اجرای طرح های مدیریت مصرف سوخت نیاز به جمع آوری دقیق داده ها دارد، اما طرح های داده کاوی هنوز به طور کامل اجرا نشده اند.
آقای علی اکبر نژادعلی مدیرعامل سابق شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی گفت: روزانه ۴۸ میلیون لیتر بنزین با استفاده از کارت آزاد به فروش می رسد.
به گفته مدیران این شرکت، با حذف بنزین از کارت های اضطراری موجود در جایگاه ها، اطلاعات دقیقی برای مدیریت مصرف بنزین به دست نمی آوریم. به همین دلیل است که طرح ساماندهی کارت سوخت از اردیبهشت ماه امسال آغاز شد.
آقای محمد صادقی مدیر سامانه هوشمند سوخت گفت: وقتی مردم از کارت پارک رایگان استفاده می کنند نوع خودرو مشخص نمی شود و برای سیستمی شدن توزیع سوخت اولین قدم این است که مردم از سوخت شخصی خود استفاده کنند. کارت ها
وی گفت: تصمیم گرفتیم هر پلتفرمی دو کارت داشته باشد و اگر مردم به هر دلیلی کارت سوخت ندارند از این کارت ها استفاده کنند.
با اجرای این طرح سازمانی، استفاده از کارتهای سوخت شخصی افزایش یافته است، اما همچنان حداقل ۲۰ درصد از برداشتهای سه هزار تومانی بنزین با کارت پمپ بنزین انجام میشود.
وزیر نفت اعلام می کند: زمانی که کار را شروع کردیم 17 درصد مردم از کارت شخصی خود استفاده کردند که این رقم اکنون به بیش از 70 تا 75 درصد رسیده است.
بیشتر بدانید:
مسئولان دفتر علوم ریاست جمهوری می گویند: برنامه های بهتری نسبت به استفاده از کارت سوخت برای به دست آوردن اطلاعات صحیح وجود دارد. مانند توزیع سوخت با کارت بانکی.
سید مسعود شریفی، دبیر ستاد اقتصاد دیجیتال معاونت علمی ریاست جمهوری در این خصوص گفت: با این کار کسب و کارهای زیادی ایجاد می شود و بهینه سازی نیز مفید خواهد بود. با این روش می توان مصرف کنندگان بزرگ و مصرف کنندگان کوچک را نیز از هم جدا کرد.
وزارت ارتباطات همچنین از موفقیت آمیز بودن طرح آزمایشی توزیع سوخت با کارت بانکی خبر داد. به گفته آقای عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، اکنون تصمیم گیری در مورد این موضوع به عهده وزارت نفت است.
بر اساس آخرین اظهارنظر سخنگوی اقتصادی دولت، دولت هنوز تصمیمی برای استفاده از این طرح در سطح بالاتر از سطح آزمایشی نداشته است.
رقیه هویدا خبرنگار گروه انرژی خبرگزاری صداوسیما