ورود 2000 میلیارد تومان صندوق توسعه در بورس

به گفته عضو هیئت مدیره صندوق توسعه ملی؛ در سال جاری حدود 4.5 میلیارد دلار قرارداد کارگزاری ارزی با 11 بانک منعقد شده است که 10 درصد از این قراردادها در قالب تسهیلات مانایی پرداخت می شود.
وی گفت: پرداخت تسهیلات صندوق توسعه ملی به صورت ارزی و یا ریالی در نمایندگی سپرده گذاری صندوق نزد بانک ها انجام می شود که در قالب نمایندگی پولی در 316 طرح پرداخت شد و کل پرداختی ها از محل. صندوق نیز با 31 میلیارد دلار فاصله داریم که 24.3 میلیارد دلار آن مصوب شده است، دلار در عمل پرداخت شده است و این اتفاق در 11 سال صندوق توسعه ملی رخ داده است. علاوه بر این، برای طرح هایی که اخیرا اعلام شده بود، سپرده ارزی انجام شد و 46 طرح به مبلغ 7 میلیارد دلار سپرده ارزی نزد بانک ها تشکیل دادیم.
دانش افزود: تاکنون کمتر از 2 هزار میلیارد تومان از منابع صندوق در بازار سرمایه سرمایه گذاری کرده ایم و عمدتا سهامی را خریداری کرده ایم که محصولات آن کالایی است. اگرچه به عنوان مثال صندوق نروژی یک درصد از سهام خوب بازار سرمایه خود را خریداری کرد، اما ما نمیخواهیم مدیریت شرکتهای بورسی را از طریق خرید سهام در اختیار بگیریم و تاکنون سهام کمتری را خریداری کردهایم. بیش از 10 شرکت
عضو هیئت مدیره صندوق توسعه ملی افزود: برای کسانی که صادرکننده خدمات فنی و مهندسی هستند 12 درصد از منابع شرکت در مناقصات بین المللی را پرداخت می کنیم تا بتوانند خدمات مهندسی را به کشورهای دیگر صادر کنند. یا در پروژه هایی که 12 درصد منابع را می دهیم، بانک ها پنج برابر بیشتر سرمایه گذاری می کنند، چون کشور ما تشنه سرمایه گذاری است.
پروژه های صندوق توسعه ملی 501 بار تمدید شده است
وی افزود: از ابتدا قرار بود 50 درصد مانده حساب ذخیره ارزی در صندوق توسعه ملی ثبت شود اما در پایان محاسبات تنها 20 میلیون دلار از مانده حساب ذخیره ارزی معرفی شد. به صندوق امسال 40 درصد منابع حاصل از صادرات نفت خام، میعانات گازی و خالص صادرات گاز و همچنین صادرات افست وارد صندوق توسعه ملی می شود و بر اساس قانون برنامه ششم، 42 درصد از این منابع. وارد صندوق توسعه ملی می شود.
جزئیات پرداخت تسهیلات صندوق توسعه ملی
صالح همچنین گفت: البته منابع ریالی گرفته شده برای کنترل آب های مرزی بین 10 تا 11 میلیارد دلار و در میادین مشترک پارس جنوبی 20 میلیارد دلار سرمایه گذاری شده است. ، که به یک سرمایه ملی تبدیل شده اند. اگر تسهیلاتی را که باید ظرف چهار سال بازپرداخت کنیم و به هر دلیلی ذینفع آن را به موقع ندهد، سایر سرمایهگذاران را از منابع صندوق محروم میکنیم.
وی گفت: تمام حساب های صندوق توسعه ملی در داخل کشور است و هیچ حسابی در خارج از کشور نداریم. بنابراین ما چیزی به نام پول بلوکه شده مرتبط با صندوق توسعه ملی نداریم و منابع بلوکه شده به بانک مرکزی مرتبط است. البته ما در بانک مرکزی 11 حساب داریم که در آنها ارزهای مختلفی مانند دلار، یورو، روبل روسیه، درهم و حتی اخیراً دینار عراق وجود دارد و دو متقاضی برای منابع ما وجود دارد. یکی بانک عامل و دیگری سرمایه گذار است و در حال حاضر محدودیتی نداریم.
میرمحمد صادقی همچنین گفت: پروژه هایی که از صندوق توسعه ملی وام می گیرند، زمانی برای مشارکت و ساخت، زمانی برای نفس کشیدن و زمانی برای بازپرداخت اقساط دارند. تاکنون 501 بار برنامه های صندوق را به 201 طرح افزایش داده ایم. یعنی هر طرح 2.5 بار تمدید شده است.
