خطر انقراض 5 گونه ماهیان خاویاری در دریای خزر
ناصر کرم راد، مدیرکل دفتر احیای ذخایر ژنتیکی آبزیان سازمان شیلات ایران با اشاره به 25 فروردین ماه روز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی گفت: این ذخایر از مهمترین ثروت های کشورهاست و به طور مستقیم با امنیت زیستی، غذایی و سلامت جامعه مرتبط است.
وی این ذخایر عظیم را رکن اصلی تحقیق و پژوهش دانست و افزود: سازمان شیلات ایران بر اساس قوانین بالادستی مانند قانون حفاظت و بهره برداری از منابع آب، اداره کل بازیافت و حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان را تأسیس کرد.
کرمیراد گونه ماهیان خاویاری را یکی از گونه های مهم در حفظ ذخایر آبزی دانست و تاکید کرد: پنج گونه ماهیان خاویاری در دریای خزر داریم که با توجه به شرایط حاکم بر این دریا در معرض خطر انقراض قرار دارند و از این رو تجاری سازی شد. ماهیگیری از سال 2011 متوقف شده و توسط 5 کشور ممنوع شده است. خلیج فارس.
مدیرکل دفتر احیا و حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان سازمان شیلات ایران ادامه داد: سازمان شیلات علاوه بر در نظر گرفتن ممنوعیت صید، اصلاح نژاد و رهاسازی را در دستور کار قرار داد و در عین حال اجرایی کرد. برنامه اصلاحی و ایجاد بانک ژن برای این گونه ها.
کیرامیراد احیای ذخایر ژنتیکی آبزیان را یک برنامه حاکمیتی دانست که به دنبال تحقق اهداف حفظ منابع و پایداری صید و جامعه صیادی است.
این مسئول تایید کرد: قاعدتاً در استان های شمالی کشور بیش از 30 سال است که ذخایر ژنتیکی این گونه ها در مراکز نگهداری می شود و با حفظ تنوع زیستی سالانه این لاین ها تکرار می شود.