وی آخرین راهبرد این نماینده مجلس را توسعه نظام ملی نوآوری در حوزه آموزش عالی عنوان کرد و گفت: این سند در بهمن ماه تدوین و ارائه می شود.
خیرالدین آموزش و کارآفرینی را راهبرد دوم این معاونت دانست و گفت: طرح ملی کارآفرینی را پیشنهاد کرده ایم که بر اساس آن به هر دانشجو یک میلیون تومان اعتبار، هر دانشگاه 100 میلیون تومان اعتبار و در بر این اساس دانش آموزان می توانند کارآفرین شوند. .
وی افزود: بر اساس تفاهم نامه وزارت علوم و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مجوز تأسیس پارک علم و فناوری به بنگاه های تیپ 3 و از ابتدای سال به 900 بنگاه دانش بنیان نوع 3 اعطا شد. تأسیس شده است که از قابلیت های فناورانه بنگاه های نوع 1 و 2 برخوردار است، اما هسته های فناوری در آستانه تبدیل شدن به بنگاه های دانش بنیان پیشرفته هستند.
وی اعطای جایزه یونسکو را از دیگر برنامه های این معاونت برشمرد و یادآور شد: تفاهم نامه ای با دانشگاه تهران و یونسکو برای اعطای جایزه فناوری یونسکو منعقد شده است که طی آن بهترین ها از فناوران سطح دانشجویی و بالاتر تجلیل می شود.
وی با تاکید بر اینکه 5 راهکار برای اجرای برنامه های این نماینده مجلس تعریف شده است، ادامه داد: تقویت و تکمیل اکوسیستم فناورانه اولین راهبرد بود که در این راستا با تدوین و ابلاغ آیین نامه کارآفرینی و نوآوری تکمیل شد. مراکز کارآفرینی و نوآوری را تشکیل دهند.
خیرالدین توسعه پارک های فناوری و مراکز رشد را از دیگر فعالیت های این نماینده مجلس برشمرد و ادامه داد: امروز 51 پارک علم و فناوری و 51 مرکز رشد در کشور ایجاد شده است که قرار است فعالیت آنها رصد شود. در نظر داریم در همه شهرها مراکز رشد و در همه استان ها پارک علم و فناوری ایجاد کنیم.
وی افزود: تجاری سازی و اشتغال دانش بنیان نیز بخشی از راهبردهای ماست که طرح همیار فناوری را برای آن اجرا کرده ایم. طبق آمار در مرحله اول 2 هزار و 171 دانش آموز در این طرح شرکت کردند. هر پارک علم و فناوری در این پروژه 360 میلیون تومان اعتبار دارد که در مجموع برای این پروژه به 25 میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم که 15 میلیارد تومان آن تامین شده است. در این طرح دانشجو می تواند به مدت 6 ماه در شرکت یا واحد فناور دانش بنیان کار کند و 1 تا 3 میلیون تومان (از لیسانس تا دکتری) درآمد کسب کند.
خیرالدین گفت: تاکنون 130 جلسه ستاد استانی بنیاد اقتصاد برگزار شده و 15 آذرماه از استانداران فعال در این حوزه تجلیل می شود.
وی اعطای کمک هزینه بازاریابی را از دیگر اقدامات معاونت فناوری وزارت علوم برشمرد و ادامه داد: آیین نامه این طرح نهایی شده است و بر این اساس فناورانی که می توانند قرارداد بازاریابی را در طول دوره منعقد کنند. هفته پژوهش تا سقف 500 میلیون تومان حمایت شود.
به گزارش ای بی اس نیوزدکتر علی خیرالدین در نشست خبری امروز در اولین سالگرد تاسیس معاونت فناوری و نوآوری معاونت فناوری و نوآوری در وزارت علوم در 15 آذرماه سال جاری گفت: ایجاد تعامل بین دانشگاه ها و پارک ها در گذشته مغفول مانده بود. و با ایجاد معاونت فناوری و نوآوری در وزارت علوم. این موضوع با محوریت بحث فناوری و ارتباط دانشگاه و صنعت به عنوان مهم ترین استراتژی معدن در دستور کار قرار گرفته است.
وی شبکه سازی و حل مشکلات اساسی کشور بر اساس پژوهش های مبتنی بر نیاز را از دیگر راهکارهای این معاونت دانست و گفت: اعطای اعتبارات تشویقی به کارکنان دانشگاه بر اساس دستاوردهای فناوری و فعالیت های پژوهشی و فناوری کاربردی بوده است. بر این اساس به تایید وزارت علوم می رسد تا به نوعی فعالیت های فناورانه برای اعضای هیات علمی پرورش داده شود.
وی ادامه داد: آذرماه سال گذشته نامه ای از سوی دکتر زلفی گل وزیر علوم به وزیر کشور به منظور استقرار مقر اقتصاد دانش بنیان در استان ها ارسال شد و این کرسی های استانی توسط دستور وزیر کشور
انتهای پیام
وی با اشاره به توسعه پردیس های فناوری ادامه داد: طی یک سال گذشته مجوز تاسیس 33 پردیس فناوری را صادر کرده ایم. پردیس ها میان مراکز رشد و پارک ها هستند. همه دانشگاه ها می توانند پردیس داشته باشند یا پردیس ها توسط بخش خصوصی ایجاد شود. بخش.”
معاون وزیر علوم با اشاره به مصوبه شورای راهبردی فناوری و تولیدات دانش بنیان با حضور رئیس جمهور گفت: در این شورا مصوب شد که شرکت های تیپ 3 از امتیازات نوع دانش برخوردار باشند. شرکت های 1 و 2.
معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه از 7 هزار و 735 بنگاه دانش بنیان کشور، 2 هزار و 130 بنگاه دانش بنیان در پارک های فناوری هستند، گفت: کل گردش مالی بنگاه ها حدود 300 واحد است. تریلیون تومان که یک سوم آن مربوط به بنگاه های دانش بنیان در حوزه پارک ها است. .
معاون فناوری و نوآوری علمی وزیر نیرو مجموع بنگاه های دانش بنیان تاسیس شده در کشور را 7735 بنگاه عنوان کرد و ادامه داد: بنگاه های دانش بنیان مستقر در پارک ها 111 هزار شغل ایجاد کردند و سال گذشته 35 هزار شغل دانش بنیان در سال گذشته ایجاد شد. دانشگاه ها. نسبت به سال قبل 50 درصد را نشان می دهد.
به گفته وی در حال حاضر ۱۱ هزار و ۹۰۰ واحد فناور و ۲ هزار و ۱۳۰ بنگاه دانش بنیان در این پارک ها مستقر هستند.
معاون فناوری و نوآوری وزیر فناوری با اشاره به سامانه «نان» گفت: 450 مورد نیاز در این سامانه ثبت شده است.
خیرالدین افزود: طرح نان سیستم ایده ها و سیستم نیازها نیز با هدف ایجاد ایده های نیاز محور برای پل زدن حلقه مفقوده صنعت و دانشگاه راه اندازی شد. تاکنون 6129 نیاز و 536 ایده در این سامانه ثبت شده است و وزارت نفت یکی از فعال ترین وزارتخانه ها بوده است.
به گفته وی، اجرای طرح TANA (توسعه و ارتقای اکوسیستم فناورانه) بر اساس ماده 12 قانون جهش های تولید دانش بنیان است و تاکنون 13 رویداد برگزار شده است که طی آن نیازها ارائه شده و شرکت های فناور حضور دارند. ایده های آنها
وی خاطرنشان کرد: علاوه بر این ستاد ملی اقتصاد دانش بنیان به ریاست اینجانب تشکیل شد.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز