده است، اما در سال های اخیر تمامی اقدامات اعم از خدمات بهداشتی و درمانی و پاداش کارکنان دانشگاه های علوم پزشکی از هرگونه کنترل و ممیزی مستثنی شده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز؛ به گفته رحیم زارع، سخنگوی کمیسیون مختلط، بر اساس تصمیمات این کمیسیون، از سال آینده دستگاه هایی که به دیوان محاسبات و دستگاه های کنترل معرفی نشده اند، مشمول قانون محاسبات عمومی می شوند. به این ترتیب موسساتی مانند بانک مرکزی یا دانشگاه های علوم پزشکی که توسط هیات مدیره اداره می شدند، برای اولین بار در سال آینده حسابرسی، بازرسی و نظارت خواهند شد.
در نتیجه، دانشگاههای علوم پزشکی که مشمول قانون محاسباتی نبودند و توسط هیئت مدیره اداره میشدند با تصویب قابل تحسین کمیسیون ادغام سال آینده حسابرسی و کنترل میشوند..
به بهانه کم فعالیت علمی و پژوهشی از پاسخگویی دور شوید!
حال باید منتظر ماند و دید که آیا مصوبه کمیسیون تلفیق به سلامت به صحن علنی بهارستان می رسد و آیا بهانه های تراشیدن برای ایجاد این معافیت بدون استثنا بسته خواهد شد؟ اقدام تدافعی مجلس یازدهم، جمع آوری مواد غذایی خاص، مدیریت هزینه های عمومی و افزایش عدالت در پرداخت های نظام سلامت کشور را محقق می کند.
طبق ماده یک قانون احکام دائمی برنامههای توسعه، دانشگاهها، مؤسسات آموزش عالی و تحقیقات، فرهنگستانها و پارکهای علم و فناوری (از جمله دانشگاههای علوم پزشکی) بدون رعایت ضوابط و مقررات عمومی حاکم بر دستگاههای دولتی بویژه قانون محاسبات عمومی. ، قانون مدیریت خدمات کشوری، قانون مناقصات و صرفاً در محدوده مقررات مالی، اداری و تدارکاتی.استخدام مصوب هیئت مدیره..
بر اساس بند الحاقی 1 تبصره 19 لایحه مالی، هزینه کلیه اعتبارات و بودجه های دستگاه های اجرایی موضوع ماده 29 قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه (اعم از بنیادهای غیردولتی و عمومی) موسسات) از جمله تصویب و پرداخت حقوق و مزایا برای کارکنان و بازنشستگان آنها. قانون محاسبات عمومی ملغی و کلیه قوانین مقررات خاص و عمومی مغایر با این قانون (از جمله بند 1 قانون احکام دائمی توسعه کشور) ملغی خواهد شد.
خضریان با اشاره به لزوم اصلاح ماده 1 قانون احکام دائمی برنامه های توسعه، گفت: هدف اولیه قانونگذار از تصویب این ماده تنها رفع موانع پیشرفت آموزش و پژوهش بوده است، در حالی که امروز تنها 15 درصد بودجه دانشگاه های علوم پزشکی آموزش و پرورش است و پژوهشی تشکیل می دهد و 85 درصد بودجه دانشکده پزشکی به امور بهداشت و درمان اختصاص یافته است. عدم شفافیت در حوزه سلامت دانشگاه های علوم پزشکی کشور قابل قبول نیست. در شرایطی است که برای تدوین منطقی و عاقلانه بودجه 1401 در گام نخست باید انضباط مالی بودجه تقویت شود.
بررسیهای اقتصادی نشان میدهد که سازماندهی و کاهش فساد در سیستمهای مالی و نحوه مصرف منابع بدون نظارت قبل، حین و پس از تخصیص بودجه عمومی به دستگاههای دریافتکننده غیرممکن است. عدم ارائه منابع “دور از دسترس” می تواند بخش قابل توجهی از بودجه دولت را کنترل کند..
نظرسنجی ها نشان می دهد،اعتبارات قابل برگشت یکی از نقاط قوت انضباط مالی و شفافیت بودجه در سال های اخیر بوده است که مقصر اصلی آن دانشگاه های بهداشت بوده است.
در همین رابطه خضریان، سخنگوی کمیسیون اصل 90 مجلس در آذرماه امسال گفت و گو با خبرنگار ای بی اس نیوز وی در خصوص معافیت دانشگاههای علوم پزشکی از حسابرسی مالی گفت: حذف بخش قابلتوجهی از منابع عمومی دولت از قانون محاسبات عمومی، بستری برای فساد و سوء استفاده از منابع ایجاد میکند. بر اساس اصل 55 قانون اساسی، دیوان محاسبات موظف است کلیه دستگاه هایی را که از بودجه عمومی دولت استفاده می کنند کنترل و گزارش سالانه خود را برای اطلاع افکار عمومی منتشر کند..
absnews