داستان وال استریت ژورنال درباره بهانه آمریکا برای مذاکره نکردن با ایران
پس از انتشار گزارش جدید آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره برنامه هستهای ایران، یک رسانه آمریکایی به بهانهای برای از سرگیری مذاکرات هستهای ایران و کاهش تنش در روابط خود با ایران، آمریکا را از سر گرفت.
به گزارش ای بی اس نیوز، یک رسانه آمریکایی در خصوص انتشار گزارش جدید آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره برنامه هستهای ایران و با اشاره به تلاشهای دیپلماتیک در ماههای اخیر برای کاهش تنشها بین ایران و آمریکا، نوشت: ایران سه برابر شده است. تولید اورانیوم نزدیک به سطح تسلیحاتی است که نشان دهنده ناکارآمدی تلاش های دیپلماتیک آرام بین واشنگتن و تهران برای کاهش تنش است.
روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال مدعی شد که اقدامات اخیر نیروهای مقاومت در منطقه به ایران مرتبط است و نوشت: این تحول در پی گسترش نقاط تنش بین آمریکا و ایران صورت گرفت که این نیروها درگیر آن شده اند. چندین بار از زمان جنگ خونین اسرائیل و حماس در 7 اکتبر. آنها با نیروهای آمریکایی در منطقه تبادل آتش کردند.
این رسانه آمریکایی می نویسد: این افزایش تولید اورانیوم با خلوص 60 درصد، ایران را در ابتدای سال به سطح 9 کیلوگرم در ماه رساند.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی همچنین در این گزارش محرمانه به اعضای خود اعلام کرد که ایران خط سانتریفیوژ خود را به گونهای دوباره سیمکشی کرده است که به آن امکان میدهد اورانیوم با درجه تسلیحات سریعتر تولید کند.
اما «محمد اسلامی» رئیس سازمان انرژی اتمی ایران درباره فضاسازی رسانههای غربی برای فعالیتهای هستهای ایران گفت: کار رسانهای جدیدی که در خصوص غنیسازی ایران آغاز شده، چیز جدیدی نیست و ما فعالیت های فعلی خود را در چارچوب مقررات دنبال می کنیم.
رسانههای آمریکایی همچنان نوشتند که پس از برخی مذاکرات غیرمستقیم در بهار امسال در عمان، جایی که میزبانان مذاکرات میان مقامات آمریکایی و ایرانی را میانجیگری کردند، تهران و واشنگتن اقداماتی را انجام دادند که امیدوار بودند کشورهای متحد، تنشها را کاهش دهد و از بروز بحران در آستانه جلوگیری کند. از انتخابات آمریکا در ماه نوامبر اجتناب کنید.
این اقدامات دیپلماتیک به دنبال بن بست مذاکرات تابستان 2022 برای احیای توافق هسته ای است که طی آن ایران موافقت کرد برنامه هسته ای خود را در ازای لغو گسترده تحریم ها محدود کند.
مقامات آمریکایی چندین گام را مشخص کرده بودند که امیدوار بودند ایران انجام دهد. این اقدامات شامل تبادل زندانیان بین دو کشور بود که در ماه سپتامبر انجام شد. این اقدامات همچنین شامل توقف حملات نیروهای مقاومت در منطقه علیه نیروهای آمریکایی و توقف برنامه هستهای ایران، از جمله کاهش یا توقف تولید اورانیوم با خلوص بالا در ایران است.
در مقابل، ایالات متحده نیز مایل بود به ایران اجازه دسترسی به میلیاردها دلار از پول خود را که توسط تحریم های ایالات متحده مسدود شده بود، بدهد. واشنگتن همچنین سیگنال هایی ارسال کرد که در اجرای تحریم های نفتی خود علیه ایران سختگیرانه عمل نمی کند و مایل است مذاکرات در مورد برنامه هسته ای ایران را از سر بگیرد.
وال استریت ژورنال اما در بخشی دیگر از این گزارش با اشاره به بهانه آمریکا برای مذاکره نکردن با ایران می نویسد: مذاکرات دیگری نیز برای اواسط اکتبر در عمان برنامه ریزی شده بود که پس از حمایت تهران از حمله حماس به عمان، آمریکا آنها را لغو کرد. 7 اکتبر. علیه اسرائیل لغو شد.
این بهانه آمریکاست وقتی «متیو میلر» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در کنفرانس مطبوعاتی خود در صبح 19 اکتبر اعلام کرد: «ما هیچ اطلاعاتی نداریم که نشان دهد ایران این حملات حماس را هدایت یا هماهنگ کرده است. ما هنوز چیزی را ندیده ایم که آنها از حمله حمایت کرده یا پشت آن بوده اند.»
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز در آبان ماه در مصاحبه ای با سی ان ان گفت: ما از فلسطین حمایت می کنیم و آن را تکذیب نکرده ایم، اما ایران هیچ ربطی به عملیات طوفان الاقصی ندارد. . آنچه در 7 اکتبر اتفاق افتاد تصمیم خود فلسطینی ها بود.
اگرچه ایالات متحده و شرکای اروپایی در توافق هستهای قبلاً تلاش کردهاند که روند مذاکرات را به موضوعات برونبرجام مرتبط کنند، از جمله مسائل داخلی ایران و تقاضای حمایت نظامی ایران از جنگ اوکراین، که منجر به توقف طولانیمدت در توافق هستهای شد. مقامات ایرانی تاکید کردند مذاکرات وین. اگر طرف مقابل اراده سیاسی و حسن نیت لازم را در توافق از خود نشان دهد، آماده است تا یک توافق «خوب» را در وین نهایی کند تا همه تحریمهایی را که با سیاست ایران سازگار است، لغو کند. منافع ملی
در نهایت، رسانه های آمریکایی نوشتند که هیئت آمریکایی در آژانس بین المللی انرژی اتمی بلافاصله به درخواست اظهار نظر در این زمینه پاسخ نداده است.
انتهای پیام