به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، علیرضا مهاجر معاون امور کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی گفت: قبل از انقلاب گندم از آمریکا و کانادا وارد می شد و یکی از محصولات امام زمان (عج) بود. (ره) آرزوی خودکفایی در تولید گندم بود. تولید گندم اولویت جمهوری اسلامی بود.
وی افزود: طی این سال ها خودکفایی گندم دچار نوسان شد و امسال در تولید گندم به خودکفایی رسیدیم و امیدواریم شرایط تولید و خودکفایی کشور ادامه داشته باشد و بتوانیم آن ها را حفظ کنیم. شرایط
مهاجر با بیان اینکه علیرغم اینکه در سال 1400 مقدار تولید 4.5 میلیون تن بود و بعد از ترسالی خشکسالی داشتیم، گفت: در سال 1401 خشکسالی مستمر داشتیم و تولید کمی افزایش یافت که دلیل آن رعایت اصول بود. تغذیه، استفاده از دانه های اصلاح شده و افزایش قیمت گندم.
وی اذعان داشت: بیش از 75 درصد زمین ما زیر 5 هکتار است و کشاورزی معیشتی تبدیل شده است، بنابراین تولید این کشاورزان با تولید کشاورزان عمده و مالکان بزرگ قابل مقایسه نیست و میانگین عملکرد آنها 4.5 تن در هکتار است. .
معاون امور کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی گفت: پس از ادغام وزارت جهاد کشاورزی، یکپارچه سازی اراضی و سرمایه گذاری در کشاورزان خرده پا به فراموشی سپرده شد و به همین دلیل در سال 1401 مجوز تامین فسفات و پتاس به وی صادر شد. کود به کشاورزان با قیمت پایه
وی افزود: در حال حاضر 4 میلیون هکتار گندم دیم و یک میلیون و 900 هزار هکتار گندم آبی داریم.
مهاجر تصریح کرد: وضعیت کود در کشور بهتر شده و کودهای با کیفیت وارد کشور می شود و در صورت نیاز سم نیز وارد کشور می شود.
وی با بیان اینکه کودهای پتاس برای ما بسیار مهم است، ادامه داد: تنها کودی که می تواند محصول را در برابر تغییرات اقلیمی مقاوم کند کود پتاس است و باید در برنامه تولید قرار گیرد.
وی در نهایت تاکید کرد: باید در تولید گندم به خودکفایی برسیم و خودکفا بمانیم.
absnews