مجمع تشخیص مصلحت نظام با حضور دادستان کل کشور در شورای عالی بانک مرکزی موافقت کرد.
به گزارش ای بی اس نیوز، محمدباقر ذوالقدر در جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به بازنگری ماده 24 آیین نامه مجمع تشخیص مصلحت نظام در جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام اعلام کرد: بر این اساس جلسات مجمع با تصویب شورای عالی انقلاب اسلامی رسمیت می یابد. حضور دو سوم اعضا و حد نصاب در مورد مسائل اختلاف بر اساس رای دو سوم است. اعضای مجمع با رای سه پنجم کل اعضای مجمع تغییر کردند.
در ادامه جلسه، بازنگری «طرح بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران» که با رد برخی از مواد آن در شورای نگهبان به مجلس ارسال شد، در دستور کار قرار گرفت.
مجمع تشخیص مصلحت نظام با عنایت به مصوبه جلسه قبلی خود در خصوص ترکیب دادستان کل کشور در شورای عالی بانک مرکزی، تغییر در عبارت بند (ج) ماده 9 این مصوبه را تصویب کرد.
در ادامه موضوع بند (ز) ماده 18 این مصوبه مطرح و پس از تبادل نظر موافقان و مخالفان و استماع نظر رئیس کل بانک مرکزی، شورای ارزیابی فرصت تصویب کرد: کنترل فقهی موضوع این مقاله در چارچوب مفاد ماده 18 و ساختارهای نظارتی چگونه است. بانک مرکزی به پیشنهاد دبیر شورا و پس از تصویب شورای قانونی توسط رئیس کل بانک مرکزی ابلاغ می شود. بانک
سپس بازنگری در لایحه ماده ۲۲ بانک مرکزی در دستور کار قرار گرفت و موافقان و مخالفان مصوبات مجلس و کمیسیون اقتصادی مجلس به تبادل نظر پرداختند.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی آژه ای رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه قانون فعلی اختیارات لازم را به بانک مرکزی داده است، از مسئولان بانک مرکزی خواست تا گزارشی از تصمیمات این نهاد با اعطای مجوز ارائه کنند. به بانک ها و مؤسسات مالی و اعتباری خصوصی و همچنین با ابطال یا ادغام آنها، ارائه و اعلام کند که چه تعداد مؤسسه مالی و بانکی بر خلاف قوانین و مقررات تأسیس شده و چه تعداد مجوز از سال 1380 لغو شده است؟
رئیس قوه قضائیه افزود: دلیل نارضایتی برخی بانک ها به تصمیمات بانک مرکزی برمی گردد که قانون دارد اما با اقتدار عمل نکرده است.
در ادامه این جلسه سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهور اعلام کرد: مشکل اصلی نظام بانکی کشور توسط کمیسیون تخصصی شورای فرصت شناسایی شد. مسلماً مهم این است که حقوق شهروندی تضییع نشود، اما باید به دنبال سازوکاری برای تضمین اقتدار بانک مرکزی نیز بود. با توجه به نیازهای فعلی باید به بانک مرکزی اختیارات لازم برای جلوگیری از تخلفات را بدهیم.
رئیس جمهور گفت: باید سازوکار قضایی داخلی مانند دیوان محاسبات و سازمان نظام مالیاتی در بانک مرکزی طراحی کنیم. نظر کمیته تخصصی مجمع با حفظ حقوق افراد اقتدار بانک مرکزی را تقویت می کند.
آیت الله صادق آملی لاریجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه نباید اقتدار بانک مرکزی یا نهاد دیگری به بهای اختیارات نهاد دیگری تقویت شود، گفت: در همه مواردی که قاضی منصوب می شود. هیئت یا موسسه، تصمیم قاضی باید گرفته شود. » حاکم باشد و نباید اختیارات نهادهای رسمی را مختل کند. عاقلانه نیست که قوه قضائیه را که مسئول رسیدگی به شکایات آحاد جامعه است، رها کنیم.
در این جلسه ماده 22 مصوبه اصراری مجلس به رای گذاشته شد اما به رای گذاشته نشد. سپس جهت بررسی بیشتر موضوع و ارائه پیشنهاد به کمیسیون مشترک تخصصی مرکب از کمیسیون اقتصادی، اداری و بازرگانی و کمیسیون حقوقی و قضایی ارجاع شد که به تصویب اعضای شورای فرصت رسید.
بر اساس ماده ۲۲ مصوب شورای اسلامی در طرح بانک مرکزی، برای رسیدگی به تخلفات افراد تحت نظارت یا مدیران، کارکنان و سهامداران مؤسسات مؤثر، مؤسسات اعتباری و بانکها، اولین کمیسیونهای انتظامی و تجدیدنظر در بانک مرکزی تشکیل میشود. .
انتهای پیام