این کارشناس صنعت پتروشیمی گفت: در تولید و تامین محصولات ضروری و تجهیزات اساسی صنعت پتروشیمی به خودکفایی رسیده ایم.
وی افزود: اما به مرور زمان و در کنار رشد این صنعت و توسعه آموزش دانشگاهی، این صنعت به سرعت رشد کرده است به طوری که امروزه با ظرفیت تولید 75 میلیون تن در سال، صنعت پتروشیمی رتبه دوم را در جهان دارد. منطقه غرب آسیا
این کارشناس صنعت پتروشیمی بیان کرد: امروز در کشور دارای صنعت و فناوری هستیم که با استفاده صحیح و بهینه از منابع خدادادی مانند نفت و گاز باعث شده است تا در زمینه رشد تولید ناخالص ملی پیشرفت های زیادی داشته باشیم. ایجاد شغل با توسعه زنجیره ارزش.
آقای نجفی افزود: سالانه حدود 24 میلیارد دلار محصولات مختلف از جمله مواد شیمیایی اساسی، مواد پلیمری، مواد معطر و کود اوره تولید می شود که حدود 8 میلیارد دلار آن نیاز ملی را تامین می کند و مازاد آن صادر می شود.
وی با بیان اینکه روند توسعه این صنعت شتاب می گیرد، گفت: علیرغم همه تحریم ها و موانع دسترسی به منابع علمی و فناوری جهانی، با تکیه بر متخصصان داخلی و شرکت های دانش بنیان، گام های اساسی در این صنعت و در تولید و تولید برداشته شده است. عرضه. در محصولات ضروری و تجهیزات اساسی صنعت پتروشیمی به خودکفایی رسیده ایم.
این کارشناس صنعت پتروشیمی اضافه کرد: محصولات تولیدی صنعت پتروشیمی از نظر کیفی دارای تمامی استانداردهای جهانی است و بازارهای آسیایی، اروپایی و حتی آمریکای جنوبی از این محصولات استقبال می کنند.
آقای نجفی گفت: در حال حاضر دستگاه ها و تجهیزات مورد نیاز صنعت پتروشیمی از قبیل برج های تقطیر، مبدل های حرارتی، کوره های پتروشیمی و کراکر در داخل ساختمان ساخته می شوند، در حالی که از محل ساخت این تجهیزات، تولید کاتالیزورها و افزودنی ها در این واحد تولید می شود. صنعت بسیار افزایش یافته است.
وی گفت: در حال حاضر اکثر نیازهای اساسی مجتمع های پتروشیمی توسط شرکت های داخلی و متخصصان داخلی تامین می شود و می توان گفت در 80 درصد پروژه های صنعت پتروشیمی از انرژی داخلی استفاده می شود.
این کارشناس صنعت پتروشیمی در تشریح پیشرفت این صنعت گفت: در اوایل دهه 70 در جریان ساخت پتروشیمی شازند، تجهیزات بسیار سنگین و غول پیکری از کشورهای اروپایی به بنادر جنوبی با ماه ها وقت و هزینه حمل شد و از آنجا به بعد از آن اقدام کردند. با کامیون به شازند منتقل شدند، اما یک دهه بعد که صنعت پتروشیمی در بندر امام خمینی (ره) خوزستان و در عسلویه استان از بوشهر راه اندازی شد، همه این تجهیزات در شرکت های ماشین سازی، آذرآب و سایر دانش ها تولید شد. شرکت های مستقر و حمل به بنادر جنوبی.
صنعت پتروشیمی ایران در سال 1342 با بهره برداری از واحد تولید کود شیمیایی مجتمع پتروشیمی شیراز شروع به کار کرد و سال بعد شرکت ملی صنایع پتروشیمی تاسیس شد.