معاون منابع و مصارف صندوق توسعه ملی گفت: اگر شرکت ها از ابتدا اعلام کرده اند که صادرات محور هستند و بعد نمی توانند منابع ارزی تهیه کنند، مشکل آنهاست و ما موظف به دریافت وجوه پرداختی به خارج هستیم. مبادله ارزهای بخش در قالب ارزهای خارجی. در غیر این صورت اگر دلار بدهیم و بخواهیم ریال را پس بگیریم به دلیل نوسان ارز منابع ما صفر می شود.
معاون سرمایه گذاری داخلی صندوق توسعه ملی ادامه داد: IPS، سرمایه گذاری داخلی صندوق بیش از 90 درصد در حوزه انرژی است و این صندوق تنها در حوزه انرژی و معدن سرمایه گذاری کرده است، زیرا هر چقدر هم باشد. ما در صنایع بالادستی نفت و گاز سرمایه گذاری می کنیم، حدود 42 درصد از درآمد آن به صندوق توسعه ملی می رود و بر این اساس در یک فرآیند 10 ساله، علاقه مندیم 80 میلیارد دلار در حوزه نفت و گاز سرمایه گذاری کنیم و این منطقه را توسعه دهند.
یکی از اعضای هیأت مدیره صندوق توسعه ملی درباره پرداخت دیرهنگام از محل تسهیلات صندوق توسعه ملی گفت: ۹.۸ میلیارد دلار پرداختی معوق است. از 248 طرحی که از منابع صندوق استفاده شد، 316 طرح با نمایندگی بانک انجام شد. تاکنون 3.5 میلیارد دلار اقساط صندوق وصول شده است که از این پرداخت ها 5 میلیارد دلار مربوط به صنعت نفت است، مانده مطالبات صندوق 1.5 میلیارد دلار است که با احتساب نفت به 6 میلیارد دلار و 1.4 میلیارد دلار می رسد. بدون روغن
علیرضا میرمحمد صادقی، عضو هیئت مدیره و معاون بانکی و اعتباری صندوق توسعه ملی نیز اعلام کرد: در 9 ماهه امسال به 31 طرح 350 میلیون دلار ارز پرداخت کردیم و برای طرح های جدید نیز 275 میلیون دلار دریافت کردیم. همچنین 361 میلیون دلار برای سایر پروژه ها تامین کردیم. ما 33 میلیون دلار در یک پلان و 7 میلیون دلار در طرح نصب مانایی و در مجموع 650 میلیون دلار برای نصب در سال جاری پرداخت کردیم.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار ای بی اس نیوز مبنی بر اینکه آیا صندوق توسعه ملی وارد بازار سرمایه شده است یا خیر و چند سهم خریداری شده است؟ وی گفت: صندوق توسعه ملی ایران مانند سایر صندوق های ثروت دنیا وارد بورس شد.
انتهای پیام
معاون سرمایه گذاری داخلی صندوق توسعه ملی از ورود این صندوق به بازار سرمایه و خرید حدود 2 هزار میلیارد تومان از سهام شرکت های مختلف خبر داد.
آخرین وضعیت تسهیلات ریالی صندوق توسعه
علیرضا صالح، عضو هیئت مدیره و معاون منابع و مصارف صندوق توسعه ملی نیز در این نشست خبری گفت: صندوق توسعه ملی از ابتدای تاسیس در سال 1388 تاکنون 147 میلیارد دلار منابع ورودی دریافت کرده است که تاکنون 121 میلیارد دلار بوده است. در قالب تسهیلات و به بخش های دولتی، دولتی و خصوصی پرداخت شده است.
صالح ادامه داد: تمام تسهیلاتی که دولت از صندوق توسعه ملی دریافت کرده ارزی است و اقساط آن بر اساس جدول زمان بندی سازمان برنامه و بودجه به صورت ارزی بازپرداخت می شود.
وی افزود: با تصویب مجلس در سال های گذشته 9 میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی را به ریال تبدیل و تسهیلات ریالی پرداخت کردیم. اکنون ارزش آن از 9 میلیارد دلار به 2 میلیارد دلار کاهش یافته است، در حالی که در اساسنامه صندوق آمده است که منابع آن متعلق به نسل های مختلف است که به ما سپرده شده است و ما باید این منابع را به شکل زایشی تبدیل کنیم.
به گزارش ای بی اس نیوز، محمدجواد دانش در نشست خبری امروز (چهارشنبه) اعضای هیات عامل و معاونان صندوق توسعه ملی به مناسبت سالگرد ایجاد این مجموعه، اظهار کرد: بخشی از منابع ملی است. صندوق توسعه بر اساس قراردادی که با صندوق تثبیت بازار سرمایه منعقد شد، وارد بورس شد. البته ما سهام صندوق تثبیت را نداریم، البته اشکالات صوری در این قرارداد وجود داشت که اصلاح شده است.