خودروهای بنزینی در کدام کشورها ممنوع است؟
کالیفرنیا در ماه اوت اعلام کرد که تا سال 2035 به فروش خودروهای جدید گازسوز پایان خواهد داد، و اگرچه 17 ایالت در حال حاضر استانداردهای خودروهای خود را با استانداردهای کالیفرنیا تحت قانون کیفیت فدرال مرتبط کردهاند، اکنون چندین ایالت میخواهند این اتحاد را بشکنند. ایالاتی که پس از تصمیم کالیفرنیا یا به زودی شامل واشنگتن، اورگان، کانکتیکات، ماساچوست، نیویورک، ورمونت و دلاور هستند، کمتر از متحدان دیرینه کالیفرنیا. اگرچه در ابتدا قرار بود خودروهای دوگانه سوز در کالیفرنیا ممنوع شوند، برخی از خودروهای پیشرفته دوگانه سوز با باتری پرقدرت اکنون مجاز خواهند بود.
هفته گذشته، اتحادیه اروپا قانونی را تصویب کرد که از سال 2035 فروش خودروهای موتور احتراق داخلی را در کشورهای عضو این بلوک ممنوع می کند.
کانادا، اسلوونی، سنگاپور و ژاپن دیگر کشورهای طرفدار خودروهای دوگانه سوز به عنوان بخشی از روند حذف تدریجی خودروهای موتور احتراق داخلی هستند، اما بیشتر کشورها خواهان توقف فروش سوخت خودروهای دوگانه سوز تا زمان اجرای این ممنوعیت هستند.
به گزارش ای بی اس نیوز، قانون جدید اولین مهلت را برای آلمان، ایتالیا و همچنین رومانی، بلغارستان، جمهوری چک و مجارستان برای پایان دادن به فروش خودروهای بنزینی تعیین می کند. با این حال، تا کنون، دولت های فعلی جمهوری چک و مجارستان علیه این ممنوعیت صحبت کرده و ضرب الاجل ممنوعیت فروش خودروهای بنزینی را زیر سوال برده اند. اما اجرای این قانون نیز احتمالا با تاخیر مواجه خواهد شد.
انتهای پیام
از سوی دیگر، سریلانکا سختترین اهداف خود را در بین هر کشوری در نظر گرفته است و نه تنها میخواهد فروش خودروهای بنزینی جدید را متوقف کند، بلکه به دنبال ممنوعیت کامل خودروهای احتراقی تا سال 2040 است. توجه جهانیان به دلیل تصویب فوری قوانینی است که در اجرای آنها مشکلاتی ایجاد کرده است.
علاوه بر این، بلوک های استانداردهای اتومبیل فردی که به طور داوطلبانه در آمریکا تشکیل شده بود، به دلیل مشکل اتومبیل های بنزینی منحل شد.
سایر کشورهای اتحادیه اروپا قبلاً از ممنوعیت خودروهای بنزینی استقبال کرده اند. هلند، منطقه بلژیک فلاندری، سوئد، یونان و اسلوونی همگی قصد دارند به فروش خودروهای بنزینی بین سالهای 2029 تا 2030 پایان دهند.
تنها کشوری در جهان که در این زمینه پیشتاز بوده، نروژ است که پیشگام تحرک الکتریکی در خارج از اتحادیه اروپا بوده و حدود 80 درصد از خودروهای جدید فروخته شده در این کشور کاملاً برقی هستند و انتظار میرود این آمار افزایش یابد. در سال 2025 به 100 درصد خواهد رسید.
بر اساس گزارش قیمت نفت، در کشورهای کوچکتر که خودروساز یا یارانه ندارند، حذف تدریجی خودروهای بنزینی ممکن است کمی ساده تر باشد. کیپ ورد که اعلامیه کنفرانس تغییرات آب و هوایی سازمان ملل متحد (COP26) را برای ممنوعیت فروش موتورهای احتراقی جدید تا سال 2040 به همراه بسیاری از کشورهای کوچک دیگر جهان امضا کرد، برای دستیابی به این هدف سال 2035 را تعیین کرده است. برای این کار تنها تا آن زمان کشور باید واردات خودروهای بنزینی را ممنوع کند.