سازمان دامپزشکی کشور در واکنش به آلودگی ذرت در همدان توصیه ای صادر کرد و اعلام کرد در حالی که قارچ بیش از حد مجاز است، به شرط عدم تولید سم؛ مراحل گرمایش و ضدعفونی را طی کرده و مصرف آن کاملا بی خطر خواهد بود.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، سازمان دامپزشکی کشور با انتشار اطلاعیه ای اعلام کرد: در پی مصاحبه وزیر محترم جهاد کشاورزی در تاریخ 21/06/1302 در خصوص ذرت دام در انبارهای استان همدان، ایشان اعلام کردند که کلیه محموله های نهاده های خوراک دام وارد شده به نهاده های معبدی توسط ایستگاه های قرنطینه سازمان دامپزشکی نمونه برداری شده و تحت آزمایشات لازم قرار می گیرند.
در صورت رعایت کامل بهداشت مجاز به ورود و توزیع خواهند بود در غیر این صورت پس از اخذ دستور مقام محترم قضایی یا عودت داده و یا معدوم خواهند شد.
محموله های ذخیره شده در انبارها تحت کنترل بهداشتی سازمان دامپزشکی بوده و به محض مشاهده تغییرات ظاهری (ارگانولپتیک) باید تحت آزمایشات لازم قرار گیرند.
معیارهای کیفی خاصی مانند افزایش درصد خاکستر و سوختگی سطحی مانع از مصرف محموله نمی شود، بلکه بر اساس نتایج آزمایشگاهی است. نوع مصرف تغییر خواهد کرد، به عنوان مثال ذرت سوخته به کارخانه های خوراک دام منتقل می شود تا فرآیند اکستروژن و گرمایش برای آماده سازی صفحات انجام شود.
اگر قارچ بیش از حد مجاز باشد، به شرط عدم تولید سم؛ تحت فرآیند گرمایش و ضد عفونی قرار گرفته است و برای مصرف کاملاً ایمن خواهد بود. لذا شفاف سازی این روند و اطمینان خاطر کاربران و تولیدکنندگان محترم از وظایف خدمتگزاران ملت است و امید است با پرهیز از هرگونه اظهارنظر غیرتخصصی، آرامش و امنیت اذهان عمومی حفظ شود. در راس اولویت های مدیران محترم قرار گیرد.